HomeCelebrity11 filmsztár, akik olyan szerepekben lettek sikeresek, amit valójában nem is nekik...

11 filmsztár, akik olyan szerepekben lettek sikeresek, amit valójában nem is nekik szántak.

A rendezők mindig azt akarják, hogy a film amivel annyit dolgoztak, sikeres legyen. Ám ehhez a szereplőkre nagy hangsúlyt kell fektetniük. Fontos, hogy a színész tudjon egyé válni, az általa játszott karakterrel. Ugyanis a jó szereposztásnál szinte összefonódik a film címe, a színészek nevével. Ez olyan tudat alatti dolog. Itt van például A szürke 50 árnyalata. El sem tudnánk képzelni, hogy a sikeres férfi szerepét nem Jamie Dorman játssza, pedig a valóságban az ő neve csak a negyedik verzióként merült fel.

1. John McClane (Drágán add az életed!)

Eredetileg erre a szerepre Arnold Schwarzeneggert szerették volna, és a Kommandó című filmjének folytatásaként jelent volna meg. Több híresség is pályázott a szerepre, mint például Sylvester Stallone, Harrison Ford, és Don Johnson. Ám végül Bruce Willis kapta a főszerepet.

2. Tony Stark (Vasember)

A film előmunkálatai már a 90-es években megkezdődtek. Ekkor még Nicholas Cage és Tom Cruise is szerette volna eljátszani Tony Stark szerepét. Többször is átírták a forgatókönyvet, és folyamatosan változtattak valamin. Ezért valójában csak 2006-ban kezdték el forgatni. Ekkor már, az előbb említett színészek egyike sem érdeklődött a szerep iránt. Így lett végül a vasembert játszó egyén nem más, mint Robert Downey Jr.

3. Neo (Mátrix)

A rendezők eredetileg Will Smith-t szerették volna, de a színész nem fogadta el a felkérést. Mondván nem elég érett ehhez a szerephez.  EwanMcGregor, Leonardo DiCaprio és Tom Cruise is szóba jöttek, mielőtt Keanu Reevesre esett volna a választás.

4.  Jack Dawson (Titanic)

El sem tudnánk képzelni a Titanicot Leonardo DiCaprio nélkül. Ám a valódi elképzelése a rendezőnek (James Cameron), hogy Matthew McConaughey játssza majd a hősszerelmes férfit. A színész azonban nem vállalta a szerepet, ekkor Christian Bale-t és Macaulay Culkint is megnézték a készítők. Ám a nézők nagy szerencséjére, a végén DiCaprio volt a befutó.

5.  Batman (Batman, 1989)

A szereposztásnál először Mel Gibson neve merült fel, de ebben az esetben is nemet mondott a színész. Ekkor ismét több színészt is megnéztek a szerepre. Olyanok, mint Charlie Sheen, Pierce Brosnan, és Bill Murray. Végül a kasszasikert, Michael Keatonnal érték el.

6. Django (Django elszabadul)

Mielőtt Jamie Foxx megkapta volna a szerepet, a készítők Will Smithnek is felajánlották azt. Aki első körben igent mondott, ha az írok átírnak pár részt. Ennek a kérésnek nem tudtak eleget tenni, így visszautasította a felkérést.

7. Dr. Robert Neville (Legenda vagyok)

A 90-es évek közepén merült fel ennek a filmnek az ötlete. Ekkor még Arnold Schwarzenegger játszotta volna a magányos kutató szerepét. De a végső verzióban Will Smith kapta ezt a szerepet.

8. Edward Lewis (Micsoda nő!)

Talán nincs olyan ember, aki ne ismerné ezt a filmet. El sem tudnánk képzelni Richard Gere nélkül. Pedig az első körben az ő neve fel sem merült, mivel a rendezők Al Pacino-nak szánták a szerepet. A színész a próbák során, nem tudta magáévá tenni a karaktert, így végül visszalépet. A végső felállást Julia Roberts vívta ki, hisz ő vette rá Richard Gere-t, hogy fogadja el a felkérést.

9. Jack Sparrow (A Karib-tenger kalózai: A Fekete Gyöngy átka)

Nem kérdés, hogy Johnny Deppre írták Jack Sparrow szerepét. Az igazság azonban az, hogy a valódi elképzelés Hugh Jackmant volt. Ám akkor még nem volt elég híres, így végül több híresség neve után lett a főszerep Johnny Depp-é.

10. Michael Corleone (A Keresztapa)

Kezdetben Dustin Hoffman-t szerették volna felkérni Michael Corleone megszemélyesítésére. Ám valamiért a próbák során nem tűnt jó választásnak, így jött szóba Al Pacino.

11. Christian Grey (A szürke ötven árnyalata)

A producerek kedvencei Robert Pattinson és Ryan Gosling voltak. Ám Ryan Goslint nem érdekelte a szerep, míg Robert Pattinsot végül fel sem kérték. Mondván nem jó ötlet, az Alkonyat után egy ilyen szerepet ráosztani. A második körben bukkant fel Jamie Dornan neve. És talán jobbat, nem is találtak volna.

Most Popular

Recent Comments