HomeInterestingEgy fiatal édesanya, aki elmondta, miért szoptatja még mindig 4 éves lányát!

Egy fiatal édesanya, aki elmondta, miért szoptatja még mindig 4 éves lányát!

A gyermekáldás igazi kincs, de amelyik párnál először születik kisbaba, a kezdetekben nem igazán tudják, hogyan kell a picivel bánni. Ilyenkor mennek a nagyszülők, akik nagy gondossággal tanítják a fiatal szülőket. Sajnos létezik a gyereknevelésben egy tabu téma, ami nem, nem a pelenkázás, hanem a szoptatás.

A legtöbb ember úgy kezeli ezt a témát, mintha az édesanya bűnt követne el, mikor a gyermekét elkezdni szoptatni. Pedig valójában ez az egyik tényező, ami élteti a gyermeket. A nyilvános helyen való etetés meg egyenesen vétek, hiszen, hogy gondolja a szülő, hogy mondjuk egy parkban megeteti az éhes gyerekét?! Rengetegen nem gondolnak bele, hogy akik most tücsköt-békát összehordanak egy anyára, annak idején az ő édesanyjuk is megetette őket az emberek előtt.

Egy olyan történetet hoztunk el most nektek, ami egy édesanyáról szól, aki mind a mai napig szoptatja gyermekét. Sarah elképesztő történetét már több ezren osztották meg a közösségi oldalakon, ahol elmondja, mi az oka annak, hogy még mindig szoptatja 4 éves kislányát.

Természetesen minden embernek megadatik a jog, hogy eldönthesse, miként neveli saját gyermekét. Sarah Everett egy 32 éves édesanya, aki családjával együtt él, Angliában azon belül is Essex megyében.

Sarah Everett (@saraheverettphotography) által megosztott bejegyzés,

A nő jelenleg is töretlenül szoptatja négy éves lányát, akit Aprilnek hívnak, és elhatározta, hogy addig fogja ezt csinálni, ameddig jónak látja, vagy ameddig April el nem fordul tőle.

Legelső csemetéjét, azonban nem szoptatta ennyi éven keresztül.

Sarah azt nyilatkozta egy lapnak, hogy amikor első gyerekét szoptatta, azért hagyta abba, mert azt gondolta, hogy minden anya így tesz, ezért ő is követte a példát.

A fiatal anyuka Instagram oldalán keresztül blogot ír, illetve fejtegeti ezt a „tabu” témát valamint elmondja ő mit tapasztalt a két szoptatás között.

Én, ezt nem azért csinálom, hogy mások figyelmét felkeltsem, vagy, hogy embereket döbbentsek meg. Inkább azért, hogy bátorítsam a többi édesanyát abban, ha ők tovább akarják gyerekeiket ilyen formában etetni, akkor bátran csinálják, mert nincs benne semmi szégyellnivaló.

„Úgy gondolom, hogy rajtam kívül van még jó pár anya a földön, akik szeretnének tovább szoptatni, de a társadalmi előítéleteknek köszönhetően az rögzült be az emberek fejébe, hogy azt nem lehet. Azért kezdtem el a közösségi oldalamon erről írni, hogy megmutassam, mégis lehetséges.

Sarah Everett (@saraheverettphotography) által megosztott bejegyzés,

Semmilyen szabályzat nincs arra, hogy mikor kell abbahagyni a szoptatást. Sarah azt a véleményt osztja, ha valaki tovább akar szoptatni, annak csak és kizárólag pozitív hatása lehet a gyermek fejlődésére és egészségére.

„Mindegyik gyerekem jelenleg is betegen fekszik az ágyukban, kivéve Aprilt, neki ugyanis kutya baja. Valószínűsíthető, hogy a szoptatás miatt erősödött meg annyira az immunrendszere, hogy nem kapja el a betegségeket a testvéreitől.”

Az édesanya elmondása szerint, nem csak anyatejet kap a kislány, hanem rendes főtt ételeket is, mindemellett körülbelül 5-7 percen keresztül szopik.

Sarah bízik benne, hogy több édesanya osztja majd véleményét erről a témáról, és nem fogják magukat kínosan vagy kellemetlenül érezni, mert esetleg évekbe nyúlóan szoptatnak.

„Természetesen nem zavar, ha valaki úgy dönt befejezi a szoptatást, de akkor az se zavarjon mást, ha valaki évekig akarja szoptatnia a tulajdon gyermekét.” Ez akkor lesz elfogadott, ha az édesanya elhatározza magát emellett és nem foglalkozik azzal, mit beszélnek róla a háta mögött, vagy, hogy egyes könyvek és védőnők, mit tartanak magukban helyesnek.”  – nyilatkozta Sarah a Metro nevű lapnak.

Sarah Everett (@saraheverettphotography) által megosztott bejegyzés,

 

Most Popular

Recent Comments