HomeInteresting6 rendkívül furcsa emberi történet a múltból, amitől mindenki hátán feláll a...

6 rendkívül furcsa emberi történet a múltból, amitől mindenki hátán feláll a szőr!

A történelem tele van hihetetlenebbnél-hihetetlenebb történetekkel és esetekkel, melyekről eddig még nem hallottunk. De ezeket elolvasva felmerül bennünk a kérdés, hogy mi volt még a világon, amit a történelemkönyvek eltitkoltak előlünk. Összegyűjtöttünk néhány érdekes esetet és embert a múltból, akik rendkívül furcsa betegséggel élték le életüket.

1, Petrus Gonsalvus az erdei ember.

Biztos sokan ismeritek a Szépség és a Szörnyeteg történetét, akik egymásba szerettek. Ám azt kevesen hallották, hogy ennek a történetnek a hősei valós személyek voltak. Mindez akkor kezdődött, amikor a spanyol Teneriffe szigeten 1537-ben egy szokatlan csecsemő született. A pici egész testét sűrű szőr borította.

A 16. században nem számított szokatlan dolognak, hogy két embert úgy adjanak össze, hogy még életükben nem látták egymást.

Petrus az oltárnál állva, meglátta gyönyörű menyasszonyát és a rokonságát, akik teljesen elszörnyülködtek a férj kinézetén. Egy igazi szörnynek gondolták, és olyannak, akinek egymaga kellett volna elhagynia a földi létet.

A rémült feleség visszafogta félelmét és undorát, majd hozzáment a szörnyhöz, de egy  bizonyos idő múlva, amin saját maga lepődött meg legjobban, beleszeretett a férfiba. 7 gyermekük született, köztük négyen örökölték, apjuk kinézetét.

2, Francesco Lentini „Háromlábú ember”

Francesco 1889-ben született Olaszországban. Az elcsökevényesedett ikertestvére miatt rendkívül furcsa külsővel rendelkezik, ugyanis 3 lábbal jött világra.

Francesco-nak 11 testvére volt, akik mindannyian normálisan néztek ki. A szülők a fiút nem sokra rá otthagyták nagynénjénél, aki viszont elvitte a fogyatékos gyermekek menedékébe.

A fiú úgy döntött, hogy megbarátkozik a testével. Megtanult biciklizni és focizni is. 8 éves korában elköltözött Amerikába, ahol cirkuszi szereplőként élte mindennapjait.

A háromlábú ifjú előadása példátlan népszerűségnek örvendett. Egy önéletrajzi könyvet is írt, ahol elmesélte, hogy nőtt fel.

30 éves korában megkapta az amerikai állampolgárságot, és összeházasodott egy Teresa Murray nevű nővel. A párnak négy egészséges gyermeke született. Francesco 77 éves korában halt meg.

3, Félelmetesen okos gyermek Christian Heinrich Heineken.

A fiú, akit még mindig csoda gyermeknek hívnak, 1721-ben született a német Lübeckben. Már 10 hónapos korában tudott németül beszélni, egy évesen elolvasta a Tóra című vallási szöveget is.

A fiúnak fenomenális emlékezőtehetsége volt. Szemtanúk elmondása alapján, már egy éves korában elolvasta a Tórát, és az újszövetséget is, méghozzá latinul. 3 éves korában a fiú találkozott Dánia királyával, akinek egész Dánia történetét elmondta. Négy évesen hunyt el lisztérzékenységben.

4, Egy pár óriás Martin és Anna Bates

A lány egy teljesen átlagos családba született, a szülei és testvérei is közepes magasságúak voltak.

De Anna már 15 éves korában 2 méter 10 centire megnőtt. Amikor Anna 25 éves lett, beleszeretett Martin Van Burren Bates utazó cirkusz művészébe. Ő is átlagos családba született, ahol szintén átlagos magasságú emberek éltek. 6 évesen olyan gyorsan megindult nála a növekedés, hogy 14 éves korára elérte a 210 centit.

A párnak két gyermeke született. 1872. május 19-én Anna egy kislányt szült, aki több mint 8 kg-ot nyomott születéskor, ám néhány órán belül el is hunyt, majd 7 évvel később egy fiút szült, aki 10 kg-mal született és sajnos csak 11 órát élt.

5, Ella Harper, a tevelány.

Ella nagyon szép arcú kislány volt, de az első dolog, ami mindenkinek feltűnt, nem a szép arca, hanem furcsa betegsége volt. A lány a térdbetegséggel született, aminek köszönhetően a térdei visszafele hajoltak meg.

12 éves korában a lány cirkuszi szereplőnek állt, ahol megkapta a „Tevelány” becenevet. A turnékon Ella körülbelül heti 200 dollárt kapott (ez 57 ezer forintnak megfelelő összeg).

Ella később megházasodott az esküvő után pedig teherbe esett, ám a baba ismeretlen okok miatt elhunyt. Amikor Ella 48 éves volt, ő és férje egy 3 hónapos kisbabát fogadtak örökbe. 3 évre rá Ella vastagbélrákban hunyt el. Családja és gyermeke mellé temették el.

6, A csendes ikrek June és Jennifer Gibbons.

1963-ban született June és Jennifer Gibbons, akik később megkapták a csendes ikrek becenevet, mert csak egymással voltak hajlandóak kommunikálni.

?jordyn julianna (@bratpupp) által megosztott bejegyzés,

Miután Walesbe költöztek, a lányok szülei rájöttek, hogy egyáltalán nem buták gyermekeik, hiszen olyan nyelven beszéltek egymással, amelyet csak ők értettek meg. A lányok közösen írtak verseket, novellákat, és még naplót is.

Rose.Gander (@rose.gander) által megosztott bejegyzés,

Bíróság pszichiátriai kezelésre küldte őket más-más kórházba, de még így is félelmet keltettek az orvosokban és az ott dolgozókban. Egymás tudta nélkül ugyan úgy viselkedtek, mozogtak tevékenykedtek, mintha együtt lennének.

11 éven át Marjorie Wallace nevű újságírónő harcolt a lányok szabadságáért. Egy napon Jennifer azt mondta Marjorienek, hogy el kell hagynia a földi világot. A nő megkérdezte, hogy miért, a lány azt válaszolta, mert  így döntöttünk.

Az újságíró azt mondta, hogy a lánynak itt kellett hagyni ezt a világot, hogy testvére szabadon élhessen, annak ellenére, hogy nem volt felhőtlen a kapcsolatuk, mert mind ketten egyszerre gyűlölték és szerették egymást.

„A húgom egy sötét árnyék, amely megfosztja tőlem a fényt ” – írta Jennifer. ” Halálos ellenségek lettünk egymás szemében.” Úgy érezzük, hogy a gonosz erők áramlanak ki a testünkből, és mérgezzük egymást.

A nővére halála után June elkezdett a rokonokkal kommunikálni, és egy ideig jótékonysági szervezetnél dolgozott.

Most Popular

Recent Comments