HomeInterestingAz öregedés négy típusa, aminek ismeretében sokáig fiatal maradhatsz

Az öregedés négy típusa, aminek ismeretében sokáig fiatal maradhatsz

Napjainkban már sokkal hosszabb ideig élhetünk, mint őseink. A kutatók állítása szerint 2050-re a Föld lakosságából két milliárd ember hatvan év feletti lesz. Az azonban, hogy sokáig élünk, nem jelenti automatikusan azt is, hogy egészségesek vagyunk.

Az öregedés folyamata nem állítható meg, maximum lassítható vagy egyes plasztikai műtétekkel elrejthető. Azt hiszem, mindannyian szeretnénk minél hosszabb és egészségesebb életet élni. Látni, ahogy felnőnek gyermekeink, unokáink vagy megszületnek dédunokáink.

Talán nem is lenne ez olyan nagy kérés az élettől, hiszen ezek a legszebb és legcsodálatosabb dolgok, amik valakivel megtörténhetnek. A szakemberek egészen idáig az öregedés négy típusát fedezték fel, de állításuk szerint lehet még ennél több is.

Az öregedés négy típusa

Az öregedési folyamat minden embert különböző módon érinthet. A kutatók 106 embert vizsgáltak 29 és 75 év között. Az eredmények alapján arra a következtetésre jutottak, hogy az öregedési típusok okozzák az életkorok eltérő tulajdonságait.

Ahogy öregszünk, felléphetnek különféle egészségügyi problémák, de minden ember más és más módon viseli és szembesül velük. A kutatók négy öregedési típust fedeztek fel, mint anyagcsere, immun, máj és vese.

Az öregedés minden egyes típusa különböző testrészeket érinti.

A különböző öregedési folyamatok a test különböző részeit érintik és különböző egészségügyi problémákat váltanak ki.

A metabolikus (anyagcsere) típusú emberek hajlamosak a diabéteszre, a máj típusú embereknél nagyobb a májbetegségek kockázata. Az immun típus érzékeny a gyulladásokra és az immunrendszer rendellenességeire, míg a vese típusú embereknél nagyobb a kockázata a vesebetegségek kialakulásának.

Saját típusunk ismeretével lelassíthatjuk az öregedési folyamatot.

A tudósok megállapításai nem pusztán diagnózisok. Úgy vélik, ez valóban segíthet az embereknek az egészségügyi kockázati tényezők minimalizálásában. Ugyanis, ha tudjuk, hogy a jövőben milyen problémákkal szembesülünk, akkor azonnal megkezdhetjük azok megelőzését. Ennek következtében pedig, testünk sokáig fiatalabb marad.

Amikor megtudjuk, milyen típusba tartozunk, már változtathatunk szokásainkon. Alkalmas módszert választhatunk az edzéshez vagy elkerülhetünk bizonyos ételeket. A kutatók szerint ezáltal nemcsak egy kicsit lassíthatjuk, hanem hosszú ideig késleltethetjük az öregedést.

A típusok kombinálhatók.

A kombinált kockázat is felléphet, ha egynél több típusba tartozunk. Ennek tükrében kell megszabadulnunk az egészségügyi problémáktól és csakis arra koncentrálni, hogy fiatalok maradjunk.

Az életmód nem változtatja meg az öregedési típusát.

A tanulmányban volt még egy figyelemre méltó megállapítás. A kísérlet két esztendeje alatt a résztvevők semmilyen hajlandóságot nem mutattak korosztályuk megváltoztatására. Az életstílus megváltoztatása csökkentette a típusok betegségeit, ez vezetett a lassabb öregedéshez.

Most Popular

Recent Comments