HomeInteresting6 éves volt mikor az édesapja elrabolta - 14 évvel később anyja...

6 éves volt mikor az édesapja elrabolta – 14 évvel később anyja furcsa telefonhívást kapott

Bizony nem egy olyan család van, ahol a szülők között semmiféle egyetértés nincsen, válás után pedig még rosszabbá válik a helyzet. Sokan veszekednek a gyereken, hogy kinél legyen, mindenki magánál akarja tartani, de köztudott, hogy ez lehetetlen. Amikor a gyerek már olyan idős lesz, hogy el tudja dönteni kinél szeretne élni akkor lehetősége van átköltözni. Az addig lezajló huzavona viszont borzalmas nem csak a szülők, de a gyerek számára is. Nem egy és nem két olyan sztorit olvastunk már, mikor valamelyik szülő (többnyire az édesapa) úgy dönt, hogy elrabolja, megszökteti a gyermekét, hogy vele együtt éljen. Nos, mostani posztunk sem kivétel ez alól.

A 6 éves Jacqueline Hernandezt édesapja, Pablo Hernandez rabolta el 2007-ben floridai otthonából. Miután Angelica Vences-Salgado, Jacqueline édesanyja rájött, hogy nincs meg a gyermek azonnal értesítette a rendőrséget. Nem telt úgy nap, hogy ne imádkozott volna Istenhez és a Szűz Anyához, hogy megtalálják a kislányát.

Konkrétan 14 hosszú-hosszú év kellett hozzá, de imái meghallgatásra találtak. Angelica egyik nap furcsa hívást kapott egy ismeretlen számról. A telefonban egy Jacqueline Hernandez nevű fiatal lány mutatkozott be. Akkor még nem volt biztos benne, hogy ő valóban a lánya. A lány azt kérte a nőtől, hogy találkozzon vele 2021. szeptember 10-én a texasi határon. Eme hírről a „The Clermont Police Department Detective Division” is beszámolt.

Miután Angelica kitöltötte az eltűnt személyekről szóló nyomtatványt 2007-ben, a rendőrség azonnal elkezdte keresni Pablot és a lányát. Körözést adtak ki ellene, de sokáig nem lelték sehol. Angelica már akkor elmondta, hogy szerinte a volt férje Mexikóba vitte Jacquelinet.

Az édesanya értesítette a rendőrséget és kiderült, hogy a titokzatos telefonáló valóban a kislánya volt, aki apja engedély nélkül vitt magával egy másik államba. Az ominózus találkozóra 16:55-kor került sor a határon és mára már anya és lánya újra együtt van. Mikor meglátták egymást sírásban és nevetésben törtek ki. Angelica leírhatatlanul boldog volt, hogy végre újra a karjaiban tarthatja lányát. Mindketten azt állították, hogy nagyon nehéz volt számukra ez az időszak.

A rendőrkapitányság azt mondta örülnek, hogy anya és lánya újra együtt van, ám az esetet még mindig nem zárták le, mivel az édesapát még mindig keresik.

„Történetük kiváló példa arra, hogy mit lehet elérni, ha több bűnüldöző szerv és közösségeik együttműködnek, és nyitott kommunikációs vonalakat tartanak fenn. Ebben az esetben az ország különböző megyéiben és államaiban több ügynökség képes volt megsokszorozni erejét, amivel segítette abban, hogy a lány 14 év után visszakerüljön anyjához.” mondta Charles Broadway, Clermont rendőrfőkapitánya.

Ezt egyetlen szülőnek sem kellene soha átélnie!

Most Popular

Recent Comments