HomeInteresting13 ország, ahol az emberek másként értelmezik a boldogság fogalmát

13 ország, ahol az emberek másként értelmezik a boldogság fogalmát

Amikor a világ országainak különbözőségeiről beszélünk, akkor az első és legnyilvánvalóbb dolog, ami eszünkbe jut, az a beszélt nyelv és a pénznem. Rendkívül keveset tudunk azonban, az országok kultúráiról, pedig minden nemzet sajátosan határozza meg a világ értékeit, tehát, a világról alkotott képük is eltérő.

Arról pedig végképp nincs elképelésünk, hogy a különböző országokban élő emberek, hogyan vélekednek a boldogság fogalmáról.

Olaszország

Az olasz emberek boldogság filozófiájának alapját az a vágy képezi, hogy jó benyomást keltsenek másokban, jól öltözködjenek, valamint az, hogy minél teljesebb életet éljenek. Az olaszok minden feladatot élveznek, sétálva tanulmányozzák a körülöttük lévő világot, vagyis élvezik és kihasználják az élet minden pillanatát.

Írország

Az ír emberek nagyon extrovertált személyiségek, akik szeretik mindenből kivenni a részüket. Az írek már attól boldognak érzik magukat, ha a barátaikkal elmehetnek focimeccsre vagy együtt énekelhetnek.

India

Indiában nagyra értékelik a találékony és rugalmas embereket. A helyiek a boltban vásárlás helyett inkább maguk készítik el a ruháikat, amik ezáltal különleges és egyedi darabok lesznek. Maga a tevékenység és a végeredmény boldoggá teszi őket. Emellett pedig fontos, hogy soha nem viszik haza a munkát.

Törökország

Törökországban az emberek semmit sem sietnek el, egyszerre csakis egy dologra koncentrálnak. Harmóniában élnek saját magukkal, nyugodtan sétálgatnak a tengerparton vagy kortyolgatják kávéjukat a teraszukon.

Svédország

A svédek rendkívül tudatos emberek, akiknek mindössze annyira van szüksége a boldogsághoz, hogy egymást követő években legyen egy adott ruhagyűjteményük, amit mindig fel tudnak venni, meg tudják venni maguknak a legszükségesebb tárgyakat, illetve egyszerű és egészséges ételeket fogyaszthassanak.

Japán

A japánok hihetetlenül körültekintően járnak el törött tárgyaikkal. Mindegy, hogy mi törik össze otthonaikban, ők gondosan összeragasztják azt. Ezt a tevékenységet művészetként is űzik, amelynek neve kintsugi. Véleményük szerint a megrepedt vagy eltört és összeragasztott holmik egyediek. A japánok soha, semmilyen sérült holmit nem dobnak ki, ők attól érzik jól magukat, hogy mindent megjavítanak.

Skócia

A skót emberek imádnak középkori várak körül sétálni, ízletes ételeket megkóstolni, nemzedékről-nemzedékre átadott receptek alapján főzni. Őket hagyományaik és szokásaik teszik boldoggá.

Svájc

A svájci emberek boldogsága a híres teniszezőhöz, Roger Federer nevéhez köthető. Ezt a filozófiát nevezik Federerizmusnak. Számukra rendkívül fontos a pontosság, rendszeretők és alázatosak a munkájuk iránt. A svájci emberek igénylik, hogy sikeresek legyenek és ez a boldogságuk másik forrása is.

Dánia

A dán emberek nagyon szeretnek dolgozni és rendkívül rugalmasak is. Őket boldoggá teszi a munka, ráadásul erre még egy speciális szavuk is van, ami nem más, mint „arbejdsglaede”.

Hawaii

Hawaiin az emberek megosztják a dolgaikat másokkal. Őket az teszi boldoggá, ha családjukkal, rokonaikkal és barátaikkal megoszthatják dolgaikat.

Norvégia

A norvégok nagyon különleges emberek, akik egyetlen napot sem tudnak elképzelni a barátaik és a meleg papucsuk nélkül. Még egy szavuk is van, amely a kényelmes pihenés vágyát foglalja magába, ez pedig nem más, mint a „koselig”.

Uganda

Az Ugandában élő embereknek mottója a „Hakuna Matata”. Ennek jelentése az, hogy „Szép az élet itt lent” vagy „Annyi, mint semmi vész”. Az ugandai emberek imádnak nevetni, táncolni és énekelni.

Franciaország

A francia emberek a „Lassan járj tovább érsz” elv szerint élik az életüket. Soha nem sietnek el semmit, mindenre hagynak elegendő időt. Nyugodtak és imádnak romantikázni. Ha egy nehéz helyzet adódik, akkor mindig megállnak, isznak egy kávét és esznek egy croissant. Csak a legszükségesebb dolgokat veszik meg annak érdekében, hogy ne kelljen idegeskedniük és cipekedniük sem.

Most Popular

Recent Comments