HomeInterestingA csiga lassan haladó kasszasor mindenkit idegesít, de minden megváltozik, amikor meglátják...

A csiga lassan haladó kasszasor mindenkit idegesít, de minden megváltozik, amikor meglátják a táblát!

Egy Skóciában található szupermarket, nem hogy felgyorsította volna a fizetés mentét, hanem épp ellenkezőleg, olyan kasszasort hoznak létre, ahol a vásárlók kényelmesen és nyugodtan fizethetnek.

Amikor egy hosszú fárasztó munkanap után elmegyünk bevásárolni, minél előbb le szeretnénk tudni ezt a feladatot is, hogy gyorsan hazamehessünk és nekiállhassunk a vacsorának. De van, hogy a kassza olyan lassan halad, hogy elveszítjük a türelmünket, majd egyre feszültebbé válunk, pedig néhány dolognál többet nem igazán akartunk vásárolni. Sokan nem szeretik azokat a kasszasorokat, ahol készpénzzel fizetnek az előtte álló vásárlók, mert mindig megakadályozzák a gyors kiszolgálást.

Egy skóciai szupermarketben azonban hihetetlen dolgot találtak ki. Eleinte az összes vásárló, aki ebbe a sorba állt be, kezdte elveszíteni a türelmét a lassú kiszolgálás miatt, ám, amint megpillantották a táblát, ami a kasszás mellett volt, egyből lehiggadtak, hiszen tudták mit akar jelenteni a felirat.

Természetesen ezt követően semmilyen probléma nem merült fel, és minden haladt a normális ütemben.

A szupermarket vezetősége arra jött rá nem is olyan régen, hogy egyes vásárlóknak sokkal több időt vesz igénybe a bevásárlás és a fizetés is. Ezeket az embereket egy egyedülálló kasszához kísérték. Ezt a különleges kasszát „Relaxed Cashier” -nek vagyis „nyugodt kasszának” nevezték el, és türelmesen kiszolgálták azokat a vásárlókat, akik Alzheimer-kórban szenvednek, vagy Down-szindrómásak, esetleg autisták. Sőt, mi több, odaküldték a sok gyermekes családokat is.

A kasszás több időt szánt egy-egy vásárlóra, beszélgetett velük, és segített nekik elpakolni a különböző élelmiszereket.

Ezt a korszakalkotó, zseniális ötlet, Wendy Menzies Demencia tanácsadónak jutott eszébe aki néhányszor járt már az üzletben. Wendy elmondta a vezetőségnek, hogy nagyon sok memóriazavarral küzdő ember él a mai világban, akik rettenetesen magányosak.

– Ez a megoldás sokban megkönnyítheti a vásárlásukat, valamint, hogy ne érezzék magukat annyira elveszettnek. Reménykedünk benne, hogy ezzel az új módszerrel inspirálni tudjuk őket arra, hogy ezután is elmenjenek bevásárolni és emberek között legyenek. Mert a bolt is azt szeretné, ha részesei lennének egy olyan hétköznapi és egyszerű dolognak, mint a bevásárlás. Ennek a lehetőségnek a segítségével képesek lesznek úgy vásárolni, mint fiatalabb korukban, illetve a betegség előtti időszakban. – nyilatkozta a Today nevű lapnak.

A kassza minden egyes nap nyitva áll a vásárlók előtt. Sőt, ebben a székben helyet foglalók speciális képzésben részesülnek.

Most Popular

Recent Comments