HomeFunny12 közismert film, amiben hatalmas logikai hibát vétettek

12 közismert film, amiben hatalmas logikai hibát vétettek

A legtöbb filmbe annyira bele tudjuk magunkat élni, hogy észre sem vesszük a kisebb-nagyobb hibákat, bakikat. Pedig gyakorlatilag nincs olyan film, amibe ne lehetne találni valamiféle kivetnivalót. De persze ez egyáltalán nem baj és a filmes élményünket sem rontja el.
Az alábbiakban 12 közismert film logikai hibáit tárjuk fel.

1. Armageddon
Nagy kérdés, hogy miért olajfúró-tornyokon dolgozó embereket képeztek ki űrhajósnak és miért nem űrhajósokat tanítottak meg fúrni. Érdekesség, hogy amikor ezt Ben Affleck megkérdezte a rendező Micheal Bay-től, ő elküldte melegebb éghajlatra.

2. Lara Croft: Tomb Raider
A főhős, Lara Croft azon fáradozik a filmben, hogy elpusztítsa a fény háromszögét. Miután megtalálta a tárgy egyik oldalát, a történet további részében is azon van, hogy megtalálja a másik felét is. Pedig elegendő lett volna csupán az egyik oldalát, hiszen csak egyesítve lehetett volna gonosz célokra használni azt.

3. Toy Story
Buzz úgy gondolja, hogy ő egy igazi asztronauta. A kérdés csak az, hogy akkor miért szilárdul meg az emberek jelenlétében.

4. Gravitáció
Az a jelenet, amikor Kowalski megkéri Stone-t, hogy engedje őt el, mert a kábel nem fogja megtartani mindkettőjüket, valójában teljesen irreális, hiszen az űrben súlytalanság van.

5. Másnaposok
A valóságban semmiképp sem fordulhatott volna elő, hogy Doug-ot a tetőre viszik, ugyanis minden egyes négyzetcentiméter be van kamerázva és a biztonsági őrök biztosan észrevették volna őket.

6. Az acélember
Vajon hogy borotválkozik Superman, ha nem fog rajta a golyó és megvágni sem lehet. Azért is fura, mert vannak jelenetek, ahol szakállal is láthatjuk.

7. Hamupipőke
A történetet mindenki ismeri: éjfélkor minden varázslat megszűnik. A lovak egerekké változnak, a gyönyörű báli ruha rongyokká. De: üvegcipő miért marad üvegcipő?

8. A Hangya
A hangya c. filmben többször is elmondják, hogy a kicsinyítés ellenére a súlya nem változik. De akkor hogyan képesek megtartani a hangyák a főhőst? Lásd:

9. Harry Potter és a bölcsek köve
A roxforti vonat négy kocsiból állt. Ron úgy nyit be Harry-hez, hogy azt mondja, minden hely foglalt. De akkor miért ült egyedül Harry a 6 személyes fülkében?

10. Wonder Woman
Van egy jelenet, amikor a főhősnő estélyi ruhája alatt állítólag a Wonder Woman jelmez van. Ez már csak azért sem igaz, mert akkor látszódnia kellett volna a dekoltázsánál.

11. Holnapután
A film egyik utolsó jelenetében helikopterrel siettek, hogy megmentsék a felhőkarcolók tetejére felmászott túlélőket. A kérdés az, hogy hogyan másztak fel oda, amikor elvileg azt több méteres hó és jég borította.

12. Jelek
A film végén kiderül, hogy az idegenek gyenge-pontja, amitől akár meg is halhatnak, a víz. A film elején viszont egy harmatos kukoricásban szaladgáltak.

Most Popular

Recent Comments