HomeInterestingSzakértők szerint a testrészek alapján kell megválasztani a legmegfelelőbb sportágat - Íme...

Szakértők szerint a testrészek alapján kell megválasztani a legmegfelelőbb sportágat – Íme a részletek

A test alakja nagy mértékben függ a genetikától, de egy bizonyos típusú testmozgás segíthet abban, hogy a test minden része egyensúlyban legyen. Ha úgy érzed, sok zsír van a combodon, akkor ne az úszást válaszd, mert az leginkább a felső testet erősíti. Ebben a cikkben bemutatjuk azokat a sportokat, amiket a problémás testrészek lefogyasztása érdekében érdemes csinálni.

1, Séta

Ha úgy döntesz, hogy gyalogolni kezdesz, akkor számolj azzal, hogy a lábaid gyorsan elvesztik a zsírt. Emellett a vállak és a karok is fognak zsírt veszíteni, és nem fognak szélesebbé és nagyobbá válni.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: lábak és karok.

2, Jóga

A jóga egy jó módszer arra, hogy a zsírtartalom arányosan csökkenjen. Ennek hála az izmok rugalmasak, a test karcsú és szép formájú lesz, sőt gyorsabban olvad le a zsír mind a vállról, mind a lábról, bár ez függ attól, hogy milyen gyakran edzel.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: vállöv, a törzs és lábak.

3, Tenisz

Ez a fajta sport nagyon aktív mozgást igényel, mely sok zsírt olvaszt le. A rendszeresen teniszező emberek testzsír-szintje 16-18% körül van. Ez csak egy kicsit alacsonyabb, mint egy átlagos embernél, akinek a testzsírtartalma 25%. Viszont ez növeli a vállak és a combok méretét. Tehát ha nőiesebb testformát szeretnél, akkor a jóga lehet számodra a legjobb választás.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: combok, vállak, karok.

4, Úszás

Az úszók és a búvárok általában nagyobb testzsírtartalommal bírnak, mint más sportolók. Ha sok zsír van a test felső részén, akkor az úszás jó megoldás lehet. Természetesen gyorsan leolvad, viszont a helyére hatalmas izomtömeg kerül, így a vállak és a mellkas is nagyon széles lesz.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: mellkas, karok, derék felső része

5, Torna

A legtöbb női tornász általában vékony, alacsony testalkatú, akinek az egész teste izom. Nem követelmény, hogy szuper vékonyak legyenek, viszont az biztos, hogy a karjuk és lábuk nagyon izmos. Ezenkívül nagyon hajlékonyak, és ezáltal tűnik arányosnak a testalkatuk.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: lábak, karok, törzs

6, Kerékpározás

Ha a kerékpározás mellett döntesz, akkor számolnod kell azzal, hogy a feneked és a lábaid szuper izmosak lesznek. Ez a sport amúgy is egy olyan intenzív, hogy a zsírt pikk-pakk leolvasztja a testről. A kerékpárosok testzsírtartalma a férfiaknál 6–11%, a nőknél pedig 12–16%.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: lábak, fenék.

7, Futás

A futók nagyon kevés zsírtartalommal rendelkeznek, ami átlagosan körülbelül 7% . A lábak és a combok azok a testrészek, amelyek sportosabb formát kapnak. Sőt, van egy nagy bónusz, amely még egészségesebbé teszi őket. A futók hatalmas mennyiségű oxigént használnak fel, így a vérkapilláris hálózatuk igen fejlett. A felső test azonban nem olyan izmos, mint az alsó.

A legfontosabb izmok melyek érintettek: comb, láb

Te milyen sportot űzöl, és ha választhatnál, akkor milyet választanál?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments