HomeÉtelekEgy hentes színt vallott: "Rákos húst is eladunk!"

Egy hentes színt vallott: „Rákos húst is eladunk!”

Mindennapjaink része, hogy bevásárolni megyünk, főzünk és elvégezzük a házimunkát. Ám azon már kevésbé gondolkodunk el, miért is akciós egy termék kedvenc üzletünkben? Persze minden üzletláncnak megvannak a heti akciói, de ennek ellenére is találkozunk egyéb akciós, olcsó termékekkel. De vajon miért árazzák le ezeket? Esetleg közeli szavatossági idővel rendelkeznek, túl sok van belőle és így tovább. De miért juthatunk hozzá olcsóbban a hentesárukhoz?

Erre a kérdésre is többféle válasz adható, hiszen könnyen előfordulhat, hogy csak arról van szó, hogy rövid szavatossági idővel érkezett a boltba túl nagy mennyiség és nem szeretnék, ha beragadna és a kukában kötne az egyébként szép, egészséges hús. Ugyanakkor nem lehetünk biztosak abban, hogy az áruházláncok nem alkalmaznak-e valamilyen trükköt annak érdekében, hogy a hentesáru frissnek tűnjön. Rengeteg olyan hír kapott már szárnyra a médiában, ami a vevők átveréséről szól, de azért mindig vannak kivételek is.

Azonban nemrégiben egy hentes osztotta meg tapasztalatait és megdöbbentő tényeket tárt fel.

A hentes név nélkül nyilatkozott egy lapnak és elmondta, hogy immáron három évtized óta dolgozik a szakmában. Elsősorban húsüzemben munkálkodott, ezért pontosan tudja, mi kerül bele a húsba. Vegyi anyagok, hormonok, gyógyszer, sőt, az is előfordul, hogy rákos szövet is.

Ha rákos szövetet találnak egy állat feldolgozásakor, csak kivágják azt, ezért nem dobják ki az egész állatot. Az azonban nem merül fel, hogy a hús többi része is rákos lehet, csak még nem látszik, vagyis a többi területen nem jelentkeztek még a daganatok. A legnagyobb baj pedig az, hogy erről a vevőket nem tájékoztatják, mert nem kötelesek elmondani az igazat.

A hentes elmondta, olcsó húsnak híg leve, nem véletlen ez a mondás. Érdemes vigyázni az olcsó hentesáruval, főleg a boltokban és éttermekben. A legkockázatosabb kategóriába tartoznak a virslik, a szalámik és a darált húskészítmények.

Ha ezt vesszük figyelembe, akkor Magyarországon még jónak mondható a helyzet, ugyanis egy amerikai hentes elmondása szerint az Egyesült Államokban a hot-dog virslik, amik eredetileg sertéshúsból készülnek, tartalmaznak lóhúst is, sőt, bizonyos esetekben emberi DNS-t is.

Ti mit gondoltok erről?

Most Popular

Recent Comments