HomeArt20+ érdekes tény, amit nem tudtál a Simpson családról

20+ érdekes tény, amit nem tudtál a Simpson családról

Amerika legnépszerűbb rajzfilmsorozatát bárhol is járunk a világon, ismerik. Mindenki látott már legalább egy-két epizódot a ‘sárga fejűek’ különös szeszélyű kis életéből.
A több, mint harminc éve futó sorozatnak rengeteg imádója van, nem csak Amerikában, hanem Európában és Ázsiában is.
A sorozat hosszú ideje tartó töretlen népszerűségére a fanyar humor mellet az is hozzátartozik, hogy rengeteg érdekesség, összeesküvéselmélet és rekord tartozik hozzá.

Ezen érdekességekből próbáltunk egy olyan gyűjteményt létrehozni, ami talán még a legkeményebb Simpson rajongóknak is tartogathat új információkat.

A rajzfilm-sorozat első részét 1987. április 19-én vetítették először a Tracey Ullmann Show jelenetei közötti átvezetőként.
A kezdeti részek hossza ekkor még alig 1,5-2 perces volt. A siker azonban nem maradt el, két év elteltével már 20 perces epizódok készültek.

A műsor jogai egészen 2082-ig(!) a Fox kezében vannak.

Az arab részekben a szereplők családneve Shamshoon lett, keresztnevüket pedig az alábbiak szerint módosították: Homerből Omar lett, Margeból Mona, Lisaból Bessa, Bartot pedig Badr-re keresztelték át.

A család tagjai kezdetektől ugyanabban a ruhában és ugyanabban az életkorban jelennek meg. Egyedül Homer öregszik, aki az első években 36, aztán 38 majd 40 éves.

A kilencedik évadig nem hagyták el a várost, csak azután utaztak, de ekkor is csak évadonként 1-2 rész erejéig hagyták el Springfieldet.

Az egyetlen ötujjú szereplő maga Isten, mindenki másnak csupán négy ujja van.

George Bush azzal a váddal élt a sorozat ellen, hogy az társadalmi problémákat okoz, míg Barbara Bush egyenesen azt nyilatkozta, hogy: „A Simpson család, az egyik leghülyébb dolog, amit valaha láttam!”

Matt Groening, a sorozat megalkotójának szüleit is Homernak és Margenak hívják, lánytestvéreit pedig Lisának és Maggienek. Bart neve a brat (csibész) szócska anagrammája.

Lionel Hutz – a sorozat ügyvédkaraktere –állítása szerint jogi diplomája a Princetonról van, amely a valóságban nem is indít jogi képzést.

Homer az egyetlen szereplő, akinek minden részben van szövege.

Az atomerőműt mellet Homer Simpsonnak csaknem 187 másik munkahelye is volt a sorozatban.

A Simpson család írói egy virágcsokrot küldettek a South Park íróinak, miután azok egy részben csúnyán kiparodizálták a Family Guy-t.

Homer e-mail címe: ChunkyLover53@aol.com. Szabad fordításban ez annyit tesz: VaskosSzerető53@aol.com.

Alec Baldwin, Elizabeth Taylor, Joe Mantegna, Susan Sarandon, Mark Hamil és Steve Buscemi saját orgánumukon kívül fiktív karaktereknek is kölcsönözték hangjukat a sorozatban.

Az epizód, amelyben Bart egy elefántot nyer, egy valódi, 1956-os esten alapul, amikor is a Price Is Right nevű vetélkedő egyik résztvevőjének nyereményként felajánlottak 4,000 dollárt vagy egy elefántot, ő pedig mindenki meghökkenésére az elefántot választotta.

A Simpson család német szinkronjában a D’oh! helyett Nein! hangzik el; míg a francia verzióban úgy ejtik: T’oh!

Men’s Health magazin 2005-ben Homer Simpsont szavazta meg az évtized filozófusának.

Smithers karaktere eredetileg afroamerikai lett volna, ám az írók úgy gondolták, nehezen emészthető lenne egy karakter, aki egyszerre meleg és fekete, ezért bőrszíne a jól megszokott ‘sárga’ maradt.

A sorozat vetítésnek során 244 másik műsor indult és szűnt meg a Fox csatornán.

Marge pózolt a Playboy Magazin címlapján 2009-ben.

A legnagyobb rajongók Simpson család-maratont tartottak Amerikában, melynek során szünet nélkül nézték a sorozatot. Százan vágtak bele a kihívásba, végül ketten maradtak, akik 86 órán és 37 percen át voltak képesek nézni elvalvás nélkül kedvenceiket.

Simpsonék az összes kontinensen megvetették lábukat a sorozat folyamán.

Bart középső neve JoJo, Milhouse pedig Mussolini.

Mutatványos/Balfék Bob és Sintér Igazgató fogolyszáma is 24601 volt a börtönben, pont úgy, mint Jean Valjeannak a Nyomorultak-ban.

A legtöbb karakter szándékosan sárga színű, Matt Groening szerint ugyanis : „Mikor kapcsolgatsz végig a csatornákon a távirányítóval, és sárga villanást látsz csak, tudni fogod, hogy a Simpson családot adják.”

A Michael Jackson közreműködésével készült ‘Do the Bartman’ című dal a slágerlisták élén trónolt az Egyesült Királyságban és Ausztráliában is, de az Egyesült Államokban soha sem adták ki lemezként .

Anne Hathaway, Kelsey Grammer és Jackie Mason munkáját is Grammy-díjjal értékelték a Simpson családban nyújtott kimagasló szinkrontevékenységükért.

A Simpson család és a Family Guy producerei arra a döntésre jutottak, hogy egy közös alkotással örvendeztetik meg a fanokat 2014 őszén. A Family Guy 13. évadának első epizódjában a Griffin család ellátogat Springfieldbe, hogy összefuthassanak Simpsonékkal.

Reméljük cikkünk elnyerte tetszésed és megosztod ismerőseiddel is azt!

Most Popular

Recent Comments