HomeInterestingCovid hírek: a napi elhalálozások száma már átlépte a 250-et

Covid hírek: a napi elhalálozások száma már átlépte a 250-et

Sajnálatos módon még mindig úgy néz ki, hogy a harmadik hullám nem csitul és egyre többen fertőződnek meg, egyre többen kerülnek kórházba és egyre többen hunynak el. Ha ez a növekedés tovább folytatódik, akkor nagy valószínűséggel március 28. után is meg fogják hosszabbítani a korlátozásokat. A Magyar Orvosi Kamara a drámai helyzet miatt egy nyílt levelet tett közzé az interneten, amiben nemcsak az emberek, hanem a kormány figyelmét is felhívja a helyzetre. Ezzel azt akarták elérni, hogy még jobban csökkenjen a fizikai kontakt az emberek között, kevesebb legyen a rokonlátogatás, valamint, hogy a boltok rendeljenek el létszámkorlátot.

De, hogy miért is csinálta ezt a kamara? Nos a siralmas adatok miatt. Hazánkban tegnap óta 252 ember veszítette életét a koronavírus szövődményei miatt, s ezzel a 18.703-ra nőtt az elhalálozottak száma.

A járvány kezdete óta már 586.123-an fertőződtek meg, és ebbe már beletartozik az az 5481 új fertőzött. A jelenleg is fertőzöttek száma így elérte a 189.224-et. Statisztikai adatok szerint a tegnapi naphoz viszonyítva azonban kevesebb napi fertőzöttet regisztráltak.

A kórházakban jelenleg is 11.873 embert kezelnek koronavírussal, ami azt jelenti, hogy tegnap óta 600-al emelkedett a számuk. Az eddig közzétett adatok szerint még soha nem kezeltek ennyi embert egyszerre, ám a baljós előrejelzések szerint még nagyobb növekedés várható.

Lélegeztetőgépen jelen pillanatban 1389-en vannak, ami szintén kimagasló számnak minősül. Az adatok alapján nemcsak a kórházban kezeltek száma fog az elkövetkezendő napokban emelkedni, hanem a lélegeztetőgépre kerülőké is.

Orbán Viktor szerint ha Magyarországon 2,5 millió embert sikerül beoltani, akkor beszélhetünk az újranyitásról. Jelenleg 1.636.436-an kapták meg az első vakcinát, ebből pedig 481.820-an már a másodikon is átestek. A közzétett adatok szerint 2021.március 22-én 46.835 embert oltottak be, vagyis ezzel hazánk elérte a 16,4%-os átoltottságot.

Most Popular

Recent Comments