HomeInterestingAnya és lánya majdnem 90 kilótól szabadult meg a táncnak köszönhetően -...

Anya és lánya majdnem 90 kilótól szabadult meg a táncnak köszönhetően – Igaz történet

Nagyon sok ember csak addig jut el a fogyásban, hogy eldöntik, hogy fogyni szeretnének, de utána nem tesznek semmit annak érdekében, hogy ez a változás be is következzen. Nem járnak el sportolni, nem étkeznek egészségesen, nem teszik le káros szenvedélyeiket és így tovább. A legtöbb ember nem szeret egyedül edzeni így pedig a kellő motiváció sincs meg, hogy változtassanak a megjelenésükön. Cikkünk főszereplői, Jaime Allison és Calista Jean Jones viszont eldöntötték, hogy egymás húzóemberek lesznek és mindent megtesznek azért, hogy motiválják egymást. A lányok hónapokon keresztül táncoltak, majd más sportokat is kipróbáltak a jobb eredmény elérése érdekében. Ketten együtt majdnem 90 kilótól szabadultak meg, ami nagyon szép teljesítmény. Ma az ő történetüket hoztuk el nektek.

Motiváció az életmód változtatáshoz

A 40 esztendős Jaime és a 18 éves Calista az új évet céljuk megvalósításával kezdték meg. Szerettek volna javítani fizikai állóképességükön és egészségükön. 2016-ban döntötték el, hogy szórakoztató módon fogják leadni magukról a felesleges kilókat. Úgy határoztak, hogy ehhez a legjobb sport a tánc.

A tánc 3 év alatt egy jobb életmódot biztosított számukra

Az úgynevezett „Jazzercise” táncórák mellett jógáztak, pilateseztek és kick-boxoltak is, ami még tovább javított állóképességükön. Hamar észrevették, hogy csak úgy olvadnak le róluk a kilók.

Ennek a javulásnak hála nemcsak ők voltak képesek a fogyásra, hanem a család férfitagja is. Calista édesapja azért is vágott bele a fogyásba, hogy ezzel is támogassa családját és ösztönözze őket arra, hogy ne álljanak meg. Az édesanya és az édesapa együtt 69 kilótól szabadult meg.

Az elhízás problémát jelent az Egyesült Államokban

Ennek a családnak a fejlődése egyszerűen csodálatos és példaértékű. Az Egyesült Államokban, amúgy is komoly problémát jelent az elhízás. Egy 2017-ben készült kutatás szerint az amerikaiak mintegy 40%-a szenved ettől a problémától. Ennek az édesanyának és lányának viszont sikerült ezt a problémát kiiktatni az életéből. Ketten együtt a három év leforgása alatt összesen 88 kilótól szabadultak meg.

Ahhoz azonban, hogy az emberek hasonló eredményeket érjenek el, mint ők hatalmas elszántságra, akaraterőre és támogatásra van szükség. Jaime így fogalmazott lányáról:

„Köszönöm, hogy ilyen csodálatos edzőpartner vagy! Az edzés teljesen megváltoztatott minket”

Közös képük fel is került az internetre, ahol több száz embert motiváltak arra, hogy egészségesebben éljenek.

A lányok három év alatt kitartásuknak és önbecsülésüknek hála ma olyan testben élhetnek, amiben mindig is szerettek volna. Elmondták, hogy minden egyes nap öröm nekik tükörbe nézni, mert egy olyan ember mosolyog vissza rájuk, aki kicsattan a boldogságtól na meg az egészségtől. Keményen dolgoztak, hogy ilyen alakjuk legyen. Elmondták, hogy voltak nehéz időszakok, de együtt ezen is túljutottak.

„A legfontosabb, hogy senki se hasonlítsa magát a másik emberhez, mert mindenkinek azt a célt kell megtalálni, amivel boldogok lehetnek. Adj bele mindent, ne veszítsd el a lelkesedésed sem pedig a figyelmed, kövesd nyomon, hogy mit és mennyit eszel, mérd magad folyamatosan és írd fel a változást. Egyél olyan élelmiszereket, amik tele vannak fehérjével és rosttal, illetve amik ellátnak energiával.” – mondja Jaime.

Ti mit gondoltok az édesanya és lánya kitartásáról és eredményéről?

Most Popular

Recent Comments