HomeInterestingÍme 10 ok, amiért a tartós kapcsolatok hirtelen véget érnek

Íme 10 ok, amiért a tartós kapcsolatok hirtelen véget érnek

Mindenki arra vágyik, hogy a másik fele szeresse és ezzel nincs is semmi probléma, hiszen emberek vagyunk, akik igénylik a társas kapcsolatokat. Van egy mondás, miszerint a párunkat sokkal könnyebb meghódítani, mint megtartani, és azért, hogy az életünk hátralévő részét képezze bizony keményen meg kell dolgozni. A szerelem egy idő után elmúlik és nem marad más hátra, mint szeretet, türelem, empátia, tisztelet. Sokan viszont belesétálnak abba a hibába, hogy egyből szakítanak a másik felükkel ha úgy érzik probléma merült fel a kapcsolatban. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy elmondjuk nektek azt a 10 okot, amiért egy tartós kapcsolat is véget érhet.

1, Barátoktól való eltávolodás

A legtöbb ember a kapcsolat elején leginkább párjával lenne a nap 24 órájában, s minden más dolgot a háttérbe szorítanának. Sokan ezt is csinálják, így teljesen megfeledkeznek a barátaikról, ami azt jelenti, hogy a barátok megunják a várakozást és tovább állnak. Ez a szakítás alkalmával komoly gondot jelenthet, mert nincs ott senki, akinek elsírnák a bánatukat.

2, Túl sok munkahelyi stressz

Sajnos nagyon sok ember nem tudja a munkahelyen hagyni a munkáját és a vele járó gondokat, ezért akaratlanul is betelepszik az otthonukba a negatív hangulat és az aggodalom. A folytonos stresszelés pedig bizony a kapcsolatra is rá tud telepedni, ami egy idő után elkezdi szétmarni a feleket és végül a szakítás mellett döntenek.

3, A gyerekek szerepelnek a prioritási lista tetején

Amikor egy pár szülővé válik akarva-akaratlanul is a gyermeket/gyermekeket helyezi előtérbe. Ezzel az a baj, hogy a szülők teljesen megfeledkeznek arról, hogy egymással foglalkozzanak. Eltűnik a kapcsolatból a varázs, a szerelem, a meghittség, és csak a szülői feladatok, na meg a munka veszi át a hatalmat. Ezt úgy lehet elkerülni, ha a sülők ragaszkodnak a közös programokhoz, gyerekek nélkül.

4, Intimitás elhanyagolása

A mindennapi stressznek köszönhetően, sokan nem kívánják az intimitást, mert inkább lefekszenek pihenni, minthogy ebbe is plusz energiát toljanak. Egy idő után azonban elkezdnek vágyódni iránta, viszont az eredeti állapotot nem olyan egyszerű visszaállítani, ezért sokan kikacsintgatnak a kapcsolatból és máshol próbálják megszerezni azt, amire vágynak.

5, Egymás elhanyagolása

Amikor a felek mindenre figyelnek, csak egymásra nem, akkor masszív féltékenység alakulhat ki. Sajnos ez olyannyira el tud fajulni, hogy akár tettlegességbe is átcsaphat. Hiába próbálnák a felek megbeszélni a problémát a szeretet olyan szinten elszállt belőlük, hogy nem tudják megoldani a problémákat ezért inkább kilépnek belőle.

6, Túlságosan erős szülői nyomás

A leggyakoribb problémák közé tartozik, mikor a pár egyik tagja két tűz közé kerül a párja és a szülei révén. Nincs is annál rosszabb, mint mikor azt hallgatod, hogy szidja egyik a másikat. A szülők olyan nyomást gyakorolhatnak a gyermekükre, mely során inkább a partnerüket engedik el, csakhogy béke legyen.

7, Partner sikeresebb, mint te

Sokan szeretnének sikereket elérni az életben, viszont nem mindenkinek van meg a kellő kitartása és akaratereje ahhoz, hogy véghezvigye a céljait. Ha az egyik fél folyamatosan azt látja, hogy a párja mennyire ügyes, okos, sikeres akkor önbizalomhiány és féltékenység is felléphet. Ez rendszeres veszekedéseket és vitákat generál, aminek úgy vetnek véget, hogy szakítanak.

8, A csúnya kommunikáció kerül előtérbe

A sok probléma miatt a párok már nem minden esetben tudnak empatikusan, türelmesen hozzáállni bizonyos beszélgetésekhez, ezért legtöbbször tücsköt-békát vágnak egymás fejéhez vagy pont ellenkezőleg nem szólnak egymáshoz. Ez elhidegülés majd szakítást von maga után.

9, Monoton életvitel

Vannak párok, akik a kezdeti időszakban folyamatosan programokat szerveznek maguknak, hogy változatos életet éljenek, ám egy idő után elszáll a lelkesedés, vagy a pénz és a kapcsolat további része monoton életvitelbe csaphat át. Ez unalmas és szürke, monoton hétköznapokat és hétvégéket eredményez, ahol nyoma sincs az izgalomnak vagy az önfeledt beszélgetésnek.

10, Folytonos csalódás

Sajnos egy idő után a párok elkezdhetnek egymásban csalódni, és olyan dolgokat mellőznek, amit régen együtt csináltak, csakhogy segítsenek egymásnak. Ha az egyik fél azt érzi magára maradt a kapcsolatban, nincs aki segítsen neki, és úgy érzi már nem szereti a másik fele, vagy esetleg ennek hangot is ad, akkor inkább kisétál a kapcsolatból ahelyett, hogy megbeszélnék és megoldást találnának a problémára.

Nektek mi a véleményetek?

Most Popular

Recent Comments