HomeInteresting14 abszurdnak tűnő Guinness Rekord, amit valóban birtokolnak a világon

14 abszurdnak tűnő Guinness Rekord, amit valóban birtokolnak a világon

Általában azok az emberek, állatok kerülnek be a Guinness Rekordok Könyvébe, akik valamivel kitűnnek a tömegből, például a világ legmagasabb, legalacsonyabb emberei, állatai…stb. Viszont vannak olyan rekordok, amik teljesen le tudják döbbenteni az emberiséget. Ilyen például, hogy valaki a kezén görkorizik, vagy 80 évesen Dj-ként foglalkozik. Mostani cikkünk során igyekeztünk olyan abszurd rekordokat összeszedni, melyek teljesen le tudják döbbenteni az embereket.

1, Kazuhiro Watanabe egy japán származású tervező azzal került be a Guinness Rekordok Könyvébe, hogy elkészítette magának a világ legmagasabb kakastaréj frizuráját, mely 113,5 centiméter volt. Több mint 15 év kellett ahhoz, hogy Kazuhiro haja ilyen hosszúra nőjön. A taréj elkészítése három órát vett igénybe, amihez egy flakon hajlakkot és egy doboz zselét elhasznált.

2, Úgy látszik a nagy Guiness Rekordok Könyvébe nemcsak ember tud bekerülni, hanem gyakorlatilag bármi. Helyet kapott a könyvben egy bőrönd, melyet a világ legnagyobb bőröndjének könyveltek el. Méretei: 175 X 115 x 46 centiméter volt, ami egyébként arra enged következtetni, hogy senki sem fog ezzel a darabbal futkározni az utcán, sem felszállni vele bármelyik repülőre.

3, Jyoti Amgeegy indiai származású hölgy Nagpur város legalacsonyabb embere ugyanis a hölgy alig éri haladja meg a 60 centiméteres magasságot. A 26 éves lány ezzel bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Később Jyotinak lehetősége nyílt találkozni a világ legalacsonyabb emberével akinek magassága mindössze 54 centiméter. A találkozót maga a Guiness Rekordok Könyvének tanácsa tette lehetővé.

4, Alexander Imich egy olyan férfi volt, akit a világ legidősebb embereként tartottak számon. 1903-ban született és 2014-ben hajtotta örök álomra fejét 111 évesen. A férfi túlélte Lengyelország lerohanását, valamint a szovjet munkástábort is, ami már önmagában is szó szerint emberpróbáló helyzet. Jelenleg, helyét egy 112 éves férfi vette át, aki házába visszavonultan várja, hogy a COCIV 19-es járvány elmúljon.

5, Robert Marchand egy olyan francia származású férfi, aki nagy eredményekre tett szert. A 108 éves férfi egy bicikliversenyen megöntötte a rekordot a 100 évesnél idősebb kategóriában. Mindössze 1 óra alatt képes volt 24 kilométert letekerni egy 200 méter hosszú körpályán. Egyébként tudni kell róla, hogy a 30-as években tűzoltóként dolgozott, majd a II. világháború alatt hadifogoly lett belőle. Később több hivatást is kipróbált.

6, Természetesen ki más találhatta volna fel a világ legvékonyabb óvszerét, mint a kínaiak. Képesek voltak egy 0.036 mm vastagságú latexből készült gumit előállítani, ami leginkább a férfiaknak kedvez. Ezzel az eredménnyel le tudta körözni vetélytársát a japán Okamoto céget, akik 0.038 mm vastagságot tudtak elérni. Ezzel a kínai cég bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe.

7, London egyik utcájában nagyon érdekes dologra bukkanhatnak az emberek. Ez nem más, mint egy 1120 négyzetméteres festmény, melyet egy brit művész készített el. A legérdekesebb, hogy alkotása 3D-s így mindenki könnyedén bele tudja magát képzelni magát abba a szituációba. Rengeteg híresség, és turista látogatja meg a helyet, ahol különféle képeket lehet készíteni vele. Tériszonyosok semmiképp se próbáljanak odamenni, mert rendkívül valósághű!

8, A világ legrégebbi lemezlovasa nem más, mint a 84 éves Sumiko Iwamuro, aki havi szinten játszik az egyik tokiói klubban, a Sindzsukuban. Szenvedélye akkor került felfedezésre, miután több számot is választott fia születésnapjára. Utána egy éven át speciális iskolában tanulta ki a Dj hivatás minden csínját-bínját.

9, Ash Randallja, angol származású fiatalember tartja a világrekordot egy nagyon érdekes tevékenységben, ami nem más, mint a futballabda talpon való irányítása mozgó jármű tetején. A fiú 93 másodpercig képes rugdosni a labdát, egy éppen közlekedő autó tetején. A Guiness Rekordok Könyvébe 2014 november 15-én került be.

10, Frank Smoes ausztrál férfi rendelkezik a világ legnagyobb LEGo gyűjteményével. Privát gyűjteménye 3837 LEGO létesítményt tartalmaz, ami elképesztően sok. 2017-ben érte az a megtiszteltetés, hogy gyűjteménye révén bekerülhet a Guiness Rekordok Könyvébe.

11, Zama Mofokeng dél-afrikai származású fiatalember olyan mutatvánnyal került be a guiness Rekordok Könyvábe, amire nem sokan lettek volna képesek. A fiú 2017 márciusában került be az ominózus könyvbe, miután 34 egykezes hátra szaltót hajtott végre. Ez a mutatvány pár alkalommal is nagy terhet jelent a végtagok számára, nemhogy ennyiszer és csak egy kézen legyen elvégezve.

12, Samantha Valle és border collie, kelpie cross keverék kutyája különleges mutatvánnyal érte el, hogy bekerüljenek abba a bizonyos könyvbe. Samantha megtanította kutyáját arra, hogy együtt ugrókötelezzenek. Összesen 128 ugrást hajtottak végre, ami elképesztő számnak minősül.

13, Mirko Hanßen egy olyan fiatalember, aki az 50 méteres korcsolyázásban tartja a világrekordot, viszont nem egyszerű korcsolyázásban, hanem kézen állva való korcsolyázásban. Összesen 8,55 másodpercig volt képes gurulni a kezein.

14, Betty Goedhart amerikai származású hölgy a legidősebb a világon, aki trapéz mutatványosként került be a Guinness Rekordok Könyvébe. A 84 esztendős hölgy fiatalokat megszégyenítő trükköket mutatott be a trapézon így nem is volt kérdés, hogy bekerül-e a könyvbe. 2017. július 1-én volt az ominózus nap, mikor megkapta az elismerést.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments