HomeInterestingEgy 46 éves anya elvesztette a fiát majd pszichátrián kezelték, ahol...

Egy 46 éves anya elvesztette a fiát majd pszichátrián kezelték, ahol az orvosok olyat mondtak neki, amitől ő is végzett magával

A fiú csak 16 éves volt és az egész élet előtte ált. Balettozott, és még a londoni West End színházban is fellépett a Diótörő című darabban. Az anyja rendkívül büszke volt rá és mindig támogatta. Amikor holtan találta teljesen összetört. Nélküle már nem volt értelme az életének. Magával is végzett.

James volt Helen egyetlen gyermeke. 30 éves korában szülte és Tringben éltek. Helen otthon fedezte fel fia élettelen testét. Nem tudni, hogy mi késztette a gyermeket egy ilyen drámai tettre. A fiú 2018. decemberében felakasztotta magát. Még csak 16 éves volt.

Helen 20 éve dolgozott különböző televíziós műsorokban. Ő is szerette a balettet, az utazást, de legeslegjobban a fiát. Ő adta az élete értelmét. Miután elvesztette a gyermekét többször is nagy dózisban szedett be gyógyszereket alkohol kíséretében.

Fia halála után a munkatársai elé azzal állt, hogy szeretné, ha azon a napon temetnék el őt is, mint a fiát. A kollégái számára világossá vált, hogy a nőnek segítségre van szüksége. Néhány hónapon belül kétszer is az Aylesbury kórház Mentális osztályára került. A kórházban töltött idő alatt a gondozási koordinátora próbálta meggyőzni, hogy nincs még minden veszve. Szülhet még gyerekeket. James elvétele Isteni terve volt.

Ezeknek a szavaknak segíteni kellett volna rajta, azonban mindinkább mélyre sodorták.

Noha az elmegyógyintézet vezetősége tudta, hogy nagy kockázata van annak, hogy Helen önmaga ellen fordul, a nőt 2019. március végén mégis hazaengedték. Kevesebb, mint két hét múlva Helen begyógyszerezte magát.

Halála előtt Helen új orvoshoz ment. Az ottani recepciósokat tájékoztatta arról, hogy túladagolta magát. Nem akarta, hogy megmentség. Meg akarta kímélni a rokonait a traumától, melyet ő is elszenvedett a fia elvesztésekor.

Helen hagyott egy búcsúlevelet, melyben megírta a hozzátartozóinak, hogy elnézést kér a fájdalomért, amit a tettével okoz nekik. Elismerte, hogy mit tervez. Elbúcsúszott a rokonaitól és megemlítette, hogy nagyra értékeli a pszichátriai intézetben kapott segítséget és támogatást.

Szerintetek lett volna esélye annak, hogy megmentsék? A szakértők szerint a gondozási koordinátorának megjegyzései lehetett a fő oka, hogy végzett magával. Ezek nagyon helyetelen szavak voltak.

Vagy egyszerűen túl erős volt az anya-fia kötelék ahhoz, hogy egymás nélkül éljenek? Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

Most Popular

Recent Comments