HomeInteresting5 egyértelmű jele annak, hogy önbizalomhiányod van

5 egyértelmű jele annak, hogy önbizalomhiányod van

Mi emberek az élet és az idő előrehaladtával folyamatosan alakulunk, változunk…stb. Az épp aktuális élethelyzettől függ, hogy milyen lelkiállapotban vagyunk és, hogy kommunikálunk a külvilággal. Vannak jelek, amik önbizalomhiányra adhatnak okot, és vannak, amik arra, hogy magabiztosak vagyunk. Mai posztunkban az előbbit fogjuk boncolgatni. Ha bármelyiket tapasztalod magadon, akkor bizony Te is ebben a cipőben jársz.

1, Túl optimista szemlélet

Sokan azt gondolják, hogy akinek optimista gondolkodása van annak nincsen semmi baj az életében és minden tökéletes. Ez azonban nem így van. Az, hogy valaki pozitívan látja a világot még nem jelenti azt, hogy minden rendben van az életében vagy épp a lelki világában. Sőt mi több a túlzott optimizmus egyfajta álca, amivel a körülöttük lévő gondokat akarják elfedni. Ez önbizalomhiányra utalhat. Az önbizalommal rendelkező emberek mindennel meg tudnak birkózni, nekik nincs szükségük annyi pozitív gondolatra és energiára, mint egy önbizalomhiányosnak.

2, Folyamatos tartalom megosztás, posztolás

Nagyon sokan irigylik azokat az embereket, akik sikeresek, akik a sikereikről posztolnak, vagy épp olyan életet „élnek”, amilyenre ők is vágynak, ha tökéletes kapcsolatban vannak és a többi. Az irigyek abba viszont nem gondolnak bele, hogy ezeket mi célból teszik ki. Legtöbben az önbizalomhiány miatt posztolnak annyit, mert a közösségtől várják a pozitív visszacsatolást. Ha ezt megkapják, akkor máris elégedettebbek és egy hangyabokányit boldogabbak is de még messze a cél a teljes önbizalom felé.

3, Túl sok véleményírás

Amióta létezik a közösségi oldalak világa az emberek egyre több mindent engednek meg maguknak. Olyan hangnemet ütnek meg írásban, amit szóban valószínű sosem. Ennek legvalószínűbb oka az ellenszenv, vagy olyan téma boncolgatása, amivel nem ért egyet. Hihetetlen durva kommentháború tud kialakulni egy bejegyzés alatt és ezeket általában az ismerősök is látják, hisz megjelenik a hírfolyamukon. Ha mindenáron szembemegy valaki az árral és úgy viselkedik, mint Se hall se lát Dömötör, akkor valószínű nem büszkélkedhet túl sok önbizalommal.

4, Sok-sok figyelem igénylése

Az önbizalomhiányos embereknek nem elegendő az a figyelem és törődés, amit a családjuk és legközelebbi barátaik nyújtanak. Nekik a ehető legtöbb ember figyelmére van szükségük, ahhoz, hogy elégedettek legyenek. Ez a hozzáállás mind a való életben, mind pedig az internet világában megjelenik. Többen is azt hihetnék, hogy a konzervatív, csendes emberek szenvednek ettől, pedig nem. A hangos, harsány, „ki ha én nem” emberek azok, akiknél a leginkább jelen van az önbizalomhiány. Egy magabiztos, önbizalommal telített embernek nincs mások figyelmére szüksége ahhoz, hogy tudja mennyire értékes, vagy, hogy előrébb jusson az életben.

5, Kritikák teljes elutasítása

Az egyik legegyértelműbb jele annak, ha valaki önbizalomhiánytól szenved, ha egyáltalán nem képes elfogadni mások kritikáját, mindegy, hogy az pozitív vagy negatív. Sőt, azzal szembe is megy. Eszméletlenül meg tud sértődni az ilyen ember azon is, ha valaki nem az egekig magasztalja őket. Képes bosszút forralni az ellen, aki egy rossz szót is szólt róla, illetve megfosztja mindenféle kommunikációtól. A sértődés és a témák hárítása, kitérése csak hab a tortán. Ezt egy magabiztos ember nem csinálja.

Most Popular

Recent Comments