HomeInterestingA Simpson család, már 10 évvel ezelőtt megjósolta Greta Thunberget.

A Simpson család, már 10 évvel ezelőtt megjósolta Greta Thunberget.

Mindenki tudja, hogy “A Simpson család” című sorozat különös képességekkel rendelkezik. Nem tudjuk, hogyan de a készítők meg tudják jósolni a jövőt és ez a sorozatba bele is van építve. Annak idején Donald Trump elnökké választását is megjósolták, ami évekkel később be is következett.

Most megint egy újabb jóslat teljesült, mégpedig Greta Thunberg képében. Amerikában 2009. április 19-én mutatták be a 20. évad 17. részét mely “A jó, a szomorú és a ronda” címet viselte. Ezt Magyarországon 2010. január 19-én láthatta a közönség, így igen jogos a felvetés, miszerint már 10 évvel ezelőtt megjósolták Greta érkezését. Ebben Lisa-t azzal bízzák meg, hogy tartson kiselőadást az iskolában arról, hogy mi lesz Springfielddel 2059-re.

Amikor egy kicsit utánanéz a dolgoknak, több cikket is olvas arról, hogy az emberek szappant isznak majd, mert elfogy a víz, világháború zajlik majd az utolsó csepp olajért, az utolsó elfoglalható parkolóhely el lesz foglalva örökre, az utolsó jegesmedve pedig felakasztja magát a börtönben. Ezek után Lisa olyan előadást tartott, mellyel teljesen ráhozta a frászt az osztálytársaira. Ismerősen hangzik?

Az nem csoda, hiszen Greta majdhogynem ugyanilyen beszédet tartott az ENSZ-nél. Az emberek elkezdték összehasonlítani Lisa beszédét Gretaéval és meg kell hagyni nagy volt a hasonlóság. Néhányan továbbvitték ezt a szálat és arra a következtetésre jutottak, hogy Greta, Lisa valódi, húsvér változata. Ez nem is olyan abszurd, igaz?!

Gondolj csak bele Lisa a sorozatban egy okos, intelligens, fiatal lány, aki nem riad meg a komoly témáktól. Sőt, azután is mondja az igazát, hogy többen megpróbálják elcsitítani. Ő a legfontosabb aktivista az egész sorozatban. Pontosan olyan, mint most Greta.

A fiatal iskoláslány arról, beszél, ha nem teszünk valamit az éghajlatváltozás ellen, akkor előbb-utóbb megbánjuk. Szerinte csökkenteni kellene az ökológiai lábnyomokat, és több fát kellene ültetni, mert a CO2 egy idő után olyan mértékben elterjed, hogy az már veszélyes lesz az egészségre. Több száz korabeli és idősebb társával együtt tüntet, hogy felébresszék az embereket és a politikusokat is.

Itt van az ominózus videó is a sorozatból, ami valóban majdnem olyan, mint Greta beszéde. Nézzétek meg azt a tüzet és elszántságot, ami a szemébe van, pontosan ilyen volt Thunberg tekintete is az ENSZ-ben tartott beszéde alatt.

Ti mit gondoltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments