HomeInteresting10 módszer, amivel frissen tarthatod magad akkor is, ha néhány napig nem...

10 módszer, amivel frissen tarthatod magad akkor is, ha néhány napig nem fürdesz

A zuhanyozás nagyon fontos része a mindennapi életnek, hiszen annyi helyen jár az ember, hogy baktériumok és kórokozók ezreit szedi össze, így pedig nem célszerű befeküdni a tiszta ágyba. Sajnos azonban előfordulnak olyan alkalmak mikor nincs lehetőség a zuhanyzásra, például egy több napos túrázás miatt, ahol az erdőben vertek tábort. Viszont vannak módszerek, amik segítségével megakadályozhatod, hogy kellemetlen szagod legyen. Mai cikkünkben ezeket hoztuk el nektek.

1, Használj testolajat

Sokkal jobb testolajat használni parfüm helyett, ugyanis ez hosszabb ideig kitart a bőrön. Ezenkívül választhatsz finomabb, természetes illatú aromákat, és a nap bármely szakaszában bedörzsölheted vele a bőröd.

2, Használj nedves törlőkendőt

A babapopsi törlőkendők jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy egy ideig tisztának érezd magad. Ez azért lehetséges, mert képesek semlegesíteni a rossz szagokért felelős baktériumokat.

3, Használj dezodort még több rétegben

A dezodor segítségével megszüntetheted az izzadságszagot. Az extra rétegek pedig maximalizálhatják annak hatását, sőt elpusztíthatják a baktériumokat.

4, Cseréld le a fehérneműt

Ha sokat izzadsz az intim területeid körül, és úgy érzed, hogy kellemetlen szag terjeng ott akkor a legjobb, ha azonnal lecseréled egy tisztára. Ezzel valamilyen szinten megszüntetheted a kellemetlen szagokat.

5, Cseréld le a zoknidat

A láb, a test egy olyan része, mely a leges legtöbbet izzad. Sajnos ennek az a hátránya, hogy a láb nagyon kellemetlen szagot áraszt. A zokni rendszeres cseréje minimalizálja ezt a problémát. Ha mindemellett még a lábadat is behintőporozod, akkor nem fog annyira izzadni.

6, Kerüld a fokhagymás, hagymás ételeket

Tartja a mondás, hogy „Az vagy, amit megeszel”. Nos ebben tényleg van valami, sőt a hagymás ételek fokozzák a rossz szagok kialakulását. Ahelyett, hogy ilyet eszel inkább fogyassz zöldséget vagy gyümölcsöt.

7, Kerüld a szűk ruhákat

A szűk ruházat képes felmelegítheti a test bizonyos részeit, ami izzadást okozhat, és kellemetlen szagot kölcsönözhet. A laza ruhák viszont segítenek abban, hogy frissebb illatod legyen.

8, Használj száraz sampont

A száraz sampon revitalizálja a hajat és megakadályozza, hogy bezsírosodjon. Frissebb megjelenést és illatot ad a hajnak, sőt segíthet vizuálisan növelni a tömegét. Ezzel egyébként pár napig lehet húzni a hajmosást.

9, Viselj fejpántot

Ha elfogy a száraz sampon, akkor használj vastag fejpántot vagy fejkendőt ahhoz, hogy eltakard a hajad. Ezzel nemcsak az összképet javítod, hanem elfeded a kellemetlen szagokat is.

10, Hidratáld a bőrt

A hidratálás segíthet abban, hogy frissebb illatod legyen. Ehhez igyál nagyon nagyon sok vizet, és használj jó illatú testápoló krémeket.

Hasznosnak találtad a cikket?

Most Popular

Recent Comments