HomeWorld8 szigorú szabály a világ különböző országaiban, amit ha megszegsz komoly büntetésre...

8 szigorú szabály a világ különböző országaiban, amit ha megszegsz komoly büntetésre számíthatsz.

Minden egyes évben egyre olcsóbbá válnak a külföldi utazások, például a repjegyek, szállások, túrák költségei. Ez nagyon jól hangzik, hiszen így egyre többen tudnak külföldre utazni és híres városokat megtekinteni. Viszont abba nem gondolunk bele, hogy a városok lakóit, hogyan érinti ez a sok érdeklődő turista. Bizonyára nagyon nehéz nekik megbarátkozni azzal a helyzettel, hogy évente több százan vagy ezren mennek a lakhelyükre és elbarikádozzák az utcákat. A rengeteg szeméttől meg már ne is beszéljünk, amivel veszélyeztetik a környezetet. A helyi hatóság és a kormány kénytelen volt bizonyos szabályokat bevezetni, hogy visszaszorítsa a szemetelést, balesetek kialakulásának kockázatát és a helytelen viselkedést. Íme néhány korlátozás, amivel a legtöbb turista találkozik a nyaralás során.

Velencében a turistáknak egy napi adót kell fizetniük.

A helybéliek belefáradtak a rengeteg turistába, szinte már munkába sem tudnak járni normálisan annyian vannak. 2018-ban bevezették, hogy aki belép a város területére annak adót kell fizetnie, melynek összege körülbelül 900 forint. Ha valaki nem fizeti be, annak bírságot kell fizetnie, melynek összege majdnem 180.000 forint. Ez azokra az emberekre vonatkozik, akik csak egy nap erejéig látogatják meg a vizek városát.

A Fülöp-szigetek tengerpartján tilos dohányozni, enni és homokvárakat építeni.

A helyi hatóságoknak hat hónapon keresztül lezárva kellett tartania Boracay-sziget strandját, hogy megtisztíthassák azt a sok hulladéktól. Azóta a helyet természetesen már újra megnyitották a turisták számára, ám bevezettek némi korlátozást. Tilos a parton dohányozni, szeszes italt fogyasztani, enni, sőt homokvárat építeni.

Thaiföldön bírságot szabnak ki a műanyag zacskók használatáért.

Thaiföldön, Ko Samet szigetén a senki sem használhat műanyag szatyrokat. Aki megszegi ezt a szabályt, annak komoly bírságot kell fizetnie. Mivel minden egyes nap majdnem 1500 turista érkezik, ezért nagyon sok szemét halmozódik fel miután elmennek. A parkok, utcák, tengerpartok tele vannak műanyag hulladékkal, amit csak ezzel a módszerrel lehet visszaszorítani.

Balin tilos bikiniben sétálni az utcán.

Az indonéz szigeteken élő emberek nagyon sokat panaszkodtak a fürdőruhában flangáló emberekre, akik a vallási épületek előtt fotózkodnak. 2018-ban a hatóságok megtiltották a turistáknak, hogy fürdőruhában készítsenek képet a templomok előtt.

Oroszországban csökken a hostelek száma.

2018-ban rengeteg hostel nyitotta meg kapuit Olaszországban, ám a túl sok zaj és ismeretlen ember miatt a helybéliek elkezdtek panaszkodni. 2019-ben az ország lekorlátozta ezeknek a szállóhelyeknek a számát, így most már csak kevesen tudják igénybe venni azok szolgáltatásait.

Évente csak 300 ember mehet fel a Mount Everest tetejére.

Sokan nem tudják, hogy vannak bizonyos korlátozások, melyek nagy mértékben érintik a hegymászókat. Évente csupán csak 300 ember mehet meghódítani a Mount Everest csúcsát. Ezt a döntést a helyi kormány hozta meg, miután megtisztították a hegyet a rengeteg szeméttől, ugyanis csak 2018-ban 8,4 tonna hulladékot szedtek össze.

Hollandiában a kerékpárosok nem nyomkodhatják a telefonjukat.

Hollandiában tilos a kerékpárosoknak nyomkodni a telefonjukat, miközben a biciklin ülnek. Ha megszegik ezt a szabályt, akkor körülbelül 100.000 forint bírságot szabnak ki rájuk. Az országban már korábban bevezették, hogy vezetés közben tilos a mobilozás, de most a kerékpárosokra is kiterjesztették ezt a törvényt, hogy csökkentsék a balesetek kialakulásának kockázatát.

Firenzében a turisták nem ehetnek vagy ihatnak ülve a város lépcsőin.

Firenze városába évi 10 millió ember érkezik a világ különböző országaiból. Szinte egyetlen olyan nap sincs, hogy ne lehetne látni az utcákon megfáradt turistákat, akik folyamatosan esznek vagy isznak. A helyi hatóságok szerint ez a fajta viselkedés negatívan hat a város megjelenésére, ezért 2018-ban olyan szabályt vezettek be, mely kimondja, hogy tilos a város lépcsőin ülve enni vagy inni. Igaz ez a szabályozás csupán négy utcára vonatkozik, de ha valaki ezt megsérti, akkor közel 150.000 forintnak megfelelő összeget kell fizetnie.

Tudtál ezekről a rendelkezésekről?

Most Popular

Recent Comments