HomeInteresting10 tipp, hogy hogyan kerüld el otthon a rendetlenséget

10 tipp, hogy hogyan kerüld el otthon a rendetlenséget

Az emberek többségének egy hosszú hét után alig van kedve összerántani a lakást és takarítani. Sokszor, ha van rá lehetőség, inkább hétköznap munka után pakolgatunk, hogy a hétvége ne ennek jegyében teljen el. De vannak olyan egyszerű praktikák, amikkel könnyen meg tudjuk oldani ezt a problémát. Sokszor nagyon apró részletek csúszik el a rend, amire ha jobban odafigyelünk, nem órákig tartó takarítással fog eltelni a nap.

1.Címkék a termékeken

Alapvetően azok a dolgok, amiket megveszünk, logóval, címkével ellátottak. Ezzel nincs is semmi gond, mivel a gyártó így tudja megkülönböztetni a termékeit a többitől, de ha ezeket leszedjük, sokkal egységesebb lesz az összkép, és letisztultabb lesz tőle a fürdőnk.

2. Kozmetikukom

A nők általában ezt bedobálják valami kosárba és keresgetik több percen át, mire megtalálják kedvenc pirosítójukat. A legegyszerűbb, ha ezekre egyszer időt szánunk, és szépen rendszerezzük őket. Veszünk nekik egy megfelelő tartót, ami jól átlátható.

3. Mindennek legyen meg a helye

Sokkal rendetlenebbül néz ki a konyha, ha minden elől van, akkor is, ha nem használjuk. Próbáljunk különböző tárolófiókokat csinálni, vegyünk késtartót, vagy fűszertartót. Sokkal egyszerűbb mindent visszarakni a helyére a használat után, és nem elől hagyni. Előnye pedig, hogy a munkafelületen is több helyünk lesz.

4. A mindennapi tárgyak

A mindennap használatos tárgyakat érdemes lehetőleg olyan helyre rakni, ahol egyből hozzáférhetünk. Tehát, pl. a lakáskulcsot ne rakjuk mindig máshova, vagy magas polcra, mert így biztos, hogy egy 20 percig reggel keresgetni fogjuk. Jelöljünk ki egy ládikát, vagy vegyünk kulcstartót a falra, ahol az összeset tároljuk.

5. Halom papír az íróasztalon

Általában az irodában a papírok szanaszét hevernek egy asztalon. A lehető legjobb megoldás, ha mappákba, iratlefűzőkbe rendezzük, és felcímkézzük, hogy könnyebben megtaláljunk benne valamit, ha hirtelen szükség van rá. Plusz: nem árt a számítógépen is rendet tartani, így mindent könnyebben meg fogunk találni.

6. Konyhai tárolók

A tészták, lisztek esetében sokan csak kibontják őket és már teszik is vissza a helyükre. A lehető legjobb megoldás, ha egyszer beruházunk ilyen műanyag tárolókra, amiknek hasznát több évig is igénybe tudjuk venni. Ha pedig olyan helyen lakunk, ahol van arra lehetőség, vegyünk kimérve dolgokat, ezáltal pontosan annyit tudunk vásárolni amennyire szükségünk van, plusz nem kell szemetelni sem.

7. Fiókok kihasználtsága

Valójában nem használjuk ki maximálisan a fiókok helyeit. Ennek kiküszöbölésére érdemes különböző hajtogatási technikákat elsajátítani, valamint egy napot rászánni arra, hogy átgondoljuk, mit szeretnénk a fiókba rakni. Érdemes megnézni a fiók rendszerezőket is, ha esetleg nem ruhát szeretnénk belerakni, hanem mást.

8. Mintás dobozok

Ha már eljutottunk odáig, hogy rendszerezünk, vegyünk olyan tárolókat, amik műanyagok. Szépek a mintás dobozok is, viszont nem tudjuk sokszor, hogy mit raktunk benne fel a polc tetejére 1 évvel ezelőtt. Így érdemes inkább az átlátszó társaikat választani.

9. Mindenféle ruhát a szekrénybe rakunk

Alapvetően ez a szekrények sorsa, de sokszor pont azért nem tudjuk, hogy mit vegyünk fel, mert rosszul tároljuk. Érdemes, csak azokat felakasztani, amit tényleg muszáj. Pakoljuk külön el a pólókat, nadrágot, és figyeljünk arra is, hogy a téli dolgok ne legyenek a nyáriak között, mert ez megnehezíti a keresést.

10. Tárgyak, amiket nem használunk

Biztos mindenkinek vannak olyan dolgai, amiket csak pakolgat jobbra-balra, de alapvetően nem használja őket. Érdemes ezt átgondolni, mivel ez fokozza a rendetlenség érzését. Legközelebb, ha mi magunk vásárolunk, gondoljuk meg, hogy biztos szükségünk van-e még egy 10. gyertyatartóra. Persze, a kapott csecsebecsékkel nem tudunk mit kezdeni, de ha már sok van belőle, lehet érdemes tőlük búcsút venni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments