HomeBeautifulA világ legmagasabban fekvő végtelen medencéje Dubajban található - avagy varázslatos kilátás...

A világ legmagasabban fekvő végtelen medencéje Dubajban található – avagy varázslatos kilátás 294 méteres magasságban

Mindenki tudja, hogy az Egyesült Arab Emírségek egyik legnépszerűbb városa Dubaj. Ez annak köszönhető, hogy nagyon rövid időn belül egy nagyon gazdag turista paradicsomot húztak fel, ahol minden szó szerint a gazdagságról szól. A tősgyökeres helybéliek mindig törekednek arra, hogy egyre nagyobb és nagyobb részletet mutassanak meg saját gazdagságukból. Persze a városnak vannak szegény negyedei, de akiknek a bőre alatt is pénz van, azok bizony két kézzel szórják ki az ablakon.

Most újabb remekművel bővült tárházuk, ugyanis náluk található a világ legmagasabb végtelenített medencéje. Ezzel pedig bekerültek a Guinness-rekordok könyvébe. Számszerűsítve ez a medence 294 méter magasan van a dubaji Address Beach Resort szálloda 77. emeletén.

A szálloda decemberben nyitotta meg kapuit és a medence már a hónap elején elnyerte a „világ legmagasabban fekvő végtelenített szabadtéri medence” címet. A 6027 négyzetméter alapterületű 75 méter hosszú úszómedence, vizes napozófelülettel és varázslatos kilátással is rendelkezik.

A medencében pihenők, úszkálók tökéletesen rálátnak mind a Palm Jumeirahra, mind a Burdzs al-Arab szállodára.

A medencét csak és kizárólag a szálloda vendégei vehetik igénybe, külön befizetni rá nem lehet. Ha valaki nem tudja használni, de szeretne hasonló látványban részesülni, akkor annak a „Zeta Seventy Seven” tetőtéri éttermet javasolják.

Tény, hogy még egyelőre nem lehet Dubajba utazni, de remélik, hogy hamarosan feloldják a korlátozásokat és újra megtelik a város.

A világon nem ez az egyetlen tetőtéri medence, mely lélegzetelállító látványt biztosít. Londonban például van egy felhőkarcoló, melynek tetejére egy hasonló végtelen medencét építettek. Érdekessége, hogy le lehet írni vele egy teljes kört és közben lehet gyönyörködni a városban.

London

A világ leghosszabb végtelen medencéje pedig Szingapúrban, a Marina Bay Sands szállodában található, mely akkora mint három olimpiai úszómedence.

Marina Bay Sands

Na mit szóltok? Nektek tetszik?

Most Popular

Recent Comments