HomeInteresting10 termék, amiért hihetetlenül magas árat fizetünk, az előállítási költséghez képest!

10 termék, amiért hihetetlenül magas árat fizetünk, az előállítási költséghez képest!

Amikor elmegyünk egy boltba vásárolni, néha elgondolkodunk azon, hogy amiket megvásárolunk drága pénzért, valójában az előállításuk, gyártásuk nem is kerül annyiba, mint amennyiért eladják. Ugyebár senki sem számítana arra, hogy a gyártási ár akár 400%-val is többet fizethet egy adott termékért. Alaposan meg kell nézni a vásárolt dolgok listáját, mielőtt elmennél bevásárolni. Az áru eladási ára függ: a termelési költség, az adó, a szállítási költség és természetesen a termelő valamint az eladó nyereségéből is. Valójában a bolti árak egyáltalán nem tisztességesek.

iPhone X

Az IHS Markit becslései szerint az Apple vállalat 95.000 forintot költ az iPhone X-ek gyártására. Ezt a mobiltelefont viszont 290.000 forintért adják el.

Gyémánt gyűrű.

A természetes gyémántokat kezelő és értékesítő De Beers nevű vállalat sikeres reklámkampányt szervezett 1947-ben. Melynek köszönhetően drasztikusan nőtt a kereslet a gyémántgyűrűk iránt.

 

Esküvői ruha.

Az esküvői ruhák ára 100-600%-kal változhat a márkától és a bolttól függően.

Popcorn.

Akik moziba járnak tudják, hogy milyen drága a pattogatott kukorica. Azonban azzal nincsenek tisztában, hogy ezeket a nasikat potom pénzért állítják elő.

Palackozott víz.

A palackozott víz eladási ára 170-szer több, mint a gyártási ára. Minél jobban tisztítják az ásványvizet annál magasabbak a költségek.

 

Most Popular

Recent Comments