HomeInteresting15 találmány, amire már nagyon régóta vártunk és most végre valahára megszerezhetők

15 találmány, amire már nagyon régóta vártunk és most végre valahára megszerezhetők

A Szellemi Tulajdon Világszervezete szerint évente körülbelül 1,4 millió találmányt szabadalmaztatnak. Amikor ezekről a találmányokról hallunk akkor úgy érezzük, hogy még az agyunk is kiég, hiszen el sem tudjuk képzelni ezidáig hogyan élhettünk nélkülük. Gondolunk itt egy pici, hordozható mosógépként funkcionáló eszközre, pizzasütőre, mely hat perc alatt kész ételt varázsol az asztalra és a kutyatappancs tisztítóra, amivel nem kell többé aggódni amiatt, hogy a kutya összepiszkolja a szőnyeget vagy a bútorokat. Mostani posztunkban 15 találmányt hoztunk el, amire már nagyon-nagyon régóta vártunk.

1, Világítós WC csésze

Egy speciális érzékelőnek hála, nem kell az éjszaka közepén felkapcsolnod a villanyt, ha ki kell menned WC-re. Amint belépsz a helyiségbe, a szenzor érzékel és már fel is kapcsol a csészében lévő lámpa, ami még a szemet sem bántja.

2, Jakuzzi fedő

Nincs is megnyugtatóbb érzés annál, mikor a családoddal kint vagy a jakuzziban és esik a hó. Tény, hogy bosszantó tud lenni, amikor már mindened tiszta havas, ám most megjött a megoldás. Ezek a felfújható áttetsző burkok arra valók, hogy megóvják a pezsgőfürdőzőket a pelyhektől, de megfelelő panorámát is biztosítsanak.

3, Kézi mosogatógép

Ha te is utálsz mosogatni, akkor ezt a terméket neked találták ki. Ezzel az eszközzel nem kell perceken át a meleg vízben nyúlkálnod, nem fogja kiszárítani a bőröd és még sorolhatnánk. Többféle méretet be lehet rá állítani, így a tányéroktól kezdve a nagyobb edényekig több mindent el lehet vele mosni. A legjobb, hogy evőeszközöket is lehet vele mosni.

4, Kenyérpirító, ami egyben szalonnasütő is

Ezzel az eszközzel nemcsak kenyeret piríthatsz reggel, de szalonnát is süthetsz rajta. A pirító akár hat szalonnacsík sütésére is alkalmas. Többféle funkció található rajta, így kiválaszthatod a neked legmegfelelőbbet.

5, Kutyamancstisztító

Egy eszköz, ami lehetővé teszi, hogy letisztítsd a sarat és a piszkot a kutyád tappancsairól és megóvd a bútoraid és ruháid tisztaságát. Olyan, mint egy híd. Egyszerűen csak oda kell tenni az ajtóba, meg kell várni, míg a kutya rámegy, és elindítani a tisztítás funkciót.

6, Egy hátizsák, mely közvetíti az embereknek az aktuális hangulatod

A képen látható hátizsák nemcsak megóvja az értékeidet, hanem képes megmondani a mögötted közlekedőknek, hogy épp milyen hangulatban vagy. A speciális digitális kijelzőnek köszönhetően te magad is testreszabhatod a szöveget.

7, Hordozható mosógép

Ez az eszköz nem nagyobb egy szappannál, de a benne található ultrahang hullámoknak köszönhetően bármilyen mosdókagylót mosógéppé változtat.

A mosdókagylóba engedett vízbe ejtve ultrahang hullámokat bocsát ki magából, mely apró buborékokat képez, sőt vízsugarakat lövell ki magából, ami azonnal eltünteti a foltokat.

8, Üzemanyag-fogyasztást szabályozó eszköz

A GoFar nevű találmány élő, valós idejű visszajelzéseket küld a járművezetőknek. A műszerfalon lévő LED-es kijelző, vörös vagy kék színű világítással jelzi, hogy takarékosan vezetnek-e vagy sem.

9, Egy doboz, ami egyszemélyes moziként funkcionál

Ha többen is vannak a szobában, de te szeretnéd a kedvenc filmedet, sorozatodat nézni, akkor ez az HBO boxnak elnevezett kis doboz sokat segíthet. Ebbe se ki se be nem megy zaj és fény, így gondtalanul lehet általa filmet nézni.

10, Pizzasütő, ami hat perc alatt elkészíti a pizzád

A hagyományos pizzasütőkkel ellentétben ez a sütő rövid idő alatt képes olyan hőmérsékletűre melegedni, ami lehetővé teszi, hogy 6 perc alatt elkészítsd a pizzád. Eme eszköz egyedisége abban rejlik, hogy két sütőkő van benne, mely elnyeli a láng közvetlen hőjét, és egyenletesen oszlatja szét.

11, Virtuális billentyűzet kivetítő

Ezt a billentyűzet kivetítőt azért fejlesztették ki, hogy megkönnyítse az okostelefonokkal és táblagépekkel való munkát. Eme eszközzel bármilyen felületre rá lehet vetíteni a billentyűzetet, sőt a legjobb, hogy bármilyen készülékkel kompatibilis.

12, Horkolást elnyomó eszköz

Megjelent a világ első intelligens horkolás blokkolója, mely végre elnyomja a párod idegesítő horkolását. Ez a készülék úgy veszi fel a harcot a horkolással, hogy közben saját hanghullámokat bocsát ki. Így te nem fogod hallani a párod még, akkor sem, ha közvetlenül melletted fekszik.

13, Élelmiszer-allergia-ellenőrző

Ez a kis eszköz mindössze néhány perc alatt képes ellenőrzi az ételeket és jelezni, ha olyan alapanyag van benne, amire allergiás vagy. Ebben az esetben szomorú arcot vág, viszont, ha minden stimmel és jó, akkor mosolyog.

14, Bőrönd és roller: 2 az 1-ben

Egy tökéletes eszköz a a rendszeresen utazók számára. Ha nem akarsz gyalogolni és a bőröndödet sem akarod húzni kilométereken át, akkor ennek te is hasznát veszed. Csak néhány mozdulat kell ahhoz, hogy átalakítsd és igénybe tudd venni.

15, Ujj – ceruza

Ez egy olyan ujj, mely ceruzaként funkcionál. A legtöbb ember egy kézzel nyomkodja a készülékét, viszont akadnak, akik nem érik el a sarkokat. Ez lehetővé teszi, hogy egykézel az összes sarkot elérd.

Nektek melyik tetszett a legjobban?

Most Popular

Recent Comments