HomeCelebrity10 színész, akik legnagyobb félelmeikkel szembesültek a forgatások során

10 színész, akik legnagyobb félelmeikkel szembesültek a forgatások során

Vannak filmek, amik olyan reálisan vannak megcsinálva, hogy maga a néző is fél a jelenet nézése során. Sokan nem tudják, hogy egyes jelenetek tényleg valódi félelmeket ábrázolnak, ugyanis a színészek, színésznők sem szuperhősök nekik is vannak félelmeik. Még nagyobb erőfeszítést igényel saját félelmeiket, fóbiáikat legyőzni egy jelenet kedvéért. Vegyük például Salma Hayeket, aki nagyon fél a kígyóktól mégis azzal kellett táncolnia az „Alkonyattól pirkadatig” cím filmben, vagy ott van Jennifer Aniston, aki rettenetesen fél a víz alá merülni egy gyerekkori trauma miatt. Ennek ellenére, mégis meg tudtak birkózni a feladatokkal, igaz elmondásuk szerint soha többet nem tennék meg, amiért nem lehet hibáztatni őket. Mostani posztunkban hozzájuk hasonló hírességeket hoztunk el, akik mind félnek valamitől.

1, Ryan Reynolds – klausztrofóbia – Élve eltemetve című filmben

Ryan egy szűk, zárt térben forgatta az „Élve eltemetve” című filmet, ami klausztrofóbiát váltott ki nála. Érzelmileg nagyon megviselte a forgatás, de megérte, hiszen olyan reálisra sikeredett, hogy a nézők képesek voltak beleképzelni magukat a karakter helyzetébe.

Azt mondta: „Azt éreztem soha nem fogok kijutni. Ezután nem panaszkodom többé egy film miatt sem. Nehéz volt eljátszani az „Élve eltemetve” karakterét, mert mind fizikailag mind érzelmileg teljesen kimerített. A forgatás után viszont jobban lettem.”

2, Salma Hayek – kígyóktól való félelem – „Alkonyattól pirkadatig” című filmben

Quentin Tarantino, aki az „Alkonyattól pirkadatig” című film forgatókönyvét írta nem árulta el Salma Hayeknek, hogy lesz egy jelenete mikor egy kígyóval kell táncolnia. Salma belement a szerepbe, de amikor kiderült, hogy Tarantino mit is hallgatott el előle ki akart szállni. Tarantino azt mondta Salmanak, hogy Madonna eltáncolja a szerepet és ez volt az a pillanat, mikor a színésznő rájött, hogy nem adhatja át ezt a lehetőséget.

Salma tökéletesen hozta a karaktert, és kiderült, hogy nem is volt annyira félelmetes, mint gondolta. Transzba kellett esnie ahhoz, hogy megbirkózzon a félelmével és el tudja táncolni az improvizált koreográfiát. Nem lehetett tudni, hogy a kígyó merre fog tekeregni ezért nem lehetett külön koreográfiát készíteni rá.

3, Sylvester Stallone – tériszony – „Cliffhanger – Függő játszma” című filmben

Kiderült, hogy Sylvester Stallonenak is van gyengesége, ami nem más mint a tériszony. A „Cliffhanger – Függő játszma” című filmbe úgy kellett becsalni a színészt. Amikor a rendezővel először elmentek az olasz Alpokba felnézett egy kb 3360 méter magas hegyre és a következő párbeszéd zajlott le kettejük között:

rendező: „Itt a helyszínünk”
Stallone: „És ki megy fel oda?”
rendező: „Te”
Stallone: „Most viccelsz ugye? Félek a magasban. A legmagasabb dolog, amin eddig voltam a cowboy csizmám sarka.”

A rendező tudta, hogy Stallone nem fog visszalépni, mert kínos lett volna számára, ezért még magasabbra tűzte ki a forgatás helyszínét. Kb 3900 méter magasba kezdték el a filmet forgatni, ami a színész bátorságának köszönhetően rendkívül izgalmas lett.

4, Uma Thurman – klausztrofóbia – „Kill Bill 2” című filmben

Az egyik legizgalmasabb jelenet a filmben, mikor Thurmant élve eltemetik és saját képességei révén kell kijutnia a ládából. Akárcsak a nézők, a színésznő számára sem volt piskóta ezt a jelenetet leforgatni. Uma klausztrofóbiában szenved és állítása szerint bárki megrémült volna abban a helyzetben. Később annyit mondott: „Tény, hogy klausztrofóbiás vagyok, de nem kell annak lenni, hogy valaki bepánikoljon attól,hogy élve eltemetik.”

5, Rebel Wilson – tériszony – „Tökéletes hang 3” című filmben

A „Tökéletes hang 3” című film tartalmazta eddig a legtöbb akrobatikus és artista mutatványt. Rebel Wilson sokat tudna mesélni arról, milyen volt ezeket a jeleneteket megélni. A színésznőnek többször szembe kellett néznie félelmével ugyanis rettentően fél a magasságtól és ezeknél a jeleneteknél nagyon ideges volt.

Wilson így nyilatkozott a forgatásról: „Tudom, hogy keménynek tűnök általában, de nagyon félek a magasságtól, ez talán az egyetlen dolog, amitől tényleg félek. Egy 20 méteres ugrást legalább 10-szer meg kellett csinálnom és minden alkalommal földbe gyökerezett a lábam.”

6, Kristen Stewart – lovaglástól való félelem – „Hófehér és a vadász” című filmben

Stewart elismerte, hogy a lovaglás kellemetlen élmény volt számára a „Hófehér és a vadász” című film forgatása alatt. „Soha többet nem akarok lóra ülni.” – mesélte a színésznő. „Szeretem őket, gyönyörűek, tele vannak energiával és ezért szeretek körülöttük lenni és simogatni az orrukat, de képtelen vagyok őket meglovagolni.”

7, Matt Damon – kígyóktól való félelem – „Az igazi kaland” című filmben

Scarlett Johansson elmesélte, hogy „Az igazi kaland” című film forgatása során Matt Damon teljesen kiakadt, mikor egy kígyóhoz kellett érnie. Hozzátette: „Nagyon megrémült, határozottan jobban kezdett izzadni, talán még a szeme sarkában is izzadt.” Ezután azt mondta a színésznek: „Matt ezek a gyerekek gyakorlatilag zsonglőrködnek a kígyókkal. Tarts velük.”

Damon bevallotta, hogy Johansson története valóban igaz és elmagyarázta, hogy ő nagyon fél a kígyóktól.

8, Jennifer Aniston – víz alatt tartózkodástól való félelem – „Cake” című filmben

Aniston már gyerekkorában is félt lebukni a víz alá, mert ötéves korában triciklijével belehajtott a medencéjükbe. A „Cake” című film forgatása során viszont szembe kellett néznie félelmével. Az egyik jelenetben víz alatti terápia miatt kellett lebuknia, de elmondása szerint egy igazi rémálom volt számára. Hozzátette, soha többet nem fog ilyet csinálni.

9, Jake Gyllenhaal – struccoktól való félelem – „Perzsia hercege: Az idő homokja” című filmben

Jake Gyllenhaal számára nagy kihívást jelentett a struccokkal való együttműködés mert félt tőlük. Azt mondták neki, hogy ne keltsen körülöttük semmilyen zajt, különben kitépik a szemét. Ettől pedig teljesen leverte a víz. Elmondása szerint ártatlanoknak tűnnek ezek a madarak, de nem azok.

Gyllenhaal szerencséjére el kellett menekülnie a struccok elől, szóval pont kapóra is jött, hogy fél tőlük.

10, Scarlett Johansson – madaraktól való félelem – „Az igazi kaland” című filmben

Johansson sem tökéletes, ugyanis Matt Damonhoz hasonlóan ő is fél egy állatfajtól. Elmondása szerint nem volt egyszerű madarakkal játszani „Az igazi kaland” című film forgatása alatt. Kiderült, hogy a színésznőnek ornitofóbiája (madaraktól való félelem) van. Úgy nyilatkozott, hogy ugyan nehéz lett volna számára, de ha muszáj lett volna akkor feltesz egy papagájt a vállára.

Na mit szóltok?

Most Popular

Recent Comments