HomeInteresting9 tudományos tény, amely bizonyítja, hogy a kávé egészséges!

9 tudományos tény, amely bizonyítja, hogy a kávé egészséges!

Az utóbbi időben számos pletyka volt a kedvenc reggeli italunkról, a kávéról. De nincs is jobb, mint tudományosan megközelíteni az ilyen vitákat és megoldást találni rá. A tudósok szerint a mérsékelt kávéfogyasztás nemcsak ártalmatlan, de pozitív hatást gyakorolhat az egészségére is. Például a kávé szerelmesei gyakran fiatalabbnak tűnnek, mint társaik, és kevésbé vannak kitéve bizonyos szív- és érrendszeri megbetegedéseknek.

Csökkenti a májzsugorodás kockázatát

Az olaszországi Mario Negri Intézet kutatói kiderítették, hogy a kávéfogyasztás akár 50% -kal is csökkentheti a májzsugorodás kialakulásának kockázatát.

Csökkenti az Alzheimer- és Parkinson-kór kialakulásának esélyeit.

Az Alzheimer-kór kutatóközpont tudósai tanulmányt készítettek annak megállapítására, hogy milyen hatással van a kávéfogyasztás az Alzheimer-kór kialakulására. A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy napi három csésze kávé fogyasztása akár 65% -kal is csökkentheti a betegség kialakulásának kockázatát .

A braziliai Santa Catarina Szövetségi Egyetem kutatói azt mondták, hogy a rendszeres kávéfogyasztás megelőző hatással van a Parkinson-kórra. Az ilyen betegség kialakulásának kockázata 20% -kal csökken.

Csökkenti a rákos megbetegedések kockázatát

Az elmúlt évtizedek során végzett számos tanulmány bizonyítja, hogy a kávé elsősorban negatív hatással van az egészségünkre. Azt is említették, hogy ez rákos megbetegedések kialakulásához vezethet. De ez a feltételezés azonban nem bizonyult pontosnak az elmúlt években.

A Milánói Egyetem Egészségügyi Klinikai Tanszékének és a Mario Negri Intézet Epidemiológiai Tanszékének kutatása azt bizonyította, hogy a kávéfogyasztás valójában csökkenti a mellrák és a prosztatarák kialakulásának kockázatát.

 

Pozitív hatással van a szív és érrendszerre

A Harvard School of Public Health, a Szingapúr Nemzeti Egyetem és a Brigham’s Women’s Hospital kutatói által végzett tanulmány kimutatta, hogy azok az emberek, akik naponta 3-5 csésze kávét fogyasztanak, háromszor kisebb valószínűséggel szenvednek szívbetegségben, mint azok, akik más italokat fogyasztanak.

A tanulmány rámutat arra is, hogy nincs nagy különbség az 1 csésze vagy 3 csésze kávé fogyasztása között, mivel ez a kis mennyiség nem befolyásolja negatívan a szív- és érrendszer működését.

Csökkenti az ízületi betegségek és az epekő kialakulását.

A köszvényt a rossz anyagcsere-állapot okozza, és a testszövet különböző összetevőinek felhalmozódását eredményezi. De mivel a kávé javítja az anyagcserét, a fogyasztása ténylegesen megakadályozza a köszvényt. Ezt a tényt a Harvard Medical School és a Brigham’s Women’s Hospital kutatói bizonyították.

Néhány, a kávéban található anyag, mint a koffein, csökkentheti az epekövek kialakulásának kockázatát. Scott Gottlieb rájött, hogy a betegség kialakulásának kockázata 40% -kal csökkenthető, ha napi 4 csésze kávét fogyasztunk, és 45% -kal kevesebbet, ha 5 csészét iszunk.

Csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát.

Az Aarhus Egyetem, az Aarhus Egyetemi Kórház valamint az Odense Egyetemi Kórház dán kutatói bebizonyították, hogy a kávé nem befolyásolja a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását. A Cafestol, amely egy kávékeverék, ténylegesen növeli az inzulin szintet a hasnyálmirigyben, amikor a glükóz hatásának van kitéve. Éppen ezért a kávéfogyasztás megmenthet a 2-es típusú cukorbetegségtől.

Megfiatalítja a szervezet minden sejtjét.

A kávéban található antioxidánsok fiatalító hatással vannak a szervezet sejtjeire. A szöuli Ewha Női Egyetem kutatói azt állítják, hogy a kávé kivonat segít a kis ráncok eltávolításában, megakadályozza a folyadékvesztést és a kollagén veszteséget a szervezetben. Tehát, akik rendszeresen kávét fogyasztanak, fiatalabbnak tűnnek, mint koruk más tagjai.

Növeli az izmok erejét az idősek körében.

Tudósok a Coventry Egyetemen megállapították, hogy a koffein hozzájárul a megnövekedett izomerő működéshez az idősek körében. Ez segíthet megakadályozni a véletlen eséseket és sérüléseket.

Segít tovább élni

Marc J. Gunter és Neil Murphy szerint a kávé különböző okok miatt csökkentheti a halálozás kockázatát. A vizsgálatokat különböző országokban végezték, és a halálozási arány alacsonyabb volt azok között, akik rendszeresen ittak kávét.

Most Popular

Recent Comments