HomeDivat10 rossz szokás, amit nyáron követünk el cipővásárlásnál!

10 rossz szokás, amit nyáron követünk el cipővásárlásnál!

Minden nő szereti a cipőket, és minden év mindegyik évszakában valami újat kell vásárolni. Lehet, hogy már a 25. pár cipőt veszed meg, de ezekből sosem lehet elég. Amúgy is mindegyik másmilyen anyagú, fazonú, kialakítású. De, nyáron hajlamosak vagyunk rossz típust választani. Ezért készítettünk egy listát azokról a termékekről, amikkel általában melléfogunk, ha cipővásárlásra adjuk a fejünket.

Szűk cipő

Ha olyan cipőt viselsz, aminek talpa túl keskeny a lábadhoz, csúnya benyomást kelt. Sajnos ez is hozzájárulhat, hogy a lábad eldeformálódjon, sőt bütyök kialakulásához is vezethet. Ezek a cipők gyakran benőtt körmöket és bőrirritációt okoznak.

Nem megfelelő illeszkedés a lábfejhez.

Ha nem passzol rendesen a lábfejhez, ennek következtében a láb nem tud a teljes cipőfelületen pihenni, hanem csak két külső ponton: a sarok alatt és a lábfej alatt. Az ilyen cipők viselése vérkeringési problémákat okozhatnak.

A papucstalp hosszabb, mint a láb.

A túl hosszú talpak a papucsok és szandálok közös jellemzői. Ezekkel a cipőkkel a lábujjhegy és a talp közötti távolság általában túl széles, ami nem túl kényelmes. A normál távolság legfeljebb 1 cm lehet. Ha túl nagy a távolság, akkor a közlekedés kellemetlen lesz, ami ízületi betegségek kialakulásához vezethet.

Túl rövid talp.

A szandálnál, ha a talp túl rövid, akkor folyamatosan a lábujjaddal kell stabilan tartanod magad, hogy ne ess el. Ez azt jelenti, hogy az izmok megfeszülnek és a lábfej terhelése egyenetlenül oszlik el. Fennáll a kockázata annak is, hogy a sarkad csúszkál a cipőben, kellemetlen sérüléseket okozva. Új cipő vásárlásnál, mindig figyelj a megfelelő méretre.

Laza cipő.

Ha laza a cipőd, csak a lábujjaid képesek megakadályozni annak a leesését. Ennek következtében a lábizmok túlterhelődnek, ami csoszogáshoz vezethet. Sőt, az ilyen cipők a lábujjak deformálódását is eredményezheti.

A túl nagy cipő.

Ha nagyobb számú cipőt viselsz, mint amekkora lábad van, minden lépésnél, megfeszülnek az izmok, hogy megakadályozzák a cipő leesését. Emiatt könnyen instabillá válhatsz. A túl nagy cipő ugyanolyan rossz, mint a túl kicsi és sajnos tyúkszem kialakulását okozhatja.

Szintetikus anyagból készült cipők.

Nyáron előnyösebb természetes anyagból készült cipőket venni, például bőrből vagy textilből. A szintetikus anyagból készült cipők viselése nyáron, káros lehet az egészségre, mert a magas hőmérséklet miatt a különböző kémiai összetevők kölcsönhatásba lépnek az anyaggal. Mivel ezek a cipők nem szellőznek rendesen, gombás fertőzésekhez vezethetnek.

Lakkbőr cipő viselése.

Nyáron nem célszerű lakkbőr anyagból készült cipőt hordani, mivel ez sem szellőzik rendesen. Ráadásul ezek a cipők érzékenyek a hőmérséklet-változásokra.

Mezítláb cipőt viselni.

Nyáron, a zárt cipő viselése mezítláb izzadást okoz, ami bőrkeményedéshez vezethet a talp több terültén. Ajánlatos ilyen cipőt zoknival viselni.

Lapos talpú cipő viselése.

A lapos talpú cipő 1-2 órás viselése már káros lehet az egészségre, mivel nem úgy alakították ki, hogy tompítsa a sarok ütközését járásánál. Egy másik hátránya az, hogy a lábad állandó feszített állapotban van, ami növeli sérülések kialakulásának kockázatát.

Most Popular

Recent Comments