HomeInterestingA szülők felháborodtak, mikor a gyerekek vérvörös kezekkel mentek haza az iskolából...

A szülők felháborodtak, mikor a gyerekek vérvörös kezekkel mentek haza az iskolából – Ez az ára a normál oktatásnak

A világ legtöbb országában az általános iskolás alsó tagozatos tanulók visszamehettek az iskolákba, ahol visszaálltak a normális oktatásra. A felső tagozatosok illetve a középiskolások még online oktatás formájában tanulják a különböző tantárgyakat, de ha a hírek igazak, akkor hamarosan ők is visszatérhetnek. Persze a fiatal tanulóknak bizonyos óvintézkedéseket is kell tenniük annak érdekében, hogy a tanév végéig így tanulhassanak.

A tanárok egy nap többszöri kézmosásra és maszkviselésre szólítják fel a diákokat, hogy ezzel is elkerüljék a megbetegedés kialakulását. Ennek a procedúrának viszont vannak hátulütői. Még egy felnőtt ember kezét is megviseli a rendszeres kézmosás és kézfertőtlenítés, hát még egy kisgyerekét.

Az általános iskolás tanulók szülei azt vették észre, hogy gyermekeik kezén vörös foltok vannak. Mikor közelebbről megvizsgálták őket, nemcsak vörös foltok láttak, hanem kiszáradt, kirepedezett részeket is, amik arra engedtek következtetni, hogy a gyerekek a megszokottnál jóval gyakrabban mostak kezet.

Most a szülők arra kérik a tanárokat, hogy lazítsanak egy picit a szabályokon és csökkentsék a kézmosások számát, az egészségük megőrzése érdekében. Mint utólag kiderült több, mint 10 alkalommal kellett nekik kezet mosni, ami rengetegnek számít.

Egy édesanya szerint a mostani fertőtlenítőszerek és szappanok sokkal durvábban bánnak a bőrrel, így a folyamatos hidratálás elengedhetetlen. Egy kisgyerektől viszont nem lehet elvárni, hogy minden egyes kézmosás után bekrémezze a kezét. Egy másik anyuka azt javasolta a gyerekének, hogy ne vegye figyelembe az iskolai szabályokat és ne mosson ilyen sokszor kezet.

„Én elvárom a gyerekeimtől, hogy kezet mossanak, de nem ennyiszer. A másik pedig, hogy nem tudom csak úgy szótlanul hallgatni, ahogy a fájdalomtól álomba sírják magukat.” – nyilatkozta egy másik édesanya.

Egy másik szülő arról számolt be, hogy a háziorvosnál anyukák tömkelege állt sorba a gyerekével, akik hasonló bőrirritációról panaszkodtak. Akadt, aki kénytelen volt szteroid krémet adni gyerekének, mert rengeteg apró vágás volt azon a területen, ahol a bőr kiszáradt.

„Én kifejezetten arra kértem a gyerekeimet, hogy ne mossanak ennyiszer kezet!”

„Szerintem megdöbbentő, hogy szegény gyerekek ilyen piros kezekkel kénytelenek az iskolapadba ülni” – mondta egy édesapa.

„A fiam kezei annyira fájtak, hogy folyamatosan sírt, és amikor elvittem orvoshoz, a háziorvos azt mondta, hogy az anyukák sorban állnak ezzel a problémával”

Egy másik anya hozzátette: „A lányomnak egyébként is érzékeny a bőre, de naponta 9-10 alkalommal kezet mosni étkezés előtt, étkezés között, WC után, amikor beérnek az iskolába és amikor elhagyják azt, az túl sok!”

A ti gyereketeknek is sokat kell kezet mosni?

Most Popular

Recent Comments