HomeInteresting13 ikonikus fotó a múltból, aminek eredetiségét, eddig senki nem kérdőjelezte meg!

13 ikonikus fotó a múltból, aminek eredetiségét, eddig senki nem kérdőjelezte meg!

Számos képpel találkozhattunk már a múltból, amik rendkívül érdekfeszítőek voltak a világ számára. De sajnos akad pár ikonikus kép, amit egyszerűen meghamisítottak. Nem tudjuk ki és milyen módon sikerült megvalósítani ezeket a replikákat, mivel akkoriban még nem volt olyan fejlett a technika, mint manapság. Mi rátaláltunk ezekre a képekre és valódi történetükre, ami biztos mindenkit ugyanúgy meg fog lepni, ahogy engem.

Ulysses S. Grant tábornok képe.

A kongresszusi könyvtár kutatói kiderítették, hogy ez a fotó 3 különböző képből készült: az egyik Alexander M. Cook (a ló és a test levétele innen származik),
egy másik kép Grant tábornokról (csak a fejét vették ki),
és a harc közben elfogott foglyok, a háttérben egy harmadik képről valók. Senki sem tudja, hogyan és milyen célzattal készült ez a kép, de, ami biztos, hogy mindhárom fotó valódi.

A nukleáris tesztektől nem messze.

Úgy tűnik, Albert Einstein egy nukleáris teszt helyszínétől nem messze kerékpározott. A hatalmas mosoly az arcán mulatságosabbá teszi az összképet. Természetesen a valóságban ez a fotó 2 képből áll: az egyik, ahol Einstein biciklizik, a másik egy nukleáris tesztelést jelenít meg. Mindenesetre, a két fotó szerkesztésének eredménye fantasztikus, már majdnem elhittük.

Kennedy és Monroe.

Úgy néz ki, mintha John F. Kennedy Marilyn Monroe-t ölelné hátulról, igen ám viszont ez a kép hamis. Alison Jackson készítette, aki több hamis képet csinált a híres emberekről.  Egy egész gyűjteménye van a provokáló képekről, amiket hírességekről csinált.

Felhőkarcoló építők.

A XX. század egyik legismertebb képe is hamis. Ugyan rajta vannak az igazi munkások, de nem a felhőkarcoló építésének napján készült a kép. Állítások szerint a két kép különböző időpontokban készült, 1932. szeptember 20-án és 29-én.

A levitáló ember.

Colin Evans olyan spiritualista volt, aki levitálni tudott, legalábbis sokan ezt hitték. Colin sötétben zajló rendezvényeket szervezett és egy bizonyos pillanatban egy villanó fényt látott a közönség, no meg Colin lebegését.  Azonban néhány szkeptikus ember észrevette a zsinórt ,ami minden fényképen rajt van. Végül rájöttek, hogy Colin egyszerűen megnyomta a vaku gombot, és abban a pillanatban ugrott egyet.

A karácsonyi fegyverszünet.

Amikor ez a fotó megjelent az interneten, mindenki azt hitte, hogy a német és a brit katonák között foci meccs zajlott, az első világháború idején. Sokan ezt Karácsonyi fegyverszünetnek titulálták be. De a valóságban nem voltak németek, a fotót pedig Görögországban készítették, ahol a brit katonák csak játszottak.

A váratlan duett.

Ez a szép fénykép John Lennonról és Che Guevara-ról készült, ahogy együtt gitároznak, valójában ez a kép is hamisítvány. John Lennon igazi a képen, csak nem Che Guevara-val játszott, hanem Wayne Gabriel-lel, csak Guevara fejét rárakták a testére. Szegény rajongók, sokan azt hitték, hogy ez egy igazi fotó.

Kennedy és Monroe, 2 felvonás.

Egy másik munkája Alison Jacksonnak, ahol lencsevégre kapta Marilynt és John, ahogy egymást ölelik. Persze ez sem igazi kép. Bár sokszor felröppent a hír, hogy Kennedy titokban Monroeval találkozgat.

David Bowie és Lemmy Motorhead.

Sokan tényleg úgy vélték, hogy ez a kép David Bowie és Lemmy a Motorhead-ről igazi, de el kell, hogy keserítsünk mindenkit, mert a kép nem igazi. Az igazi fotón Lemmy, a barátnőjével pózol a kamerák előtt, 1972 júniusában. Szóval Lemmy barátnőjét, David Bowie-ra cserélték le.

Az első mentőautó.

A fő probléma a kontextusban rejlik. Ha ezt a fotót keresed az interneten, akkor nem fogsz rátalálni, ugyanis valaki csak átmásolta az „ambulance”feliratot a lovaskocsira. A valóságban ez, az amerikai haditengerészet udvarának mentője, amelyet a Mare-szigetén használtak.

Híres portré.

Abraham Lincoln amerikai elnök ikonikus portréja, több könyvben is megtalálható, Konkrétan ez volt az egyik leghíresebb képe. Mindenki számára megdöbbentő volt a hír, miszerint ez a kép, 2  különböző fotóból készült. John Calhoun (USA alelnök) testét, és Abraham Lincoln (USA elnök) fejét ötvözték.

A fiatal William Harley és Arthur Davidson.

Néhányan úgy gondolják, hogy ez a két barát William Harley és Arthur Davidson a Harley Davidson alkotói. De persze, ha igaz lenne, a kép nem jelent volna meg ebben a cikkben. Az igazság az, hogy ezek a srácok átlagos emberek Minnesotából, akiknek lehetőségük volt egyszerre motorozni és pózolni a kameráknak.

Most Popular

Recent Comments