HomeInteresting10 világmárka logója, aminek az eredetét majdhogynem senki sem ismeri!

10 világmárka logója, aminek az eredetét majdhogynem senki sem ismeri!

A világhírű márkák logói körülvesznek minket mindenhol: a Tv reklámokban, a munkába menet, a pólókon, amit véletlenszerűen vesznek észre a járókelők. Az esetek 90% -ban nem lehet tudni, hogy mi értelme ezeknek a látszólag absztrakt vonalaknak. Mi kiderítettük a híres márkák történetét, honnan indultak és hova jutottak.

McDonald’s

A cég valójában el akarta hagyni ezt a logót, de Luis Cheskin pszichológus meggyőzte a vezetőséget, hogy a szimbólum hasonlít egy női kebel fordított képéhez, ami emlékezteti az embereket a gondtalan gyermekkorra.

Chanel

Ezt a logót maga Coco Chanel festette, aki épp akkor a „Château Crémat” kastélyában szállt meg Nizzában. Ez a híres logó akár a kastély és akár Coco nevét is szimbolizálhatja.

Google

A Google logójához három színt választottak: a vöröset, sárgát és a kéket. Ezek a színek algoritmusban jelennek meg, ám a zöld szín ezt teljesen elrontja, ezzel is azt akarták jelezni, hogy a Google nem híve a sztereotípiáknak és nem ragaszkodik a szabályokhoz.

Gillette

Ha alaposan megnézed a Gillette márka logóját, láthatod, hogy a G és az I betűk szélei pontosan a borotva pengék alakját adják vissza.

Mitsubishi

Ez a logó az Iwasaki család címerén alapult, amely 3 gyémántot tartalmazott, egymásra rakva. A 3 gyémánt jelképezi a megbízhatóságot, az integritást és a sikert, valamint a piros színt azaz a bizalmat.

Goodwill

A Goodwill világszerte elismert nonprofit szervezet, akik élelmiszereket, ruhákat és alapvető szükségleteket kielégítő dolgokat gyűjtenek össze, és átadják őket a rászorulóknak. Ezért hasonlít a logó G betűje egy boldog arcra.

FedEx

A legtöbb ember nem veszi észre azonnal az E és az X betűk közötti rejtett nyilat. A tervezők szerint ez a nyíl jelképezi az ügyfeleknek a sebességet és bizalmat kelt a futárszolgálatban.

Nike

Az ötlet a görög győzelem istennőjének a szárnyát kívánta megmintázni, ami a végleges logótervben már pipaként jelenik meg. Az első logóterv 1971-ben készült el, amiért 35 dollárt kapott a logótervező, Carolyn Davidson.

Pepsi

Az „All Saints” mexikói nap (a halottak megemlékezésének napja) miatt a Pepsi fordított logóval ellátott termékeket gyártott. Sokan azt hitték, hogy ez csak egy gyártási hiba, de ez az olvasási nézet, nagyon hasonlít az „elhunyt” szóra.

Le Tour de France

A híres kerékpárverseny a Tour de France logójában el van rejtve egy bicikliző ember.  Az R betű a teste és a nap a kerék.

Most Popular

Recent Comments