HomeInteresting5 kemény nemi sztereotípia, ami tönkreteheti az életünket!

5 kemény nemi sztereotípia, ami tönkreteheti az életünket!

Manapság egy nőnek nem feltétlenül a konyhában a helye. Egyre inkább törnek fel a ranglétrán és egyre több köztük a karrierista. Ugyanakkor egy férfi is lehet manikűrös és nem feltétlenül kell neki fizetnie egy étteremben. Különbözőek vagyunk de a nemi sztereotípiák továbbra is árnyékot vethetnek az életünkre. Néha érdemes elgondolkodni bizonyos dolgokon. Mutatunk nektek pár ilyet.

A kislányoknak szépnek és kedvesnek kell lenniük, a kisfiúknak pedig erősnek és merésznek.

Egy gyereknek fogalma sincs, hogy miként viselkedjen a neme szerint. Ez a felnőttek ráhatásával fejlődik ki. A fiúk kisautót kapnak, míg a lányok babákat. Egy pszichológus azt mondja, hogy egy gyereknek nemtől függetlenül háromféle játékot kell kapnia. Olyat, ami az értelemre, ami a testre és olyat, ami az érzelmekre hat. Rejtvények, bicikli és babák. Nem jó megtiltani egy kisfiúnak, hogy a szomszéd kislánnyal babázzon. Ez is fejleszt benne bizonyos készségeket. Nem kell egyből favágónak nevelni. Ilyenkor minden dolog valamit fejleszt benne.

A pasinak kell fizetnie a számlákat.

Ne várjuk el a férfitól, hogy mindig mindenhol ő fizessen. A nők manapság ugyanannyit kereshetnek mint egy férfi. Az ideális az, ha felváltva álljátok a számlát. Az első randin általában a férfi fizet, de ha a nő szeretné, akkor ezt tiszteletben kell tartani. Ha azonos anyagi helyzetben vagytok, akkor illik az oda-vissza rendszert megtartani.

A férfiak génjeiben van a hűtlenség.

Tanulmányok szerint ez az arány teljesen egyenlő. A hűtlenség mindkét nemnél egyenlő arányban fordul elő. A hűség egy tudatos választás és a megcsalás egy remek alkalom arra, hogy fontolóra vegyük, hogy van-e értelme folytatni a kapcsolatunkat.

Egy nő nem lehet jó vezető

Egyes munkáltatók meggyőződése, hogy a nők nem alkalmasak vezetői pozíciókra. Sok helyen korlátozzák a nők előmenetelét a ranglétrán. Ez nem szép dolog…és teljesen hamis gondolkodásmód. Egyes helyeken a nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. Egyes színészek, mint pl. Jennifer Lawrence például keményen küzd azért, hogy ugyanannyi fizetés járjon nekik egy-egy szerepért, mint férfi színésztársaiknak.

A férfiak nem sírnak

Kutatások szerint a férfiak és a nők egyformán tapasztalják és élik meg a haragot, mint a nők. Továbbá a férfiak és a nők empatikus képessége megegyezik. Egy férfinak is joga van sírni. Ha nem tudják kifejezni az érzelmeiket rendesen, akkor sosem fognak arról beszélni, amit éreznek.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

Most Popular

Recent Comments