HomeInterestingA zuhany alatt találtak rá az elhunyt fiatal párra - Rejtélyesek a...

A zuhany alatt találtak rá az elhunyt fiatal párra – Rejtélyesek a körülmények

Egy szálláshely tulajdonos ellen vádat emeltek még a tavalyi év során. Azzal vádolták őt, hogy kiontott két fiatal életét. A 25 éves Jean Vosloot és a 28 éves Mari Hoont holtan találták a szállodai szobájuk fürdőszobájában. Állítólag szén-monoxid mérgezést kaptak.

A testüket egy barátjuk találta meg a dél-afrikai Kelti-Fokföldön található Kliphuis vendégházban. Ezek után a 47 éves Kevin Pretorius tulajdonos ellen eljárást indítottak. A rendőrség nagy erőkkel dolgozik azon, hogy kiderítsék vajon véletlen, vagy gondatlanságból elkövetett bűncselekmény történt.

A házaspár a Kareedouwtól 11 mérföldre fekvő gazdaságban található szálláshelyen szeretett volna egy kicsit kikapcsolódni, ahova egy barátjuk, Stephan is elkísérte őket. A férfi tavaly április 26-án talált rájuk a fürdőszobában, miután aggódni kezdett, hogy egy ideje nem hallott felőlük. Hiába hívta a mentőket, már nem tudtak rajtuk segíteni.

A rendőrség azonnal vizsgálatot indított, mivel látható sérülések nem voltak rajtuk. A toxikológiai jelentés később megállapította hogy szén-monoxid-mérgezésben hunytak el. A vérük 70%-ban tartalmazta a mérgező gázt, ami egy elképesztően magas érték.

A szén-monoxid mérgezés nagyon veszélyes, mivel ez egy színtelen, szagtalan, mérgező gáz. Ha nincs szén-monoxid mérő, akkor szinte lehetetlenség felfedezni. Ez a gáz akkor keletkezik, ha égés során nincs elegendő oxigén, például gázkazánnál vagy tűznél.

Szépen fokozatosan mérgezi meg a testet és a szervezetet, megakadályozva a vörösvérsejtek oxigénszállítását. Ez a második alkalom, hogy hasonló bűncselekménnyel vádolták meg a szálláshely tulajdonosát.

A mezőgazdasági diplomás Vosloo és az üzletvezetést tanult Hoon tavaly márciusban mondták ki a boldogító igent. Sune Hoon, Mari nővére elmesélte, hogy egyetemista korukban ismerkedtek meg egymással, majd két évvel később el is jegyezték egymást.

„Azt hiszem, Mari kezdettől fogva tudta, hogy Jean az az ember, akivel össze szeretné kötni életét. Tökéletes pár voltak. Olyanok voltak mint a borsó meg a héja.”

A rendőrség eleinte azt mondta, hogy szerintük a hibás gázkazán volt a felelős a halálukért, ám a vádhoz vezető áttörés konkrét részleteit nem árulták el.

Most Popular

Recent Comments