HomeInteresting9 borzalmas fénykép, ami az internet népét riogatta, pedig csak egy hatalmas...

9 borzalmas fénykép, ami az internet népét riogatta, pedig csak egy hatalmas átverés, amire van logikus magyarázat!

Sokan szeretjük a természetfeletti dolgokat, amikre nincs logikus magyarázat. Számtalan képről, videóról és történetről tudunk, ahol próbálták bebizonyítani, hogy szellemek, sőt időutazók is léteznek. Persze mind egytől-egyig hazugság volt, csak egy jól felépített sztorira és egy kis Photoshop-ra volt szükség ahhoz, hogy a legtöbb embert megvezessék. Ma összegyűjtöttünk néhány ehhez hasonló szellemképet, amik hatalmas népszerűségre tettek szert, pedig valójában koholmány volt az egész történet. Lássuk, hát a világ leghíresebb kísértetfotóit és tegyük tisztába a dolgokat.

A szingapúri irodaház titokzatos szelleme.

Futótűzként terjedt az a videó, amit egy szingapúri irodaház liftjében vett fel a biztonsági kamera. A felvételeken egyértelműen látható, hogy egy szellem követi a két férfit, aki kiszáll a felvonóból. Persze sokan támadták ezt a videofelvételt, hogy hamisítvány, de voltak olyanok is, akik elhitték. Egy bizonyos idő után fény derült az igazságra, miszerint ez egy gerillamarketing-szerű társadalmi célú hirdetés volt. Ezzel valójában a túlzásba vitt munka veszélyeire szerették volna felhívni az emberek figyelmét.

10 méteres emberi csontvázak vannak.

Az egész világot bejárta az a kép, ahol 10 méteres csontvázakat örökítettek meg. Egyes oldalak úgy állították be őket, mint egy ősi faj maradványait, akiket Anunnaki-nak hívtak. Persze egyből kiderült, hogy nem valódi képek, ugyanis egy Photoshop versenyre készítették őket.

A titokzatos időutazó.

Sok portálon megjelent egy kép, ami még 1941-ben készül Kanadában. A fotón egy férfi látható, aki feltűnően modern ruházatban van. A kérdés már csak az, hogy ez hogyan lehetséges. Sokan időutazónak hitték, de ettől van értelmesebb magyarázat is.

Nos, igazság szerint ez a fiatalemberen a montreáli jégkorong csapat meze van, napszemüvege egy polarizált darab, ami elég nagy népszerűségnek örvendett akkoriban. A fényképezőgép, amit tart az pedig egy 1925-ös Kodak. Ezekből a tényekből adódóan képtelenség, hogy ez az ember időutazó lenne.

Érdekes képek a híres jetiről.

1967-ben hatalmas figyelmet kapott egy kép, amelyen egyértelműen a Nagylábú látható, vagy ahogy sokan hívják, a Jeti. Sokan hitték, hogy végre valahára sikerült lefotózni az ikonikus lényt, ám az emberek nagyot tévedtek. Történt ugyanis, hogy Roger Patterson filmrendező, akkoriban forgatta filmjét, melyben szerepelt a híres Jeti is. Úgy gondolta, hogy népszerűsíteni tudja majd filmjét azzal, ha készíttet pár fotót a lényről. Terve kudarcba fulladt, mivelhogy a képek sokkal nagyobb népszerűségnek örvendtek mint maga a film.

Barna hölgy a Raynham Hall házban.

Ez az egyik legvalósághűbb és legeredetibb szellemfotó, amit valaha látott a világ. Állítások szerint Dorothy Walpole vagyis annak szelleme látható a képen, még az 1700-as évek elején. Természetesen egyből kivizsgálták a képet és kiderült, hogy egyáltalán nem manipulálták. Ettől még több embernek felállt a szőr a hátán.

Egyszer, Alan Murdie, aki akkoriban neves jogász volt, alaposan áttanulmányozta a Cambridge-i Egyetem könyvtárában hátrahagyott bizonyítékokat és arra a következtetésre jutott, hogy a fényképezőgép lencséje rosszul törte meg a fényt, melynek következtében létrejött ez a kísértetfotó.

Egy titokzatos asztronauta.

Egy Jim Templeton nevű úriember még 1964-ben kislányáról készített néhány fotót. Amúgy is gyönyörű szép nap volt, piknikhez pont ideális. Ekkor ugrott be neki, hogy megörökíti gyermekét. Minden remekül zajlott, ám amikor előhívták a képeket észrevettek valakit a háttérben. Első ránézésre teljesen úgy nézett ki, mint egy asztronauta.

Miután nagyon felkapták a felvételt, rövid időn belül kiderült, hogy az az ember nem más mint Jim neje. Csak a véletlennek és a rossz fókuszálás kombinációjának hála úgy fest, mint egy űrhajós.

Zambia felett egy azonosíthatatlan repülő valami tűnt fel.

A dailymail.co.uk nevű portál írta meg elsőként a cikket még 2017-ben, ahol egy azonosíthatatlan repülő szellemet láttak egy bevásárlóközpont felett, ami totálisan úgy néz ki mint egy dementor a Harry Potter című filmekből. Sokan megrémültek, hogy egy efféle lény van szeretett városkájukban, ám nem sokkal később kiderült, hogy nem valódi, csupán csak megphotoshoppolták a fotót.

Egy szellem, aki a Newby-templomban kísért.

Ez talán az egyik legrejtélyesebb fotó mind közül. Ezt a jelenséget 1963-ban kapták lencsevégre a New Yorkshire nevű egyházban. A felvételen egy nagyon fura alak látható, akinek kapucni van az arcába húzva, mégis olyan érzést kelt, mintha maga Sikoly állna ott. A legmegdöbbentőbb, hogy ez a valami a körülötte lévő tárgyakhoz mérve nagyjából 2,7 méter magas.

Hiába telt el körülbelül 55 év a kép készítése óta, mind a mai napig hagy némi kivetnivalót maga után. Sokan állítják, hogy igazi, mások pedig, hogy koholmány.

Bizonyos szakemberek elmondása alapján ez magyarázható egy úgynevezett kettős exponálással is, ami azt jelenti, hogy egy régi kép rávetült az új képre.

Csontváz, melynek sellő formája van.

Amint megjelent Hawaii partjainál ez a sellő formájú csontváz a média egyből felkapta. Sőt, egyiptomi származású kutatók a legnagyobb történelmi leletnek titulálták, így nem is csoda, hogy akkora népszerűségre tett szert.

Rengetegen elhitték, hogy tényleg léteztek sellők a világon, de hamar fény derült az igazságra, miszerint ezek csak manipulált képek. Aki egy kicsit is jártas a Photoshop világában könnyen észreveheti a hibákat. Végül megtalálták az eredeti fotót és összevetették a hamisítvánnyal.

Most Popular

Recent Comments