HomeInteresting13 dolog, amit az elsők között ellenőrizned kell, amikor belépsz egy hotelszobába

13 dolog, amit az elsők között ellenőrizned kell, amikor belépsz egy hotelszobába

A szállodák tisztaságát az egyik külföldi csatorna egy titkos vizsgálat keretein belül tesztelte. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a szállodai szobákban lévő poharak 73 százalékát vagy egyáltalán nem vagy nem a megfelelő mértékben tisztítják. Rengeteg olyan dolog van a kényelmi szempontokon kívül is, amelyeket mindenképpen ellenőriznünk kell, amikor belépünk egy hotelszobába.

Cikkünkből most megtudhatod, melyek azok a lépések, amelyeket az elsők között kell elvégeznünk, persze csak akkor, ha biztonságban és kényelmesen akarjuk érezni magunkat a nyaralás alatt.

Ellenőrizzük, hogy a matracon és az ágyneműkön van-e ágyi poloska!

Az ágyi poloskák minden feltételezéssel ellentétben nemcsak az olcsó szállodákban fordulnak elő, de ez nem luxus kérdése. A vendégek ruháin és személyes tárgyain keresztül akár az öt csillagos szállodákba is találkozhatunk velük. Először mindig ellenőrizzük az ágyat. Keresünk foltokat, illetve kis barna vagy fekete pöttyöket a felületén. Amennyiben találunk valamit, azonnal jelezzük azt a recepción.

Cseréljük le a takarót!

A szobalányok ugyan rendszeresen cserélik, valamint tisztítják a lepedőket és az ágyneműket, de ez sajnos nem vonatkozik a paplanra és a párnákra. Ha módunkban áll, akkor célszerű saját takarót és párnát magunkkal vinni, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

Használjunk fertőtlenítő kendőt azokhoz a dolgokhoz, amikhez potenciálisan hozzá érhetünk!

Rendkívül fontos lépés a szobában található legtöbbször megérintett tárgyak, például távirányítók, kilincsek, széktámlák, stb. tisztítása. Egy tanulmány ugyanis kimutatta, hogy a TV-távirányítók a leginkább szennyezett tárgyak egy szállodai szobákban, tehát, ezeket mindig kezeljük extra óvatossággal.

Ellenőrizzük, hogy a szobához kapott kártya működik-e és jól záródik-e az ajtó!

Fontos dolog kiismerni a kártya működését, emellett pedig azt is ellenőriznünk kell, hogy nyitja és zárja-e a szobaajtót. Akár a szobában tartózkodunk, akár nem, akkor is zárjuk be.

Zárjuk be az ablakokat és erkélyajtókat, különösen, ha gyermek is van velünk!

Természetesen ez egy biztonsági intézkedés. Abban az esetben, ha alacsonyan lakunk, akkor azért, hogy ne juthasson be senki, ha pedig magasan, akkor azért, hogy megvédjük szeretteinket.

Ellenőrizzük, hogy a termosztát és a légkondicionáló megfelelő működését!

A szobába érkezéskor ellenőrizzük, hogy minden hőmérséklet-szabályzó megfelelően működik-e, ellenkező esetben pedig azonnal jelezzük a recepción, hogy ne az éjszaka közepén kelljen felébrednünk arra, hogy megfagyunk vagy klíma esetében, hogy hihetetlenül melegünk van.

Ellenőrizzük, hogy a szobában található telefon működik-e!

Telefonon keresztül a takarítástól a sürgősségi segítségnyújtásig bármi miatt felvehetjük a kapcsolatot a szálloda dolgozóival, ezért érdemes megbizonyosodni arról, hogy a készülék megfelelően működik-e.

Nézzük meg a menekülési útvonalat és memorizáljuk azt!

Papírforma szerint minden szállodai szobában kell lennie menekülési térképnek. Jól tesszük, ha tanulmányozzuk és memorizáljuk őket, hogy egy esetleges tűz vagy természeti katasztrófa esetén könnyedén ki tudjunk jutni az épületből.

Ellenőrizzük, hogy megtalálható-e minden szükséges holmi a fürdőszobában (vécépapír, szappan, törülköző, stb.)!

A fürdőszoba ellenőrzését is az elsők között kell elvégeznünk. Vegyük szemügyre, hogy vannak-e tiszta törülközők, elegendő vécépapír és azok a különféle piperecikkek, amiket a szálloda az előzetes foglalás alkalmával megígért. Ha valami mégis hiányzik, jelezzük azt a recepción.

Használjuk az ajtón a „ne zavarj” jelzést!

Elvileg minden szállodai szoba rendelkezik „ne zavarj” táblával. Ha szeretnénk elkerülni a váratlan meglepetéseket, akkor akasszuk az ajtóra. A napközbeni takarítás néha a legváratlanabb pillanatokban történik, ami bizony kellemetlen meglepetéseket szülhet.

Ügyeljünk rá, hogy ne legyenek rejtett kamerák a szobában!

Mivel a modern technika korában élünk, mindenre fel kell készülnünk. A szállodai szobákba ugyan ritkán helyeznek kamerát, olykor mégis vannak kivételek. Végezzünk egy gyors ellenőrzést, keressünk furcsa kütyüket vagy oda nem illő tárgyakat, esetleg vörös fényt vagy indokolatlannak tűnő második füstérzékelőt.

Forró vízzel és szappannal alaposan mossuk el a szobában található poharakat!

Minden becsekkolás után alaposan mossuk el a szobában található poharakat, mielőtt használnánk azokat. Ezzel elkerülhetjük a rajtuk keresztül elkapott baktériumok miatt esetleg rémálommá váljon a nyaralás.

Ne felejtsük el kikapcsolni az ébresztőórát!

A szállodákban könnyen előfordulhat, hogy az előző vendégnek korán kellett kelnie, ezért elfelejtette kikapcsolni az ébresztőórát. Tehát, mindig ellenőrizzük, hogy nincs-e bekapcsolva rajta ébresztés, ha nem szeretnénk ideje korán felébredni és felkelni.

Most Popular

Recent Comments