HomeDivat9 divatbaki, amit még ma is sokan elkövetnek, pedig a divat más...

9 divatbaki, amit még ma is sokan elkövetnek, pedig a divat más irányba fordult.

A divatszakértők elmondásai szerint minden nagy divatnak 15 év lefutási ideje van. Az embereknek körülbelül két évre van szüksége ahhoz, hogy egy aktuális trendet elfogadjanak. Azt ezt követő 5 évben lendületet kap, és népszerűvé válik, ez után következő 5 év az adott divat csúcsra jutásáról szól. Végül a népszerűsége csökkenni fog és 3 évig tart míg az emberek elhagyják. Vannak divatok amik idővel visszatérnek. Jelenleg is vannak olyan trendek amik kifutóban vannak, de sokan még ma is viselik. Ezekből készült egy összeállítás, hogy segítsünk mi az amit jobb elkerülni. 

1. A sok gyűrű egy időben nagyon menő volt, ám mára már a szolid vonalakon haladunk. Ezért ma már a legfeljebb 3 darab a „megengedett”, a jegygyűrűvel együtt. És ha már gyűrűt hordunk, akkor még egy fajta ékszer az elfogadott. Azt sem árt tudni, hogy a értékes gyűrűt nap közben nem illik viselni, csak délután 5 után.   

2. A rossz minőségű kötött felsők viselését jobb lenne teljesen elfelejteni. Az anyag könnyedén nyúlik, és allergiás reakcióhoz is vezethet. Az ideális arány 20-30% szintetikus és 70-80% természetes szál.

3. Azok a nők akik nincsenek megelégedve a lábaikkal, azok rendszerint harisnyát húznak. Ám ehhez nagy hiba szandált húzni. Vagy harisnya zárt cipővel, vagy szandál harisnya nélkül. És ha már harisnyát húzunk, nem árt tudni, hogy eggyel sötétebbet kell választani a testszínűből, mint a bőrünk színe.

4. Néhány nő úgy gondolja, hogy a csipkés fehérnemű viselése szoros ruhák alatt jól néz ki. Ez nem így van. A test színű fehérnemű sokkal jobb választás, mivel ettől sokkal sejtelmesebbek leszünk. És sok nő még ma is hord szilikon pántokkal ellátott fehérneműt. Ezeket jó lenne már végképp elfelejteni. A pánt nélküli verziók sokkal esztétikusabbak.

5. A kiegészítők, mint ahogy a nevében is bent van, kiegészítik a megjelenésünket. Használhatunk kalapot, sálat, övet, órát vagy ékszereket. Egy a fontos, hogy a testünkhöz illő darabot válasszunk.

6. A pizsama stílusú ruhák egy pár éve nagyon divatosak voltak, de ma már cseppet sem divatosak. Olyanok mint a macskafüles pulóverek, inkább felejtsük el őket. 

7. A magassarkú csizma farmerrel. Amit egykor sokan hordtunk és viseltünk, mára már nem mondhatni divatosnak. A divatszakértők szerint jelenleg egy bokacsizma lehet csak a farmer párja, vagy a western csizma.

8. A strasszokkal díszített szemüvegeket a divat ma már elfelejtette. Itt is él, hogy a letisztult egyszerű formákat hordjuk. Az a fontos, hogy a fejformánkhoz illőt válasszunk. 

9. A hosszú hegyes körmök is természetellenesek. Napjainkban a természetes méretek és formák számítanak divatosnak. A színek világa is egyre inkább szűkülni látszik. A legelfogadottabbak a fehér, fekete, a piros vagy átlátszó körömlakkok. 

Most Popular

Recent Comments