HomeInterestingChile gyönyörű tengerpartjain egy lélek sem akar pihenni - Íme a válasz,...

Chile gyönyörű tengerpartjain egy lélek sem akar pihenni – Íme a válasz, hogy miért

Chile egy rendkívül gyönyörű és fenséges hely, amit legalább egyszer meg kell látogatnia az embereknek. Sajnos azonban ez nem olyan, mint az összes többi déli ország, mivel nem igazán lehet kiélvezni szépséges tengerpartjai lehetőségeit. Ennek azonban nem az az oka, amire gondolsz. Míg szomszédos országainak vizei kellemesen hűvösek, addig Chile vizei kellemetlenek. De, hogy mi is ennek az oka, holott ugyanúgy a déli országok közé tartozik? Mostani posztunkból kiderül. Gyere, tarts velünk és fedezd fel te is Chile érdekességét.

Annak ellenére, hogy Chile tengerpartjai lélegzetelállítóak, mégsem élvezik őket az emberek

Az Egyenlítőhöz közeli országrészen vannak olyan sekély strandok, melyek alkalmasak arra, hogy az emberek ússzanak bennük. Egyetlen hátulütője, hogy ezt csak kb. két hónapig élvezhetik a turisták.

Ez viszont vajmi kevés idő ahhoz, hogy felkeltsék a turisták figyelmét és érdeklődését. Annak érdekében, hogy magukhoz vonzzák az embereket, mesterségesen kialakított úszómedencéket építettek ki Algarroboban. Viszont a sztereotípiákkal ellentétben a medence nem a vagyonos embereknek lett megépítve, hanem azok számára, akik nehéz anyagi helyzetben, mondhatni szegénységben élnek. Ez a medence tengervízzel van feltöltve, így lehet élvezni a tengervíz adta lehetőségeket.

Most biztos az a kérdés jár a fejedben, hogy vajon miért nem lehet a fent említett tengerpartokat élvezni. Ennek nagyon egyszerű oka van – az emberek nagyon tartanak a Humboldt-áramlattól, ami az ország teljes partszakaszán jelen van.

Így néz ki a bolygó hideg és meleg áramlata

Chile partjai az Antarktisz felől kapnak egy hideg áramlatot, ami közel sem annyira kellemes, mint sokan hiszik. A víz átlaghőmérséklete 22 °C a legmelegebbnek számító hónapokban, ám a nyári időszakban még a 19 °C-ot sem éri el. Kinek van kedve ilyen hideg vízben megmártózni?!

Mivel, mint említettük hideg áramlat halad végig a part mentén ezért gyakran lehet találkozni olyan pingvinekkel, melyek a Galapagos-szigetek állandó lakói. Csak és kizárólag azok az emberek merészkednek be a hideg tengerbe, akik őslakosoknak számítanak. A turisták, nyaralni vágyók viszont a lábujjuk hegyét sem dugják bele a vízbe, sőt ha tehetik jó messziről elkerülik az ilyen strandokat.

Mint mindennek ennek is van jó oldala

Nyugodj meg, nem kell egyből aggódni a chilei turizmus és gazdaság miatt, ugyanis ez a hideg áramlat jót is tesz. Például olyan sok oxigén van benne, ami segít könnyebben felszínre mosni és kitermelni a benne lévő sőt.

Ezen kívül rengeteg hal található benne, ami gazdag tengeri mikroorganizmusainak köszönhető. A halászat már évtizedek, századok óta jó pénzt hoz, s rendkívül keresett iparág. Ennek köszönhető, hogy Chile nem a turizmusából, hanem a halászatból szerzi bevételét.

Ilyen halászhajók mennek ki a tengerre, és fogják ki a halakat.

Na mit szólsz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments