HomeInteresting9 dolog ami a testünkkel történik, ha edzés közben nem pótoljuk a...

9 dolog ami a testünkkel történik, ha edzés közben nem pótoljuk a vizet.

Egyes emberek szerint a vizet nem kell sportolás közben pótolnunk. Mivel így nem a felesleges folyadékot izzadjuk ki, hanem a zsír kezd égni a szervezetben. Nos ez nem egészen így van. A tudósok és a hivatásos sportolók szerint pont, hogy szükség van a folyadék pótlására. A szervezetünk a vízhiánya miatt különböző testi jelekkel tudatja velünk, hogy szüksége lenne a pótlásra. Íme 9 ilyen jel.

1. Ha edzés közben nem fogyasztanánk elegendő folyadékot, a bőrünk korai öregedés jeleit mutatná. Mivel edzés közben az intenzív véráramnak köszönhetően oxigén jut a bőrbe. Így a kollagén termelés nő, a ráncok kisebbednek.

2. Attól még hogy nem a vizet veszítjük el edzés közben attól még nem fog a zsír égni. Pedig sokan ezt gondolják. A víz hiánya nem engedi a zsírsejtek elégetését. A normál vérkeringés, amely a sejteket oxigénnel gazdagítja, a vízhiány miatt nem lehetséges.

3. Testmozgásaink során testünk megszabadul a mérgektől az izzadság segítségével. Viszont ha nem fogyasztunk folyadékot, nem lesz olyan intenzív az izzadás, ezért a méreganyagok a szervezetben maradnak.

4. A tudósok szerint a kiszáradás negatív hatással van az edzés hatékonyságára. Mivel 5% folyadékot veszteség mellett, az edzés hatékonysága 30% -kal csökken. Tehát ha nem pótoljuk az energia szintünk is alábbhagy.

5. Az izomláz a jó edzés után jelentkezik, de ha nem iszunk elég vizet, akkor ez a fájdalom akár több napig is eltarthat.

6. A kevés folyadékot fogyasztóknak sűrű a vérük. Ami edzés közben megdolgoztatja a szívet. Mivel egy sűrű masszát kell keringetni a szervezetbe, és ez megterheli a szívet.

7. A nem megfelelő véráram a szemeinken is meglátszik. Beduzzadnak és karikásak lesznek.

8. Még akkor is, ha csak 1-2% folyadékot veszítünk, a koncentráció és a figyelem csökken, a feszültség és a fáradtság nő. Az állandó fáradtság, rossz hangulathoz vezet.

9. Gyakran összekeverjük az éhség érzetet a szomjúsággal. Tehát ha nem iszol a gyakorlatok közben, akkor éhesnek érezzük magunkat. Pedig a tested valószínűleg csak vizet szeretne. Először is, igyunk egy pohár vizet, és ha még mindig éhesnek érezzük magunkat akkor együnk valamit.

Most Popular

Recent Comments