HomeInteresting5 dolog, ami a testünkkel történik, ha nem hordunk többet alsóneműt

5 dolog, ami a testünkkel történik, ha nem hordunk többet alsóneműt

A legtöbb ember számára az öltözködés során a legalapvetőbb ruhanemű, amit magára húz, az a fehérnemű. Jó, ez már azért is evidens, mert amúgy sem a nagykabáttal kezdünk. Viszont a bugyi vagy az alsónadrág mindig rajtunk lesz. Akkor is ha kirándulni, bulizni, munkába vagy színházba megyünk.

Biztos, hogy jó ez így? Tényleg fontos, hogy rajtunk legyen? Megelőlegezzük a választ…. nem fontos. A használatának vannak előnyei és hátrányai is. Most mi a hátrányaival szeretnénk foglalkozni egy kicsit, és mindenki eldöntheti magának, hogy mihez kezd a fehérneműivel a későbbiekben.

Savas reflux

A savas reflux tüneteit az okozza, hogy a gyomor savas tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe és marja annak falát. Ezt a mindennapokban gyomorégésnek hívjuk. A szoros ruhák, köztük a fehérneműk is, felfelé nyomhatják a hasunkat. Ez nyomást gyakorol a gyomrunkra és előidézheti a savas refluxot. A fehérnemű elhagyása csökkentheti eme kellemetlen tünet kialakulásának az esélyét.

Fertőzések

A legtöbb ember hallott már a Candida-fertőzésekről. Sajnos, sokan közülük át is élték már. Ezek a bőr és a nyálkahártyák gombás fertőzései. Kritikus területei a végbéltájék, a hüvelybemenet, valamint a testhajlatok. Egy ilyen fertőzésen a nők 20%-a biztosan átesik legalább egyszer, az élete során. A pamut, amiből jobb esetben a fehérnemű készül, megtartják a nedvességet, ezzel tökéletes helyet biztosítanak a baktériumok elszaporodásához. A végbél tájékán levő baktériumok, a bugyik mozgása miatt, bejuthatnak a hüvelybe és a húgycsőbe, ami további fertőzéseket okozhat.

Nincsenek kellemetlen szagok

Bizonyos esetekben megizzadunk. Odalent is. Ez a nedvesség beszorul a fehérneműbe, ami kellemetlen szagok kialakulásához vezet.

A műanyag fehérnemű

Sokan a kinézet alapján választanak fehérneműket. Persze, jó pofa lehet, egy rénszarvasos vagy hóemberes alsónadrág, illetve egy szuper-vonzó tanga. A gond az, hogy az extrém dizájn ritkán jár együtt a minőséggel. A többsége műanyagból készül, mely önmagában is irritálhatja az érzékeny bőrt. Nem mellesleg ezek színezékeket és egyéb vegyszereket tartalmazhatnak, ami egyéb allergiás reakciókat válthat ki. Senkinek sem hiányzik “odalentről” egy hólyag, kiütés vagy dudor. A német Öko-Test magazin egészségre károsnak titulálta azokat a ruhadarabokat, amik p-amino-azobenzolt tartalmaznak. Legalábbis hoztak egy törvényt ennek az anyagnak a megengedett mennyiségéről. Ez egy olyan színösszetevő, ami izzadás hatására elválik a fekete színtől és képes felszívódni a bőrön át.

Alvós-bugyi

Tudósok szerint a legegészségesebb módja az alvásnak, ha teljesen ruha nélkül tesszük. Hogy miért? Mert pizsama nélkül a szervezet saját maga tudja alakítani a hőszabályozását. A férfiak esetében egy szűk alsónadrág termékenységi problémákat is okozhat. Egyáltalán nem egészséges, ha éjjel-nappal egy passzos alsóneműben tartják a “műszert”. Ha mindenképp szeretnének valamit viselni, akkor az legyen egy laza boxeralsó, nőknél pedig egy kényelmes és rugalmas pamutbugyi. A legjobb ha a pároddal együttesen szoktok át a pucér alvásra. 🙂

Persze a fehérnemű használatának is vannak előnyei. Most csak a hátrányairól volt szó. Mindenkinek egyénileg kell eldöntenie, hogy marad a jól bevált bugyiknál, vagy inkább elengedi a dolgot. Mindenesetre ha továbbra is szeretnénk használni, akkor maradjunk a fehér termékeknél.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments