HomeInterestingAbortusza után hallotta felsírni kisbabáját - "Biztos voltam benne, hogy elment az...

Abortusza után hallotta felsírni kisbabáját – „Biztos voltam benne, hogy elment az eszem”

Sofia és Shakeel története sokakat megérintett. A házaspárnak már van egy fia, ám 2017 végén kiderült, hogy Sofia újra áldott állapotba került. Boldogságuk sajnos nem tartott sokáig, mivel az orvosok aggasztó diagnózist állítottak fel. Kiderült, hogy a kismama szíve alatt fejlődő magzat sajnos gerincferdülésben szenved. Az orvosok szerint ez a legrosszabb eset, amivel valaha foglalkoztak.

Kezdetben azt hitték képesek lesznek megbirkózni a kisgyermek betegségével. Elhatározták, ha megszületik felkeresik a legjobb szakembereket ahhoz, hogy megfelelő kezelést nyújtsanak neki. Később viszont a orvosok azt mondták nekik, hogy egy ilyen mértékű deformitással nem biztos, hogy megéli a szülést.

Sofinak felajánlották az abortusz lehetőségét annak ellenére is, hogy már több, mint 25 hetes volt. A férjével folytatott beszélgetés után végül meghozta élete legnehezebb döntését. Hosszas tanakodás után úgy döntöttek, hogy megszakítják a terhességet.

„Úgy éreztük, ez a legjobb a kicsi gyermekünk számára, de eközben óriási bűntudatot éreztem.”

Az összetört szívű nőt a manchesteri Egyetemi Kórházba szállították, ahol az orvosok tűt szúrtak a hasába. Ennek következtében a csecsemő szíve abbahagyta a dobogást. Az eljárás után az orvosok két ultrahang vizsgálatot is végeztek, melyek megerősítették, hogy minden a „tervek szerint” haladt.

„Az orvosok kétszer is ellenőrizték a szívverését. Megkönnyebbültem, hogy a babám már nem szenved, de a szívem mindeközben megszakadt.”

A beavatkozás után a nőt egy másik kórházba szállították át, ahol világra kellett hoznia a már elhunyt babáját. Egyik pillanatban viszont úgy érezte, hogy a babája még mindig mozog.

„Amíg vártam, rúgást éreztem. Mondtam a szülésznőnek, de ő azt mondta, hogy ez lehetetlen. Megkértem, hogy ellenőrizze és ultrahangozzon meg, ám ő azt mondta, hogy erre nincs szükség.”

Sofia 10 óra múlva megszülte gyermekét, és meglepetésére egy csecsemő sírását hallotta.

„Biztos voltam benne, hogy elvesztettem az eszemet. Azt hittem, hallottam egy baba sírását, mert hallani akartam. Pár pillanat múlva azt vettem észre, hogy a szülésznő is sokkot kapott. Segítségért kiáltott, majd a gyerekkel együtt a folyosóra rohant. Visszahozták hozzám, és megkérdezték, hogy mi legyen vele. Nem értettem, mire gondolnak. Ekkor a kezembe adták a kisfiamat, aki még életben volt. Egy igazi harcos volt. Még egy hatalmas lyukkal a gerincében is órákig kitartott. Elképesztő szeretetet éreztem iránta. Egy órán keresztül maradt életben, hogy hozzám simulhasson.”

A házaspár Mohammed Rehmannak nevezte el fiát. A pár temetést szervezett a csecsemőnek, és az otthonuk közelében temették el. Ezek után vizsgálat indult az ügyben. Az egyik megkérdezett orvos beismerte, hogy sokkolta az eset

Sofia és férje még mindig nem képes feldolgozni és megbékélni a ténnyel, hogy második gyermeküket elveszítették. Sofia nem titkolja, hogy elképesztően mérges és tombol benne a düh, mert a kórházi alkalmazottak nem hitték el neki, mikor érezte, hogy a pici mozog. A kórház részvétét fejezte ki a családnak … Mi is azt kívánunk nekik!

Most Popular

Recent Comments