HomeInteresting5 dolog, amit egy hotelszobában soha ne csinálj, ha fontos az egészséged

5 dolog, amit egy hotelszobában soha ne csinálj, ha fontos az egészséged

Egy kellemes hotelszoba természetesen pihentetővé teheti a nyaralást, azonban van néhány dolog, amire mindenképpen figyelned kell, ha nem akarsz néhány kevésbé kellemes emlékkel, esetleg egy fertőzéssel hazatérni a vakációdról.

Ne vegyél fürdőt a kádban!

A nyaralás alatt egy kényeztető fürdő fantasztikus lehet, de a szakértők tanácsai alapján inkább ne ülj bele a hotelszobák kádjaiba.

Egy tanulmány megállapította, hogy egy hotelszoba piszkosabb, mint egy átlagos reptér vagy iskolaterem, a legtöbb kórokozó pedig a takarítók tisztítófelszerelésein található. Ha baktériumok ugyan nincsenek is a kád felszínén, de az erős tisztító-és vegyszerek maradékai nagy valószínűséggel igen. Így jobban teszed, ha a zuhanyzást választod és vársz a habfürdővel addig, amíg hazaérsz.

Ne felejtsd el ellenőrizni az ágyat!

Még a legelegánsabb szállodákban is előfordulhatnak bakik. Valaki nem figyelt eléggé vagy nem vett észre valamit, esetleg az előző vendég hozott magával néhány bogarat.

Egy utazási blog szerkesztője azt javasolja, hogy érkezéskor tedd a fürdőkádba a bőröndödet és forgasd át a ágyat, így biztos lehetsz abban, hogyha kellemetlen meglepetéssel találkozol, akkor azt nem viszed át másik szobába vagy éppen haza.

Ne vegyél a jégládából!

A szakértők nem javasolják, hogy a hotelekben a folyosón található jégládák tartalmával hűtsd le az italod. Ugyanis vizsgálatok szerint a legkülönfélébb vírusok találhatók meg ezekben a konténerekben, amelyeket a korábbi jég kiürítése nélkül töltenek újra. A jégkockák beszennyeződést pedig azért is nehéz megakadályozni, mert a vendég általában a puszta kezével nyúl a tárolóba.

Ne használd a díszpárnákat!

A hotelszobák otthonossá tételének egy kelléke a díszpárna. Alvópárnaként azonban ezeket egyáltalán nem ajánlott használni, mivel a huzat nem levehető, így teljesen biztos lehetsz abban, hogy előtted már több vendég is használta azokat és szennyeződéseket is hagytak rajtuk.

Ha mégis extra párnára lenne szükséged, akkor igényed jelezd a recepción, egészen biztos, hogy nem fog gondot okozni még egy tiszta huzatú, frissen mosott párna előkerítése.

Ne használd a hajszárítót!

Szakértők azt javasolják, hogy hagyd megszáradni a hajad vagy vidd magaddal a saját hajszárítódat, ha nyaralni mész. A hotelszoba beépített hajszárítója ugyanis nyüzsöghet a baktériumoktól.

A hajszárítókban van a legtöbb baktérium, ráadásul ezeknek a belső tisztítása nem megoldható. Ha nem szeretnél egy adag baktériumot az arcodba fújni közvetlenül zuhanyzás után, akkor inkább kerüld el a használatukat.

Most Popular

Recent Comments