HomeInterestingFejfájás mindenszentek napján? Az orvos elmagyarázza az okát

Fejfájás mindenszentek napján? Az orvos elmagyarázza az okát

Fáj a fejed mindenszentek napján? Az ok teljesen prózai és nincs köze az ezt a napot kísérő érzelmekhez.

fejfájás

Közeledik a mindenszentek, a nap, amikor meglátogatjuk szeretteink sírját. Nagyon gyakran nagy stresszel és szomorúsággal, és ennek következtében a közérzet romlásával jár együtt.

Fejfájás mindenszentek napján

Ha azonban aznap nagyon fáj a feje, annak nem csak lelki, hanem testi okai is lehetnek. A temetőkben több ezer gyertyát és égetnek el, ami hozzájárul a közérzet romlásához. 

A legtöbb boltban kapható gyertya paraffinos gyertya (a paraffint nyersolajból nyerik). Ég, és olyan anyagokat bocsát ki a levegőbe, amelyek környezetszennyezők, beleértve a toluolt és a benzolt – magyarázza az orvos

Ezek a vegyszerek fejfájást okozhatnak. Nagy mennyiségben elégetve jelentős légszennyezést okoznak. A kellemetlen betegségek megelőzése érdekében érdemes korlátozni a temetők látogatását, és kisgyermekeket nem vinni oda.

Másrészt, ha gyertyát hagysz a sírokon, akkor jobb, ha a minőségre koncentrálsz, nem a mennyiségre. A paraffinos gyertyák helyett válassz méhviasz-, szója- vagy repcegyertyát. A műanyag virágok helyett pedig válasszunk hangát, krizantémot vagy más természetes koszorúkat, dekorációkat.

Most Popular

Recent Comments