HomeImage17 kép, ami bemutatja, hogy mennyire csodálatos dolog a genetika!

17 kép, ami bemutatja, hogy mennyire csodálatos dolog a genetika!

A genetika egy csodálatos dolog, rengeteg titkot rejt magában és igazából a kutatóorvosok szorgalmas munkája ellenére még mindig rengeteg kérdést rejt magában, hogy mi alapján öröklünk bizonyos testi jegyeket. Vannak annyira szerencsés esetek, mikor még DNS-teszt sem kell, hogy tudjuk „kire ütött ez a gyerek”? De nemcsak külsőleg lehet valamit örökölni, hanem belső tulajdonságot is szívesen örökít át a természet. Talán nem is érdemes keresni az okokat, vagy a válaszokat, mert pont ettől leszünk egyszeriek és megismételhetetlenek. Talán az alábbi képek jól mutatják,hogy bizony nem esik messze az alma a fájától…

 

1.

Azok a gyönyörű szemek továbböröklődtek. Anyuka igazán büszke lehet a kislányaira, hiszen csodaszépek.

 

 

2.

Egy régebbi kép rólam, és édesapámról. Azt hiszem nem kell különösebben magyarázni, hogy kire hasonlítok igazán.

 

 

3.

Nagyon ritka, mégsem lehetetlen. A családunkban három ikergeneráció van, ami elég ritkaságszámban megy.

 

 

4.

A húgom és én nagyon hasonlítunk. Régen sokan gondolták,hogy ikrek vagyunk. Ezzel pedig sok mindenkit tudtunk megviccelni.

 

 

5.

Az ikerfiaimról nehezen hiszik el, hogy ikerpár. Pedig de! Miután elmagyarázom, hogy az édesanyjuk olasz, én pedig ír vagyok, az első döbbenet után már észreveszik a hasonlóságot köztük.

 

 

6.

Van, amikor a gesztusok és a mimika öröklődik, mint köztem és édesanyám között.

 

 

7.

Egy igazán édes kis hiba is tud öröklődni. Itt épp az a fehér tincs lett a kisbaba fején is, mint ami az anyukájáén is megtalálható. Ez az ő védjegyük.

 

 

8.

Vannak annyira erős gének, jellemvonások egy családban, ami generációkon át öröklődik. Itt például a nagypapa jellegzetes,csontos arcvonása az, amit az unoka is „megkapott”.

 

 

9.

Mindig is úgy gondoltam, hogy édesanyám és én leginkább belül hasonlítunk egymásra, amíg a kezembe nem akadt róla egy gyerekkori kép. Ledöbbentem, gyerekként mennyire egyformák voltunk.

 

 

10.

Ez egy találós kérdés. A képen egy anya-lánya páros található. Szerintetek melyik-melyik? Mi még mindig nem tudjuk eldönteni…

 

 

11.

A Halloween-re azt találta ki az apa-fiú páros,hogy egymást fogják leutánozni. Az első képen az apa beöltözött a fiának, és a fiú is az édesapjának. A második képen pedig azt láthatjuk, ahogy valójában kinéznek.

 

 

12.

Ezen a képen egy kiskori kép lett rólam és kislányomról összedolgozva. Hatalmas a hasonlóság, volt is döbbenet a családban.

 

 

13.

Az édesanya csodálatosan kéklő szemeit láthatjuk a kislányoknál is. Ezek a nagyon kifejező kék szemek magukkal ragadtak minket is.

 

14.

Ikerpárral házasodó ikerpár, akiknek mindkét esetben ikrei születtek. Azt hiszem erre tényleg nem lehet reagálni, ez egy igazi csoda.

 

 

15.

Mintha csak anyukát látnánk viszont a kisfiában. Még a hajuk is ugyanolyan göndör. Elképesztő!

 

 

16.

Amikor egy régi fotót elevenítenek meg újra…A lehető legjobb ötlet. Itt a két kép között 30 év telt el.

 

 

17.

Azt hiszem itt sem különösebben kell megmagyarázni, hogy a genetika mennyire csodálatos dolog tud lenni.

 

Most Popular

Recent Comments