HomeInteresting7 szépségápolási termék, amit a bőrgyógyászok hozzáadtak a feketelistájukhoz!

7 szépségápolási termék, amit a bőrgyógyászok hozzáadtak a feketelistájukhoz!

Megtanultunk bízni a „bőrgyógyászok” bélyegzővel ellátott szépségápolási termékekben. Az orvosi szakemberek ajánlásai különleges szakmai értéket képviselnek, ugyanakkor az orvosok maguk is emberek, akiknek ugyanúgy meg kell őrizniük a bőrük egészségét. Elgondolkodtál már valaha azon, hogy mit szeretnek használni, és mi az, ami tabu nekik? Nos nem kell találgatnod, hiszen pont erről készítettünk egy leírást, hogy megtudjátok, melyek azok a szépségápolási termékek, amiket jó messziről el kell kerülni.

Kéz és testápoló krémek.

A bőrgyógyászok általában olyan krémeket használnak, amelyek nehezebbek és nagyobb viszkozitásúak, mint a folyadékok. A krémek behatolnak a bőrbe, és olyan gátat képeznek, amely megakadályozza a nedvesség elvesztését. A testápoló szerek általában magasabb víztartalmúak, ami jó a bőr számára, mert nem túl száraz, és a bőr sem lesz ragacsos, vagy zsíros tőle.

Faszént tartalmazó arcmaszkok.

A szakemberek szerint ezek a maszkok nem csak fájdalmasak, hanem károsítják a bőr szerkezetét. A maszk összetevői nagyon agresszívak, eltávolítják a bőrsejteket és még a vékony szőrszálakat is.

Napvédő spray.

A szakértők egyetértenek abban, hogy a fényvédő permet felhasználóbarát. De ezt sajnos nem lehet vastag rétegben rápermetezni a bőrre. Ezenkívül permetezéskor a termék részben elveszti aktív elemeit, mielőtt a bőrbe jutna. A bőrgyógyászok úgy vélik, hogy a cink-oxidot tartalmazó fényvédő termékek a bőrre hatékonyabbak. Ezek a termékek visszatükrözik az ultraibolya sugarakat, nem pedig beszívják.

Napolaj.

Ezeket a termékeket nem dicsérik a bőrgyógyászok. Mert alacsony védelmet nyújtanak az ultraibolya sugárzás ellen, és eltömítik a pórusokat, ami ronthatja a bőr állapotát.

Hidrokortizon krém.

Ez a krém erős szteroidokat tartalmazó termék. Használható abban az esetben, ha valakinek súlyos bőrbetegsége van. Azonban néhányan szívesen használják pattanások kezelésére anélkül, hogy orvosi rendelvényt kaptak volna róla, ami nagyon rossz, mert kiütéseket, bőrgyulladást és pattanásokat okozhatnak, a hosszú ideig tartó felhasználást követően.

Lábmaszkok.

A bőrgyógyászok nem javasolják a hidratáló vagy tápláló lábmasszák használatát. A krémek ugyanolyan hatással lehetnek, mint az arcra kent társaik. Így a lábmaszkok elég haszontalanok és nem túl kényelmesek.

Kókuszolaj.

A kókuszolaj nagyon népszerű, különösen otthoni használatra. De ez nem a legjobb módja az arcápolásnak. A kókuszolaj zsírossá teszi a bőrt, eltömíti a pórusokat, és ennek következtében pattanásokat és pigmentációt okoz.

Most Popular

Recent Comments