HomeInteresting9 nagyon káros dolog, amit tilos a lefolyóba dobni!

9 nagyon káros dolog, amit tilos a lefolyóba dobni!

Az emberek előszeretettel dobnak mindenféle, háztartással kapcsolatos dolgot a lefolyóba, úgy, hogy meg se fordul a fejükben, milyen következményekkel járhat. Tudod, mik azok a dolgok, amiket soha nem szabad a lefolyóba dobni? Ezután a cikk után, egyszer s mindenkorra megjegyzed, mitől óvd és féltsd az otthoni vízvezetékrendszert.

Rizs és tészta.

A tészta és a rizs idővel felszívja a vizet, és megduzzad, ez nagyon könnyen dugulást eredményez.

Tojáshéj.

A kis darabok egymáshoz tapadhatnak, ami idővel egy óriási darab kialakulásához vezethet és eldugulhat tőle a vízvezeték. Célszerűbb ezeket a kukába dobni.

Liszt.

Képzeld el a lisztet és a vizet, ami egy ragacsos szerű masszát eredményez, ez felgyülemlik a lefolyóban, amitől teljesen eldugul. Ez a massza vonzza a többi hulladékot, ami még rosszabb helyzetet eredményez.

Gyógyszer.

A sztereotípiákkal ellentétben a gyógyszerek nem oldódnak fel a vízben. A vízszűrők megtisztítják a legtöbb mikroorganizmust, de nincs az a szűrő, ami kitisztíthatná a vízből a  gyógyszerből származó szennyeződéseket.

Haj.

Amikor a haj bejut a lefolyóba, olyan állagú lesz, ami nem engedi, hogy a víz tovább folyjon a lefolyóba. Ha legközelebb tisztítod a hajkefédet, inkább a szemetesbe dobd a felesleget.

A gyümölcsökből és üvegekből álló matricák.

Még ha kicsi is a matrica, akkor is dobd a kukába. Az a probléma, hogy ezek összeragadhatnak a lefolyóba. A matricák amúgy is olyan anyagból készülnek, amik csak nagyon sokára bomlanak le.

Építési hulladék.

Nem számít, honnan származott az építési hulladék, soha ne dobd a lefolyóba. Ez mindennemű formájára egyaránt igaz. A nagy darabok eltömítik és súlyos problémákat eredményeznek.

Cigarettacsikkek.

A csikkel az a probléma, hogy a cigarettaszűrő szintetikus anyagból készült, ami felszívja a vizet és megduzzad. A legrosszabb az, hogy soha nem oldódik fel. A cigarettacsikkek különböző káros vegyi anyagokat is tartalmaznak, például nikotint, ami szennyezi a vizet.

Női termékek.

Mindenki tudja, hogy ezeket a dolgokat úgy tervezték, hogy felszívják a nedvességet, ezért nagyon komoly problémákat okozhat, ha a lefolyóba kerül. Mindenképpen dobd a szemetesbe!

Most Popular

Recent Comments