HomeInterestingAz oltásnaplót író fiatal szédülésről és hidegrázásról számolt be az AstraZeneca beadása...

Az oltásnaplót író fiatal szédülésről és hidegrázásról számolt be az AstraZeneca beadása után

Korábban már írtunk arról, hogy komoly problémák vannak az AstraZeneca vakcináival, mivel több komplikáció is felmerült utána. Vérrögök alakultak ki az oltás beadása után, illetve olyan problémák, melyek halálhoz vezettek. Ebből kifolyólag jó pár országban felfüggesztették és kérték az Európai Gyógyszerügynökséget, hogy járjanak utána a témának.

Míg Németországban, Olaszországban, Dániában…stb. jelenleg sem használják ezt a vakcinát, addig hazánkban még mindig oltanak vele. Persze elővigyázatosságból sokan visszautasítják, mert nem akarnak semmiféle komplikációt annak beadása után.

Az AstraZeneca oltással kapcsolatban egy krónikus betegségben szenvedő fiatal mesélte el tapasztalatait, mivel őt azzal oltották be. Egy oltásnaplót vezetett, amit közzé is tett az interneten.

„Kiakadtam, mikor megtudtam, hogy az AstraZeneca vakcinát akarják beadni nekem, miután egyre több negatív információt olvastam, hallottam vele kapcsolatban. Egyrészről a szomszédok és ismerősök meséltek róla rossz tapasztalatokat, másrészről pedig az interneten olvastam olyan híreket, miszerint felfüggesztették a használatát.

Csak ezek az infók kavarogtak a fejemben, mikor elindultam arra az oltópontra, amit megadtak nekem. A váróba lépve három mosolygós asszisztens üdvözölt. Kaptam egy nyilatkozatot, amit ki kellett töltenem, majd utána előre vittem. Mindenkinek azt javaslom vigyék előre a papírt, mivel így gyorsabb a folyamat. Ezek után kettő doboz csokoládét húztam ki a táskámból és átadtam nekik. Látszott rajtuk, hogy meglepődtek, de jól is esett nekik ez a gesztus. Ameddig a doktornő tüzetesen átvizsgálta a nyilatkozatban felsorolt betegségeket, addig az asszisztens megmérte a vérnyomásom és a véroxigén szintem.

Mivel nem hagyott nyugodni a dolog, ezért még az elején megkérdeztem, hogy a vérrögképződés megelőzésére kell-e szednem valamit. A doktornő azt mondta, hogy nem, mivel hazánkban már rengeteg embert beoltottak ezzel a vakcinával és eddig nem okozott semmilyen problémát.

Egy kicsit megnyugodtam, de még mindig ott motoszkált a kisördög a fejemben. Eközben feltártam a vállam a doktornőnek, hogy beadhassa az injekciót. Ő alaposan lefertőtlenítette a területet és be is adtak a szurit. Nem is fájt, olyan volt mint egy szúnyogcsípés.

A kép csak illusztráció

15 percig ott kellett még maradnom, de ezt a váróba érkezésemkor el is mondták. Ennyi idő alatt figyelik, hogy történik-e valami. Mondták nekem, ha nem érzem jól magam akkor szóljak. Eközben az asszisztens a papíromra felírta, hogy mikor érkeztem meg a váróba.

Annak ellenére, hogy folyamatosan cserélődtek az emberek a váróban az ápolóknak mindig volt annyi idejük, hogy megkérdezzék, mindenki jól érzi-e magát. Miután letelt a 15 perc, az asszisztens a kezembe nyomta az oltást igazoló lapot illetve egy másikat, amin a második oltás beadásának időpontja szerepelt.

A kép csak illusztráció

3 órával az injekció után, kissé gyengének, erőtlennek éreztem magam, aztán hirtelen szédülni kezdtem. Ezek után folyamatosan rázott a hideg, de lázam nem volt, legalábbis a lázmérő szerint. A legelső éjszakám nyugtalanul telt, ám nem a tünetek, hanem inkább egy belső félelem miatt. Ébredéskor arra lettem figyelmes, hogy fáj az oltás helye illetve izomláz szerűen fáj a karom. Nagyon fáradt voltam, és bizony komoly erőt kellett vennem magamon, hogy legalább egy pohár vízért kimenjek a konyhába. 10 óra telt el az AstraZeneca vakcina beadása óta, de a testhőm már felment 37,6 fokra. Ez nálam elég nagy dolog, mivel szinte sosem vagyok lázas.

A kép csak illusztráció

A hőemelkedésem két napig tartott, utána mintha elvágták volna. Ekkorra már a fájdalom is megszűnt a karomban. Olyannyira visszatért az erőm, hogy elkezdtem otthon kicsit takarítani. Már egyáltalán nem aggódom és nem olvasok rémhíreket vele kapcsolatban. Azt mondja a WHO, az Európai Gyógyszerügynökség, minden magyar szakorvos és virológus: a kockázat szinte nulla bármilyen komoly mellékhatásra, miközben a koronavírus tízezreket öl meg.

Júniusra kaptam újabb időpontot, tehát most várok.”

Most Popular

Recent Comments