HomeInteresting5 figyelmeztető jel, ami arra enged következtetni, hogy veseköved van

5 figyelmeztető jel, ami arra enged következtetni, hogy veseköved van

Az emberiség már ősidők óta ismeri a vesekő problémáját. A férfiak esetében sokkal gyakoribb ez a fajta panasz. Eme betegségnek eleinte nincsenek is panaszai, csak idővel alakulnak ki kellemetlenségek, úgymint súlyos fájdalom vese, alhas, és ágyék tájékon. A vesekő általában saját magától távozik a szervezetből, ám ennek leforgási ideje változó. A mai cikkünkben olyan tüneteket szedtünk össze, ami arra enged következtetni, hogy vesekő van a testedben.

1, Súlyos fájdalom

Súlyos fájdalmat észlelhetsz a hasban, hátban, sőt az ágyékban is. Ez akkor fordul elő, amikor a kő mozogni kezd és bekerül a húgycsőbe. Ezzel nyomást kelt a vesékben, és a többi részben is.

2, Vizeletelváltozások

A vesekő miatt több elváltozás is jelentkezhet a vizeletben.

A gyakori vizelési inger akkor fordul elő, mikor a kő mozogni kezd és eléri a hólyagot. Ehhez fájdalom és égő érzés társul vizelés közben is.

A vizelet mennyisége csökkenhet akkor, mikor a kő elakad a húgycsőben.

Ha vér jelenik meg a vizeletben, akkor az annak a jele, hogy a húgyúti rendszerbe került a kő. A kellemetlen szag pedig vesefertőzésre enged következtetni.

3, Hidegrázás, láz

A magas hőmérséklet azt jelenti, hogy fertőzés van jelen mind a húgyutakban, mind a vesékben. Ez komplikációkat okozhat a későbbiek folyamán.

4, Hányinger

A hányingert általában hányás kíséri. Ennek z az oka, hogy a vese és a gyomor közös idegrendszerrel működik. Ezek a tünetek egyébként súlyos fájdalom következményei is lehetnek.

5, Nagyon gyenge vagy és fáradt

Ha a kövek mérete nő, akkor csökken a vesefunkció, ami miatt a szervezetben toxinok halmozódhatnak fel. Ezek befolyásolhatják az érzéseidet. Elképzelhető, hogy tartós fáradtságot vagy súlyos fájdalmakat tapasztalsz, amik legyengíthetnek.

Bónusz: Gond van, ha…

nem iszol elegendő mennyiségű vizet

a családban már volt vesekő probléma

sok cukrot, nátriumot és fehérjét eszel

sok D-vitamin és kalcium kiegészítő tablettákat szedsz

túlsúlyos vagy

Te milyen gyakran jársz orvoshoz?

Most Popular

Recent Comments