HomeAnimals18 alkalom, amikor a kutyák bebizonyították, hogy ők a leghősiesebbek a világon

18 alkalom, amikor a kutyák bebizonyították, hogy ők a leghősiesebbek a világon

A hősök köztünk járnak… és négy lábuk van. Talán mindenki egyetért azzal, hogy a kutyáknál odaadóbb és hűségesebb társa nem lehet az embernek. Teljesen mindegy, hogy milyen kutyáról van szó, sokszor önzetlenül képesek olyan cselekedetre, ami még egy embertől is hatalmas teljesítmény lenne. Nem hiszed? Akkor mutatunk 18 kutyát, akinek a története majd meggyőz.

1. Ő itt Lajka, egy hős katonai kutya. Négy alkalommal lőtték meg, miközben ártalmatlanná tett valakit, aki a gazdájára támadt. A műtéte több, mint hét órán keresztül tartott, de végül sikerült felépülnie. A hősiességéért nem rég tüntették ki.

2. Ez kutya még csak nyolc hónapos volt, amikor megmentette a fiú életét. Egy kamion száguldott felé, de a kutya ellökte a kis srácot és így rajta ment át a teherautó. Szerencsére ő is felépült.

3. Éjszaka fél órán át ugatott, hogy vigyem ki sétálni, pedig nem rég értünk vissza. Kiderült, hogy gázszivárgás volt, amit megérzett, ezért akart minket kiküldeni a házból.

4. Ez a kutya úgy mentette meg az eszméletlen gazdáját a fagyhaláltól, hogy közel 24 órán át feküdt rajta.

5. Maggie megszökött a kenneljéből, hogy az árván maradt, síró kölyökkutyákat megvigasztalja.

6. Molly a vakvezető kutya a jelzésének köszönhető, hogy sikerült kimenekülnie egy égő házból 7 embernek, 4 macskának és 2 kutyának.

7. A család a kutyát is gyermekként kezeli, ezért ez az üzenet: „Megmentettem a kisöcsém életét, amikor szóltam anyának, hogy álmában fuldoklik.”

8. Ezt a kutyát a menhelyről egy nő 4 órával az elaltatására kitűzött időpont előtt hozta el, megmentve ezzel az életét. A kutyus ezt később viszonozta is, ugyanis ő pedig a nő fiának az életét mentette meg. Egy este lefekvés után a kutya nem maradt veszteg. Fel-alá rohangált a nő és a fia szobája között. Mivel a nőt nyugtalanította a kutya viselkedése, átment a fia szobájába. Ott talált rá a már eszméletlen gyerekre, aki alig lélegzett. Még időben, mert sikerült megmenteni a fiút.

9. Egy hős mexikói mentőkutya, aki 52 ember életét mentett meg egy pusztító földrengés után.

10. Figo, a vakvezető kutya, aki a gazdája elé állt, amikor is egy busz elütötte őket. Így tompította az ütközést és mentette meg a gazdáját.

11. Chako megmentett egy nőt a dühöngő élettárástól. A férfi késsel támadt rá, de a kutyának sikerült letepernie a támadót, igaz, 12 szúrás árán. Végül sikerült felépülnie.

12. Ő Lilly, aki 2012-ben vált hőssé. Ekkor történt ugyanis, hogy Christine, a gazdája elesett a síneken és eszméletét vesztette. A kutya tudta, hogy baj van, ezért elkezdte letuszkolni gazdáját a sínekről, mivel egy vonat épp feléjük száguldott. A vonatvezető fékezni kezdett, de nem sikerült időben megállnia. A nőt megmentette a kutya, de neki sajnos az egyik lábán átment és amputálni kellett. De boldog, hogy ennyivel megúszta.

13. Egy kutya, aki sosem hagyja magára a beteg gazdiját.

14. A kutya kiszúrt egy kapálózó őzet a tengerben. Egy percet sem tétlenkedett és kimentette a vízből.

15. Bretagne, a legidősebb kereső- és mentőkutya. 16 éves volt, amikor itt hagyta ezt a világot.

16. Ez a kutya egy égő házból menekítette ki a családot és még 5 másik kutyát.

17. Sam, a kutya 10 év szolgálat után ment nyugdíjba. Ennyi idő alatt több, mint 300 gyermek életét mentette meg.

18. Akasha egy igazi „anya típusú” kutya, de még nem voltak kölykei. Ám a minap megmentettünk egy körülbelül 4 hetes kóbor kiscicát, akit azóta anyjaként gondozza és eteti.

Neked is van hasonló történeted? Írd meg hozzászólásban!

Most Popular

Recent Comments