HomeInteresting18 elképesztő tény a nagyvilágból, ami mindenkit meg fog lepni!

18 elképesztő tény a nagyvilágból, ami mindenkit meg fog lepni!

A világ tele van izgalmas érdekességekkel, amikről sajnos különböző okok miatt nem rendelkezünk elég információval. Ezen segítve összeszedtünk 18 érdekes tényt a világ legkülönlegesebb dolgairól, amelyről elképzelhető, hogy még te sem hallottál ezelőtt.

Nem lehet tudni ki nevezte le a Földet, Földnek.

Egy Los Angeles-i áramszünet idején sokan hívták a rendőrséget, hogy egy „ijesztő, baljóslatú felhő” látható az égbolton. Mint kiderült, az a Tejút volt.

Tudósok szerint, a vízilovak és a bálnák távoli rokonok, akiknek kb. 50 millió évvel ezelőtt ugyanaz volt az ősük.

A repülőgépek azért fehér színűek, mert ezen a színen találod meg legkönnyebben a hibákat, például repedések, olajfoltok, égési sérülések. Másik oka, mert a repülők fehér színe visszaveri a nap sugarait, ami megakadályozza a gép testének felmelegedését, a többi szín viszont elnyeli a napfényt.

New Yorkban, a metrókon található lámpákba nem hagyományos módon kell belecsavarni az égőket, hanem az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez azért van így, hogy az emberek ne lopják el a villanykörtéket.

A Ritter Sport csokik, azért négyzet alakúak, hogy könnyebben beleférjenek egy ember kabátzsebébe.

A 19. században, az angol férfiak körében elterjedt a hajápolási célokra használt makasszar olaj. A háziasszonyoknak valamilyen ruhával le kellett takarniuk a bútorokat, hogy a férfiak ne kenjék össze vele a kárpitot.

Ha valaki megpróbálna megenni egy egész jegesmedve májat, akkor valószínűleg belehalna, mert nagyon magas A- vitamin van benne és ez, ilyen nagy adagban már mérgező.

A kisbabák nagyon szeretik mikor szüleik mosolyognak, ezért mosolyognak vissza rájuk, mert boldoggá teszi őket a mosolygó szülők látványa.

A görögöknél a nemzeti himnusz 158 versszakból áll, de csak az első két versszak az, amit elénekelnek.

Akármennyire is hasonlítanak kívülről a nyulak és a lepusok, egyáltalán nem állnak rokonságban egymással. Még a kromoszómaszámuk is más, mert a nyúlé 22, a lepusé 24 darab.

Szaúd-Arábiába Ausztráliából viszik a tevéket. Igaz vannak kifejezetten arab tevék, de őket a turisták miatt tenyésztették ki. A különféle feladatok elvégzéséhez, Ausztráliából szerzik be a tevéket.

Az 1800-as években a világ lakosságának körülbelül 43%-a nem élhette meg az 5 éves kort.

A reggeli kellemetlen szájszagnak az az oka, hogy éjszaka nem termelődik annyi nyál, mint mikor ébren vagyunk, így a baktériumok felhalmozódnak a szájban és bomlásnak indulnak.

A nagyobb épületeknek azért van forgóajtaja, mert ez segít enyhíteni az épületben, a klímával elért hőmérséklet elszökését.

A brazil labdarúgó válogatott az egyedüli olyan csapat, aki  minden világbajnokságon részt vett. Ők a legsikeresebbek is a bajnokságban és eddig ötször nyerték meg.

A ketchupot hasmenés, reuma és ekcéma gyógyítására használták, az 1830-as évekig.

Magyarországon az utolsó nyilvános kivégzés 1988. július 14-én volt. Érdekesség, hogy a Csillagok háborúja első három része már megvolt, mikor Magyarországon még embereket végeztek ki.

Most Popular

Recent Comments