HomeInteresting15 őrült tény a nagyvilágról, amiről nehezen lehet elképzelni, hogy valóban igaz

15 őrült tény a nagyvilágról, amiről nehezen lehet elképzelni, hogy valóban igaz

Vannak olyan ismeretek, amiket már gyerekként megtanulunk, például, hogy a földön éltek dinoszauruszok még akkor is, ha a két szemünkkel soha nem láttuk őket, vagy, hogy a férfiak eleinte női ruhákat hordtak. Persze ezen kívül sok más érdekességet tanulunk meg a suliban, ami a világgal kapcsolatos, ám a tanárok még így is elmennek számtalan különleges tény mellett, például, hogy Skócia nemzeti állata az egyszarvú. Mai posztunkban olyan őrültnek tűnő tényeket hoztunk el a nagyvilágról, amiről nagyon nehezen lehet elképzelni, hogy valóban igazak.

1, Meg lehet állapítani a víz hangjából, hogy az hideg vagy meleg.

Egy brit szenzoros márkaépítő cég kísérletet végzett, ahol felvették egy pohár hideg és egy pohár meleg víz hangját, majd arra kérték az embereket, hogy hallgassák meg őket. Érdekes módon a legtöbbjük kitalálta, melyik víz milyen.

2, Több lehetőség van egy kártyapakli elrendezésére, mint amennyi atom van a Földön.

3, Az úgynevezett „Butt load” egy valóban létező mértékegység, melynek értéke megegyezik 126 gallonnal (=476,9 liter)

4, Kleopátra kronológiailag közelebb állt a Holdra szálláshoz, mint a Nagy Piramis felépítéséhez.

Kleopátra (Kr. E. 69-től 30-ig) élt, ami közelebb volt a Holdra szálláshoz (1969), mint a Nagy Piramis felépítéséhez (2,560, Kr. E.). Ez azt is jelenti, hogy közelebb élt az iPhone feltalálásának napjához, mint a világ egyik legnagyobb csodájának felépítéséhez.

5, Az anya delfinek énekelnek kicsinyeiknek, míg a méhükben vannak.

Az anya delfinek különleges sípoló hangot adnak ki magukból, míg a kicsinyük a méhben cseperedik, a tudósok ezt éneknek hívják. Sokan nem tudják, hogy minden delfinnek saját neve van (ami a sípoló hang) ezért nem tudják őket összekeverni. Az édesanyák tisztában vannak vele, ha rendszeresen „énekelnek” akkor az újszülöttek egyből fogják tudni a nevüket.

6, Óriási gomba

Több mint 400 millió évvel ezelőtt a természeti táj nem volt olyan bőséges a fákban és a növényekben. Ennek köszönhetően óriási 24 láb (kb 8 m) magas gombák nőttek a földből. Óriásiak nem igaz?

7, A méz nem megy tönkre

A méz az egyetlen étel, amely nem tud megromlani. Ha most vennél egy üveg mézet, akkor tuti biztos lehetsz benne, hogy még az ükunokáid is megehetnék anélkül, hogy bármi bajuk lenne. Persze idővel a mély kikristályosodik, de csak annyit kell tenned, hogy meleg vízbe teszed az üveget. Ebben addig kell hagyni, míg vissza nem tér az eredeti állapotához.

8, Norvégia egyszer lovaggá ütött egy pingvint

Sir Nils Olav III dandártábornok egy pingvin, aki a skóciai Edinburghi Állatkertben él. Ő a Norvég Királyi Gárda fővezére és egyben kabalája is. V. Harald norvég király volt az, aki lovaggá ütötte Nils-t, így ő lett az első lovag pingvin a világon.

9, Skócia hivatalos nemzeti állata az egyszarvú

Hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz. Skócia hivatalos nemzeti állata az egyszarvú képe megtalálható az ország címerében. Sőt, az egyik skót városban, név szerint Forresben, Nemzeti Egyszarvú Múzeum is található.

10, Az a víz, amit jelenleg iszunk először dinoszauruszok fogyasztottak.

Szinte 100% esély van arra, hogy azok a vízmolekulák, amelyeket ma megiszunk, áthaladtak egy dinoszaurusz rendszerén.

11, A Lego a legnagyobb abroncsgyártó vállalat a világon

2011-ben a Lego több, mint 318 millió gumiabroncsot gyártott, míg a Bridgestone, a Michelin és a Goodyear márkák mindegyike 200 millió alatt maradt.

12, A magas sarkú cipőket a perzsa harcosok találták ki.

A magas sarkú cipő eredete nem egyértelmű, ám ezek legrégebbi ábrázolása a perzsa harcosok festményeiről származik, 1590-ből. Állítólag a perzsa lovasoknak készítették abból a célból, hogy a lovasok lába ne csússzon ki a kengyelből.

13, A Gyapjas mamutok még mindig éltek, amikor a Nagy piramisokat építették

Amikor az egyiptomiak építették a nagy piramisokat a gyapjas mamutok egy kicsi szigeten éltek. Nagyjából ie 1650 körül élhettek ott, ami kb 1000 évvel a piramisok felépítése után volt.

14, A TV-ben lehet látni a nagy ősrobbanás maradványhatásait.

A tévében látható hangyafoci és sistergés kis százaléka az Ősrobbanás maradvány sugárzása. Más szavakkal, vannak olyan pillanatok, mikor az univerzum teremtésének egy kis részét látjuk.

15, Micimackó valójában lány volt.

A könyvekben és a rajzfilmekben feltüntetett sárga színű medve karakterét valójában egy igazi nőstény amerikai fekete medve ihlette, kinek neve Winnipeg vagy Winnie.

Gondoltad volna ezeket?

Most Popular

Recent Comments