HomeÉtelek14 furcsa étel, ami 2018-ban jelent meg a világon - Te megkóstolnád...

14 furcsa étel, ami 2018-ban jelent meg a világon – Te megkóstolnád őket?

A világon minden országnak megvan a maga specialitása és gasztronómiája. Általában mindannyian más-más ízléssel bírunk, így nem mindannyian rajongunk a különleges ételekért. A gyártók igyekeznek folyamatosan elkápráztatni minket újabb és újabb ételekkel és még annál is újabb ízekkel. A furcsa ízek ugyan felkeltik a figyelmünket, ám nem mindig aratnak osztatlan sikereket.

Az ínyencek és bevállalósak azonban, nem mondanak nemet egy-egy kóstolóra, így a kezdeti lendület biztosan meglesz az eladásban. A furcsa ételek tárháza egyenesen végtelen, így kedvünkre válogathatunk a világ különlegességeiből. Ezek az érdekes ételek viszont, sok esetben hatalmas kockázattal járnak, ugyanis amennyiben a termék nem arat sikert, a gyártók könnyen elveszíthetik a fogyasztókat.

Magyarországra ezekből szerencsére vagy kevésbé szerencsére, mindenki döntse el maga, de nem sok minden ér el. Cikkünkben tizennégy olyan ételt mutatunk, amihez bizony igen csak jó gyomor szükséges.

Beer Ramen

A beer rament Vancouverben egy japán étteremben szolgálják fel. Az ötlet egy forró nyári napon született meg, ami egyértelművé teszi, hogy miért sörös korsóban tálalják. A hab zselatinból és tojásfehérjéből áll.

A japán tésztaleves hús-vagy halalapú, gyakran szójaszósszal és misoval ízesítik. Összetevői közé tartozik a tészta mellett a szeletelt sertéshús, a nori, vagyis a szárított moszat és mogyoróhagyma. Szinte minden japán régióban létezik saját variációja.

Chips kiszámíthatatlan ízekben

Ha bizarr ízesítésű ételekre vágysz, akkor Ázsiában a helyed. A világ egyik kedvenc nassolni valója, a chips ugyanis ott megtalálható akár joghurt, kóla, virág, sőt, víz ízesítésben is.

Forró chili szósz garnélarákkal és hallal

Ez valószínűleg már önmagában is egy étel, valamint rendkívül érdekes lehet a fűszeres ételek szerelmeseinek.

Zöld kaviár vagy tengeri szőlő

Caulerpa Lentillifera néven ismert a zöld kaviár. Ez egy a part menti régiókból származó, a Fülöp-szigeteken és Vietnamban jól ismert bryopsidale zöld algafaj. Általában ecettel nyersen fogyasztják. A termék rendkívül tápláló, alga és magas magnéziumtartalma miatt megelőzi a szívrohamot.

Sajt ízesítésű halkolbász

Valószínűleg az egyik legfurcsább snack, amiről hallottál, de érdemes kipróbálni. Korea határozottan azon országok közé tartozik, ami egyedi ízekkel lepi meg a helyieket és a turistákat egyaránt.

Kísérleti konyha

Pizza virággal és fekete áfonyával. Ez tulajdonképpen egy desszert pizza, de inkább tűnik műalkotásnak, mint ennivalónak.

Konzerv kenyér

Ezzel a kenyérrel kapcsolatban számos kérdés merülhet fel bennünk. Ennek ellenére tudnunk kell, hogy a B&M barna kenyér természetes anyagokból készül. Ugyanúgy ehetjük, ahogy egy normál, jól megszokott kenyeret, akár mikróban melegítve is. Vajjal, lekvárral és krémsajttal fogyasztják leginkább és nem utolsó sorban online is megrendelhető.

Rendkívüli és kozmikus ramen

Tokióban található egy olyan étterem, ahol kék és zöld színű rament szolgálnak fel. Ez a ramen alacsony zsírtartalmú, nagyon könnyű és finom is. Rendkívül lédús csirkeszeleteket adnak a hagyományos sertéshús, tojás és friss zöldségek helyett. Az étel színének elérése érdekében egy Phycocyanin nevű természetes pigmentet használnak, amit a spirulina-algákból nyernek ki.

Mentás csokoládétorta

Ez a sütemény megtalálható egy London közelében található kávézóban. Bizarr színe ellenére az emberek azt mondják róla, hogy nagyon finom.

Sült glutén, vegetáriánus sertéshús

Bár a termék íze sokak számára ismeretlen, sőt, információk sincsenek róla. A bevállalósak azonban, talán erre sem mondanának nemet.

Szószok kutyáknak

Ezeket a szószokat hozzá kell adni a kutya ételéhez, hogy az sokkal ízletesebb legyen.

Óriás kenyér nagy családok számára

Ez a kenyér egy méter hosszú, súlya pedig körülbelül 2-3 kilogramm. Sokan egyedisége miatt vásárolják meg. Vietnamban árusítják és An Giangnak nevezik.

Ehető virágcserepek

Ezt a rendkívüli ételt egy szöuli kávézóban szolgálják fel. A desszert a The Flower Bingsu nevet kapta és jégből, valamint sűrített tejből készül. A cserepet vörös babbal és rizstorta darabokkal töltik fel.

Szokatlan fagylalt Londonban

Fekete fagyiról hallottunk már és azt tudjuk, hogy kókusz ízesítésű. Ez a fekete fagylalt viszont, faszénből készül, méghozzá többféle ízben. A nyári édességet egy népszerű londoni kávézóban értékesítik.

Most Popular

Recent Comments